Waldku...a czemu ja w twoim wątku nie widzę zdjęć z twojego ogrodu? ...mało nam tych różnorodnych roślinek pokazujesz ze swojego podwórka....wszyscy lubimy fotki ogrodów ogladać ..zwałaszcza z nieoklepanymi roślinami ...a ty nam ich żałujesz dlaczego?
posłuchaj masz wszytko przygotowane ..golaski po 20 października się dotaje i sadzi ...do tego czasu zdażysz spokojnie listę chciejstw zrobić ...ja w zeszłym roku takie zamówiłam i wcale nie załuję ...co prawda doniczkowe są mocnejze krzaki (nie wszystkie!) ...ale wybór ograniczony jednak jest w sezonie ...no może wczesną wiosną jest lepiej(nie wiem)
A na bym się na Twoim miejscu mocno zastanowił nad różami - niby dają kolor, ale do tak uporządkowanego i nowoczesnego dla mnie ogrodu róże wprowadzą... zamieszanie Ojjj, podpadne miłośniczkom róż
Dodałem jeszcze Miscanthus sinensis ,,Adagio". Mam go u siebie i dlatego polecam.
Jak chcesz Jolu mieć u siebie jeszcze coś nietuzinkowego, a będzie Ci pasowało do Twoich kompozycji, to ze swoich traw polecam Ci jeszcze piękne srebrzysto-niebieskie kule jakie tworzy ,,Helictotrichon sempervirens".
Justynko.
Już o tym pisałem, że ciężko mi samemu związać koniec z końcem.
W ogrodzie susza a ja właśnie zaraz wyruszam w 700 km trasę.
Czy po powrocie w głowie mi będzie robienie zdjęć?