Zawsze miałam na peoniach mrówki ale nigdy mszyc nie widziałam. Nie rozumiem tego ale zawsze tak było. Za to część roślin zaatakowanych przez mszyce aż lepi się od cukru. Nawet wodą nie tak łatwo to zmyć
Naparstnica mieszańcowa "Spice Island"
Naparstnica o żółtopomarańczowych kwiatach.
Pierwsze zdjęcie (jeszcze w doniczce) z lipca i drugie z listopada.
Mam nadzieję na bardziej udane zdjęcia w tym roku.
Matko, jak masz pęknie, ile kolorów, no nie ozna się napatrzeć Spędzam wyjątkowo miły poranek wędrując od ogrodu do ogrodu..
Powiedz, gdzie kupiłaś to lustro? Mam miejsce gdzie chciałabym je umieścić
Ażurowe lampy solarne bardz fajne, też poprosiłabym o namiar o u mnie ciągle ciemno prócz tarasu.
Ślicznie masz!!!
Naparstnica zwyczajna (Digitalis grandiflora) "Carillon"
Miniaturowa naparstnica o jasnożółtych kwiatach.
Pierwsze zdjęcie z czerwca, drugie z października.
Matko, jaki zakątek malowniczy.... Iwoko, masz jeden z najpiękniejszych dojrzałych ogrodeów na O. Nie zmieniaj go za bardzo, jest oryginalny i wyjatkowy.
Cudo dekoracje, uwielbiam biel w doniczkach to surfienie? A to co z nimi rosnie to co? I piekne polaczenie tych orlikow niebieskich i rozowych. Cudne sa!
Iwono, spędziłam wspaniałe przedpołudnie z Twoim ogrodem. Miałam zaległości i czas nadszedł, żeby je nadrobić
Nie mogę się napatrzeć na tą altanę i widok z niej, takie ogrodowy idealny obraz, naturą malowany. Nawet pokazałam eMkowi, żeby go podręcić na temat altany, pokoju ogrodowego.
Buki, szczególnie mój ukochany Tricolor, no coś pięknego! Warto da niego zmienić rabat Ja mojego buka ciacham dwa raz w roku, bardzo mocno, będę go formować do kiedy mi pozwoli swoją wysokością. Będziemy grill murowany rozbierać to będzie miał sporo miejsca.
Jak ja lubię takie ścieżki trawiaste w ogrodzie, tworzą tajemniczy klimat.