Witam, po 20 latach użytkowania trawnika zdecydowałem się na wiosnę na glebogryzarkę, usunięcie starej darni, położenie siatki na krety.
Zdecydowałem się na trawę Kiepenkerl Majestic Royal, efekty na jakieś półtora miesiąca od posiania, po 3 koszeniu wyglądają tak:
Nie wiem czy coś zrobiłem źle, byłą glebogryzarka, byłą dowieziona nowa gleba na całość działki (jakieś 6-7 cm) (ziemia niby z torfem idealna pod trawniki)
Generalnie zaczyna to jakoś wyglądać, chcę osiągnąć efekt trawnika dywanowego, narazie jest nierówno, miejscami zraszacze wypłukały trawę i zastanawiam się czy tam dosiewać czy czekać aż się sama rozkorzeni.
Po samym sianiu był zastosowany nawóz Barenburg Barfertile (nie jestem do końca pewien czy słusznie)
Chwastów nie ma dużo ale martwi mnie to, że kolor jest nierównomierny i trawa się za bardzo nie zagęszcza ale może za wcześnie panikuje. Nie wiem, czy już dosiewać czy jeszcze czekać.
Trawa podlewana jest 2 razy dziennie po 10 minut o 6 i 20. Czasami woda stoi kilka minut, może przelewam...