Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Magnolia"

Ogród cioci 11:08, 10 sty 2014

Do góry
Luki napisał(a)
Ja jak mogę dorzucić swoje 5 groszy Nie wyrzucałbym magnoli. Zastanawiam się tylko jak głęboka jest rabata i czy wszystko się zmieści, planujesz ją poszerzać ??
Jak dokładnie pomierzysz całą rabate to jutro wieczorem moge cos wyrysować, w taki sposób jak robiłem to u siebie

Luki magnolia zostaje to postanowione Rabatę poszerzę trochę i zaraz pomierzę Bardzo będę wdzięczna za rysunek
Szklarnia - uprawy szklarniowe ekologiczne 10:38, 10 sty 2014

Do góry
jedyne co wiem, to tyle żeby hodować paprykę, warto ją wcześnie wysiać, bo ma długi okres wegetacji. W zeszłym sezonie dostałam od Agniechy paprykę rożek- była cudna, piękna, choć dojrzała dopiero w domu, zerwana.Aga chwaliła że ta się udaje bez kłopotów
Pociągnij Agę za język.
pokażę Ci moje uprawy skrzynkowe

Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 10:06, 10 sty 2014

Do góry
to Ty się dowiaduj a Cię będę szpiegować a potem zbuduję sobie też taką szklarnię ( tylko mniejszą)

A co do 'twórcy' dzieci- mam przeczucie że to nie tylko zasługa Twojego M. Nie wyprzesz się, widziałam Cię na zdjęciu (szare futerko na grzbiecie akurat nie po Tobie,ale dzikawe spojrzenie napewno Twoje)
Ogród cioci 09:55, 10 sty 2014

Do góry
Gosiu, mój skarbie, magnolia też jest skarbem w ogrodzie, ja o takiej jak Twoja marzę, a zawsze jak kupuję, to jak kota w worku, z kwiatem nie spotkasz magnolii, ona jest prawdziwą ozdobą, a cisowe stożki obok niej na pewno się zmieszczą.

Twoja magnolia ma piękną koronę, jest cała w tulipanowych kwiatach, nie którzy długie lata czekają na taki efekt dla mnie cudo Jak znasz jej nazwę, to wklej u mnie, bo pokazuje swoje magnolie Może jakaś skromna systematyka powstanie

Buziaki Małgoś
Ogród cioci 09:40, 10 sty 2014

Do góry
Ciotuniy, wpadam na forum i czytam o planowanych rewolucjach w Twoim królestwia.....zostaw tam coś z Siebie....cobyś nie czuła się obco.....magnolia Ci tego nie wybaczy
Pozdrawiam
Ogród cioci 09:00, 10 sty 2014

Do góry
Ja również myslę niech magnolia zostanie na swoim miejscu bo ja swoje męczyłam 6 lat w doniczkach puściły korzenie górą w lipcu je przesadzałem Masakra Jak zimę przeżyją to będzie cud
Ogród w skali mikro :) 23:11, 09 sty 2014

Do góry
Elu ja tną gałęzie, które mi nie pasują, tnę Susan dolne gałęzie, przy pniu Soulengana też przycinałam bo miała za długą nieforemną gałązkę, zniosła to dzielnie. Ona jest szczepiona tak na 1.50 i urosła tak, że jest ładnym drzewkiem, koronę ma foremną, kwitnie każdego roku od czasu jak ją kupiłam.
Susan jest za duża, bo to krzew, rośnie bardzo szeroko,dlatego ją tnę. Z kwiatami to jak u róży jak ciachniesz tam gdzie pąk, to tam kwiatu nie będzie, ale jesienią je zawiązuje i wiesz gdzie kwiaty będą

A jak nie magnolia to szczepioną Robinię Akacjową, szybko rośnie, ma cudne kwiaty, zasłoni Cię na pewno.
Ogród w skali mikro :) 22:37, 09 sty 2014

Do góry
Eve napisał(a)
Elu jak masz mało miejsca to szczepioną na pniu sobie kup

Ja tnę swoje magnolie....

Muszę przyznać że i o tym myślałam, tym bardziej ,że Twoja magnolia na pniu bardzo mi się podobała ... Jest tylko jedno ale.. Jeśli mi tam postawią za tym pierońskim płotem ten nieszczęsny dom weselny , to jednak by mi się tam jakieś małe drzewko przydało... W zasadzie najbardziej pasowałoby mi coś na kształt sumaka.. O formę mi chodzi , ńie gatunek.... ( wielopniowy , rozłożysty i niezbyt szeroki i w sumie niezbyt wysoki ).. Ależ mam wymagania... A tu ta magnolia mnie zauroczyło swoimi kwiatuchami. .... A amelanchiera mam w doniczce i aaaaa......

Wybrzydzam tak ,że nic tylko mnie w dooopę kopnąć

A jak te magnolie znoszą cięcie ??... Czy to wpływa na ilość kwiatów ?!
Zdjęcia Roku 2013 20:52, 09 sty 2014

Do góry
Dziewczyny: Fajnie tu macie tylko szkoda ze ten ogródek jest taki malutki....

Jarek: Ale tam dokupiliśmy jeszcze 5 ha...popatrzcie

.

