Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 14:18, 17 sie 2015

lindsay80 napisał(a)
Jola - Ty masz cudowny ogród, zaniemówiłam - wspaniale zestawiasz ze soba rosliny, wszystki wspolgra ze soba idealnie!
O i dostrzegłam, że daszki już założone - mam nadzieję, że jesteście z nich zadowoleni.
Na jedno się jednak musisz przygotować, że ptaszki będą na nich pozostawiać niefajne pamiątki ;-/

Edytko ciesze sie, ze Ci sie podoba ja jeszcze widze tyle brakow i tyle kulek cisowych do kupienia hihihihi ) mam jeszcze miejsce na wiaza holenderskiego tylko cos minister finansow odmiawia wspołpracy hehhe ogrodzenie jeszcze nie pomalowane , budowa obok zasyfia nam zycie ......ale powolutku przesła w pazdzierniku niestety nie z X ale sie ciesze ) bedzie dobrze
lojalna_ 14:19, 17 sie 2015

Karol99 napisał(a)
A czy rozplenice Hameln zabezpieczasz na zimę?

miałam juz ta rozplenice jedna zime ale to nie była zima teraz ...wiem , ze nalezy ja podwiazac i dobrze wysciólkowac i mam nadzieje ze nic jej nie bezdie
waldek727 14:21, 17 sie 2015

lojalna_ napisał(a)
Waldus no tyle co ja tam zasadziłam i chce kilka innych przy tych klonikach ))))
ta kulka i kilka innych ktore tam planuje maja byc poaczeniem z cisem ktory jest pare krokow dalej pod płotkiem, moze całośc by Ci sie bardziej spodobała )

Jeżeli będzie to niziutko przystrzyżony żywopłocik to wszystko OK.
Ja tak na szybko napisałem Ci jak moje zmysły odebrały to konkretne ujęcie roślin.
lindsay80 14:24, 17 sie 2015

lojalna_ napisał(a)

Edytko ciesze sie, ze Ci sie podoba ja jeszcze widze tyle brakow i tyle kulek cisowych do kupienia hihihihi ) mam jeszcze miejsce na wiaza holenderskiego tylko cos minister finansow odmiawia wspołpracy hehhe ogrodzenie jeszcze nie pomalowane , budowa obok zasyfia nam zycie ......ale powolutku przesła w pazdzierniku niestety nie z X ale sie ciesze ) bedzie dobrze

O proszę to będzie na bogato jak kule cisowe - masz jakieś dobre miejsce, w którym będziesz je kupować?

Tak sobie myślę jakie trawy pod ogrodzenie - miskanty faktycznie za wysokie i je przesłonią, rozlenice znowu bardzo rozłożyste.

A te pasiaki Apache nie podobają Ci się? One rosną max do 60 cm i w takiej bardziej zwartej kępie - ostatnio inag wklejała swoją rabatę z nimi u mnie.
lojalna_ 14:27, 17 sie 2015

malkul 14:28, 17 sie 2015

lojalna_ napisał(a)

co to za czupryny? amozany? carex frosted curls?
mateuszmichn 14:29, 17 sie 2015

Piękne widoczki, festiwal traw zachwyca.
Wszystko sprawia piękny klimacik
waldek727 14:31, 17 sie 2015

Karol99 napisał(a)

A może dać tu miskanty Morning Light?

Jest tyle odmian pięknych miskantów i innych traw a ja ciągle czytam ML, ML, ML.
A może Miscanthus sinensis ,,Graziella", ,,Purple Falls" lub ,,Adagio"?
Jeszcze trochę i po naszych ogrodach będziemy przechodzić jak po labiryncie z luster.
lojalna_ 14:32, 17 sie 2015

lindsay80 napisał(a)

O proszę to będzie na bogato jak kule cisowe - masz jakieś dobre miejsce, w którym będziesz je kupować?

Tak sobie myślę jakie trawy pod ogrodzenie - miskanty faktycznie za wysokie i je przesłonią, rozlenice znowu bardzo rozłożyste.

A te pasiaki Apache nie podobają Ci się? One rosną max do 60 cm i w takiej bardziej zwartej kępie - ostatnio inag wklejała swoją rabatę z nimi u mnie.

zerkne Edytko
kulki kupuje u Kulasa w Katowicach sa rozne ale przynajmniej zyja i cena dostepna dla mnie
lojalna_ 14:34, 17 sie 2015

waldek727 napisał(a)

Jest tyle odmian pięknych miskantów i innych traw a ja ciągle czytam ML, ML, ML.
A może Miscanthus sinensis ,,Graziella" lub ,,Purple Falls"?
Jeszcze trochę i po naszych ogrodach będziemy przechodzić jak po labiryncie z luster.

Waldus dzieki dzieki widzisz jak Ty napiszesz to zaraz z rozmachem dzieki sprawdez poszukam kulki nie zmienie hihihi