Jeśli chcesz sadzonkować patyki, to nie tnij teraz, bo jak mróz przyjdzie to może z rozmnażania nic nie wyjść, a jak tylko ciąć, to tnij w zasadzie teraz już nie ma znaczenia. Ja jeszcze nie tnę, bo chcę patyki wsadzić.
nie bo jak z sąsiadem ostatnio rozmawiałam to mówił ze za rok może dwa będzie sobie wymieniał ta siatkę, Reniu wole poczekać na panele i puścic na coś co jest moje żebym potem nie musiała drzeć bluszcz z siatki
A widziałaś ten rysunek powyżej co Asi wrzuciłam w odpowiedzi na jej post?
To jeszcze fotka zrobiona z balkonu w pokoju nad wykuszem, widać prawie całą krawędź działki z zaokrąglonymi rabatami w narożnikach
W ogóle cała ta rabata ma 31 m długości więc miejsca sporo, żeby pomanewrować falami.
Jeśli na prosto to nie wiem jak, objąć rabatą graby i poszerzyć w ich obrębie o taki prostokącik?
Rabaty długiej na 31 m i szerokiej na 4,5 m nie chcę, bo już teraz nie wiem czym to obsadzić
No właśnie a nie możesz na pewno dać bezpośrednio na siatkę tego bluszczu?
A jak nie można i nie wiadomo kiedy eM by mi to zrobił to ja posadziłabym trawy jak u malkul
A o tu Reniu panele drewniane a na panele bluszcz pospolity, bo nie mogę go dać na siatkę bo siatka nie moja tam jest ok 50 cm szerokości, więc nic innego tam dać nie mogę, bluszcz z czasem zarósł by panele i nie musiała bym sąsiada oglądaćmój em stwierdził ostatnio że jak mi nie pasuje widok za siatka to się wcale tam patrzeć nie muszę, czym zirytował mnie jeszcze bardziej, obiecał mi w tamtym roku że zrobi bo w lecie jak sąsiad kosi trawę swym traktorkiem to skoszoną trawę mam na całej drodze i rabatach no ale widocznie się emowi odwidziało
ruszyłam Reniu, ale bez przekonania, zwykle jak mam jakiś pomysł to jest mocno zakotwiony w głowie, a w tym przypadku tak nie jest.
Muszę podjąc jakieś decyzje, bo nawadnianie trawnika trzeba robić i co za tym idzie linia rabat musi być wyznaczona więc temat ściany wodnej trzeba przewałkować.
Jak sadziłam graby jesienią, to z zamysłem, że obejmę je taką falistą rabatą, o ścianie wodnej zaokrąglonej nie myślałam, aż do czasu jak u Ciebie padło takie hasło, ale na razie czekam na Wasze opinie.