Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Lawendowy zawrót głowy

Lawendowy zawrót głowy

lojalna_ 14:35, 17 sie 2015

mateuszmichn napisał(a)
Piękne widoczki, festiwal traw zachwyca.
Wszystko sprawia piękny klimacik

czuje sie tu dobrze to chyba najwazniejsze L
lojalna_ 14:36, 17 sie 2015

eee_taam napisał(a)
róże, róże ..i jeszcze raz roże posadź

masz dobre kompozycje to i róże ładnie dobierzesz kolorkami.

beda napewno juz sie zdecydowałam latem tylko ja taka powolna jestem z tym całym sadzeniem i przemysleniem wielu spraw ) dzieki za kopniaka rozanego
14:39, 17 sie 2015
waldek727 napisał(a)

Jest tyle odmian pięknych miskantów i innych traw a ja ciągle czytam ML, ML, ML.
A może Miscanthus sinensis ,,Graziella" lub ,,Purple Falls"?
Jeszcze trochę i po naszych ogrodach będziemy przechodzić jak po labiryncie z luster.

Waldku...a czemu ja w twoim wątku nie widzę zdjęć z twojego ogrodu? ...mało nam tych różnorodnych roślinek pokazujesz ze swojego podwórka....wszyscy lubimy fotki ogrodów ogladać ..zwałaszcza z nieoklepanymi roślinami ...a ty nam ich żałujesz dlaczego?
14:44, 17 sie 2015
lojalna_ napisał(a)

beda napewno juz sie zdecydowałam latem tylko ja taka powolna jestem z tym całym sadzeniem i przemysleniem wielu spraw ) dzieki za kopniaka rozanego

posłuchaj masz wszytko przygotowane ..golaski po 20 października się dotaje i sadzi ...do tego czasu zdażysz spokojnie listę chciejstw zrobić ...ja w zeszłym roku takie zamówiłam i wcale nie załuję ...co prawda doniczkowe są mocnejze krzaki (nie wszystkie!) ...ale wybór ograniczony jednak jest w sezonie ...no może wczesną wiosną jest lepiej(nie wiem)

ogród bez róż jest smutny
Sebek 14:47, 17 sie 2015

A na bym się na Twoim miejscu mocno zastanowił nad różami - niby dają kolor, ale do tak uporządkowanego i nowoczesnego dla mnie ogrodu róże wprowadzą... zamieszanie Ojjj, podpadne miłośniczkom róż
waldek727 14:47, 17 sie 2015

Dodałem jeszcze Miscanthus sinensis ,,Adagio". Mam go u siebie i dlatego polecam.
Jak chcesz Jolu mieć u siebie jeszcze coś nietuzinkowego, a będzie Ci pasowało do Twoich kompozycji, to ze swoich traw polecam Ci jeszcze piękne srebrzysto-niebieskie kule jakie tworzy ,,Helictotrichon sempervirens".
14:52, 17 sie 2015
Sebek napisał(a)
A na bym się na Twoim miejscu mocno zastanowił nad różami - niby dają kolor, ale do tak uporządkowanego i nowoczesnego dla mnie ogrodu róże wprowadzą... zamieszanie Ojjj, podpadne miłośniczkom róż

chcesz powiedzieć że róze bałaganią? ...nie ..no nie ...jednak na rózach się nie znasz
waldek727 15:13, 17 sie 2015

eee_taam napisał(a)

Waldku...a czemu ja w twoim wątku nie widzę zdjęć z twojego ogrodu? ...mało nam tych różnorodnych roślinek pokazujesz ze swojego podwórka....wszyscy lubimy fotki ogrodów ogladać ..zwałaszcza z nieoklepanymi roślinami ...a ty nam ich żałujesz dlaczego?

Justynko.
Już o tym pisałem, że ciężko mi samemu związać koniec z końcem.
W ogrodzie susza a ja właśnie zaraz wyruszam w 700 km trasę.
Czy po powrocie w głowie mi będzie robienie zdjęć?
lojalna_ 15:27, 17 sie 2015

eee_taam napisał(a)

posłuchaj masz wszytko przygotowane ..golaski po 20 października się dotaje i sadzi ...do tego czasu zdażysz spokojnie listę chciejstw zrobić ...ja w zeszłym roku takie zamówiłam i wcale nie załuję ...co prawda doniczkowe są mocnejze krzaki (nie wszystkie!) ...ale wybór ograniczony jednak jest w sezonie ...no może wczesną wiosną jest lepiej(nie wiem)

ogród bez róż jest smutny

Ale działasz ze mna ...niezle zakrecona rozano jestes ))))
lojalna_ 15:28, 17 sie 2015

Sebek napisał(a)

Sebus no przeciez rossarium nie zakladam )) damy rade to nie jest dluga lista ....dwie ))))))) to chyba balaganu nie zrobia )))