Jest to Wilczomlecz Euphorbia Diamond Star kaszka do mixów. Miałam przy altanie przez lata różne kolory, ale biały z dodatkiem lekkiego różu najbardziej mi tu pasuje. Teraz mam dużo orlików, ale 3 lata temu miałam pojedyncze egzemplarze. Bardzo je lubię.
Ewo nie jestem w stanie określić przez tę moją gęstwinę, czy coś mi wypadło. Ostróżki jednoroczne wyrywam na potęgę już 3 wiadra wyrzuciłam na kompostownik, obrywam duże liście makom, żeby wpuścić trochę powietrza i światła między rośliny. Niektóre kwiatki przez ten busz są bardzo mizerne. Odsłoniłam jeżówki i inne wartościowe rośliny, ostróżek już jest znacznie mniej. Za pochwały dziękuję.
Witajcie
Dziś mija 3 tydzień po siewie. Trawa była zerwana, teren wyrównany, wałowany, zasiany siewnikiem trawą Diana. Jak oceniacie stan aktualny trawy?
Danusiu nie zrobię zdjęcia gipsówkom, staram się zgrywać zdjęcia z aparatu 2-3 razy w miesiącu. Mam uszkodzone wszystkie wejścia usb w laptopie, boję się żebym sobie nie uszkodziła gniazda w aparacie. Teraz jak nie pracuję nie mogłabym sobie pozwolić na nowy sprzęt. Gipsówki mają u mnie po około 10 cm, ale jedna różowa nie przeżyła zimy.
Za dużo tego wszystkiego mam w donicach, a pogoda dość niestabilna. Mam bardzo sucho w ogródku, trawa znów schnie.
Aniu ja w tej altanie spędzam bardzo dużo czasu, ona w lecie jest prawie cały dzień w cieniu. Teraz upojnie pachną w pobliżu lilaki i glicynia, która wspina się po róży przytulonej do altany. Kawka przy dźwięku śpiewających ptaków i wśród zapachu kwiatów zawsze smakuje wyśmienicie.