Magnolia: Jarek , 5 ha?????

Magnolia: Ojej , to bedzie posiadłośc...

Ogród cioci 20:31, 09 sty 2014

Do góry
Tam jest magnolia i nie wiem czy ja zostawić czy nie
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 20:17, 09 sty 2014

Do góry
Agania napisał(a)
Ewa - Magnolia Galaxy, zaraz poszukam fotek

Magnolia Galaxy rośnie szybko, kolumnowo i ma ogromne kwiaty

i intensywnie różowe kwiaty, ale na pewno nie czerwone

sama zobacz
ach, brakuje mi tych cudownych kwiatów, kocham magnolie

Dzięki bardzo, faktycznie ma duże kwiaty, tylko że nie są czerwone. Jak kupowałam to pisali, że są czerwone. Ja Agatko mam siedem magnolii, też bardzo je lubię
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 13:35, 09 sty 2014

Do góry
Ewa - Magnolia Galaxy, zaraz poszukam fotek

Magnolia Galaxy rośnie szybko, kolumnowo i ma ogromne kwiaty

i intensywnie różowe kwiaty, ale na pewno nie czerwone

sama zobacz
ach, brakuje mi tych cudownych kwiatów, kocham magnolie
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 13:06, 09 sty 2014

Do góry
ślicznota jak wszystkie Twoje dzieci
Ogród w skali mikro :) 17:51, 08 sty 2014

Do góry
Magnolia Galaxy rośnie kolumnwo i ma duże kwiaty
Ogrodowe radości i rozterki - ogród Agani 16:04, 08 sty 2014

Do góry
Oczar też sobie kwitnie

obok magnolia w pąkach, tylko patrzeć jak nam kwiaty się ukażą

Czy już przedwiośnie po tym, że ziemia nie zamarzła i krety robią kretowiska, tak bym pomyślała

i po kwitnącym bratku

tylko w kalendarzu ta pora roku sie nie zgadza
Zdjęcia Roku 2013 12:38, 08 sty 2014

Do góry
Wybory Miss Ogrodowiska

Magnolia: Dlaczego mi nie powiedzieliście ze bedzie wybierana miss, przecież miałam szanse.

OGRÓD MARZEŃ...a może tylko MARZENIE O OGRODZIE..... 20:35, 06 sty 2014

Do góry
Maleńka przylaszczka podarowana mi wiosną przez Bogdzię pieknie sie rozrosła i............zamierza kwitnąć, już ma pąk !!!???!!!

Poza tym wawrzynek wilcze łyko który zazwyczaj kwitnie najwcześniej bo juz w początkach marca ale także magnolia tez pokazują pełne piękne pąki, jeszcze tylko kilka takich ciepłych styczniowych dni i......zakwitną........

Ogród z łezką 10:29, 06 sty 2014

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Chyba żle sie wyraziłam, pień wyprostujesz w miare szybko - maksymalnie rok, ale jeśli wieją wiatry może się wykryzwić w jedną stronę i chodziło mimo podpieranie pnia. Natomiast twoja magnolia ma ewidentnie krzywy pieniek, ktory można łatwo skorygować.

Aaaa, faktycznie źle Cię zrozumiałam.
Marzenko znasz może drzewo podobne do Nigry? Danusia mi podała piękny pomysł na talerzu...żeby się wysłonić od sąsiadów, tylko nie wiem czy drugą Nigrę tu wsadzić i jak daleko muszę ją posadzić od sąsiada. Gdybyś mogła zerknąć...

https://www.ogrodowisko.pl/watek/3234-ogrod-z-lezka?page=401

Ogród z łezką 10:22, 06 sty 2014

Do góry
Kindzia napisał(a)

Niespecjalnie mnie pocieszyłaś Myślałam, że jak się wyprostuje, to jest to już nieodwracalne...
Czyli z magnolią klapa. Ale Nigra może się wyprostuje. Na razie uwiązaną mam i zupełnie tego nie widać. Poczekam aż jej pień przytyje
Tak, mam wietrznie...

Chyba żle sie wyraziłam, pień wyprostujesz w miare szybko - maksymalnie rok, ale jeśli wieją wiatry może się wykryzwić w jedną stronę i chodziło mimo podpieranie pnia. Natomiast twoja magnolia ma ewidentnie krzywy pieniek, ktory można łatwo skorygować.
Marzenie o ogrodowym zaciszu... 23:22, 05 sty 2014

Do góry
a teraz czas na część przedogródka: tu w tle z 2010r.

i po metamorfozie z 2013 r. (bogatsza o obserwacje ogrodowiskowe) przestawiliśmy bramę na środek działki, zmieniliśmy płot i obsadziliśmy tujami. Tuje mąż pojechał sam wykopywać z gruntu, po przywiezieniu wyglądały tragicznie (musiały rosnąć w wielkim ścisku), ale fakt, że cena była atrakcyjna. Mam nadzieję, że po przycięciu zagęszczą się i będą dobrą ochroną od kurzu latem i nieciekawych widoków

ze starych nasadzeń został tylko orzech, magnolia oraz tuje przy płocie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies