Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 14:40, 08 lut 2016

ren133 napisał(a)
Wydrukowałam sobie żeby jakieś fale porobic ale nijak mi nie wychodzi
Może jednak poszerzyć tą rabatę ale zrobić na prosto?

A widziałaś ten rysunek powyżej co Asi wrzuciłam w odpowiedzi na jej post?

To jeszcze fotka zrobiona z balkonu w pokoju nad wykuszem, widać prawie całą krawędź działki z zaokrąglonymi rabatami w narożnikach
W ogóle cała ta rabata ma 31 m długości więc miejsca sporo, żeby pomanewrować falami.

Jeśli na prosto to nie wiem jak, objąć rabatą graby i poszerzyć w ich obrębie o taki prostokącik?

Rabaty długiej na 31 m i szerokiej na 4,5 m nie chcę, bo już teraz nie wiem czym to obsadzić
lindsay80 14:45, 08 lut 2016

Sebek napisał(a)

O te stożki mi chodzi No i te drzewa, nijak się mi widzą po dwa... Może dosadź jedną jabłonkę? Z tyłu?

a to spoko, to wszystko akurat jest do zrobienia, dodatkowa jabłonka też realna, one pewnie i tak będą musiały zostać trochę przesunięte, no i nie wiem czy jedna z nich ruszy po zimie, bo na jesieni wyglądała na uśmierconą.

Co sądzisz o linii rabat i za jaką ścianką byś optował - prostokątna, czy lekko zaoblona?
Efffa 14:51, 08 lut 2016

Edytko przejedzą Ci się te fale wszędzie, ale z drugiej strony zaokrąglona ścianka jest bardzo oryginalna np ta od Reni(chyba od Reni, za dużo dzis sie naoglądałam), jest świetna.
nawigatorka 14:57, 08 lut 2016

Wiesz ja albo bym poszla w zupelnie prodte linie rabat (i takie masz chyba na innych rabatach prawda?i wtedy moze trzebaby te rabate zrobic tak glrboka,by w jej obrebie zmiescily sie cale te poolragle narożniki z zagajnikiem itp.albo zrobilabym cod znacznie mocniejszego,nie lekkie fale ale okraglisci. Ta linia mi sie wogole nie widzi.
Sebek 14:58, 08 lut 2016

lindsay80 napisał(a)

a to spoko, to wszystko akurat jest do zrobienia, dodatkowa jabłonka też realna, one pewnie i tak będą musiały zostać trochę przesunięte, no i nie wiem czy jedna z nich ruszy po zimie, bo na jesieni wyglądała na uśmierconą.

Co sądzisz o linii rabat i za jaką ścianką byś optował - prostokątna, czy lekko zaoblona?

Jestem chyba pierwszym człowiekiem, który rabaty za pomocą snapchata projektuje

Wg mnie rabata falujaca, ale fala asymetryczna Nawet miejsce na stozki i kule Ci znalazłem

Scianka? Wygieta bardziej ciekawa
leon60 15:11, 08 lut 2016

Sama nie wiem co Ci doradzić bo ja to wszystko na prosto widzę
nawigatorka 15:13, 08 lut 2016

Macham Sebek.milo ze sie pokazales
ren133 15:20, 08 lut 2016

Coś mi świta ale w pracy nie dam rady ... Po dwudziestej będę w domu to narysuję
lindsay80 15:28, 08 lut 2016

Efffa napisał(a)
Edytko przejedzą Ci się te fale wszędzie, ale z drugiej strony zaokrąglona ścianka jest bardzo oryginalna np ta od Reni(chyba od Reni, za dużo dzis sie naoglądałam), jest świetna.

Po obwodzie działki mam proste rabaty zakończone w narożnikach półkoliście żeby nawiązywać do układu kostki brukowej, jedynie rabaty wokół domu, które z jednej strony są ograniczone budynkiem z drugiej chodnikami są faliste.

Ja jestem skłonna nawet te drzewa poprzesadzać, jeśli jakiś Wasz pomysł mi się naprawdę spodoba
Sebek 15:31, 08 lut 2016

nawigatorka napisał(a)
Macham Sebek.milo ze sie pokazales

Po takim egzaminie jak dzisiejszy, by o nim zapomnieć albo zamykam się w sobie albo wychodzę do ludzi - Edyta trafiła dziś na tą drugą opcję