U mnie mają niby nabrzmiałe pąki, ale od góry nie chcą wystartować a te gałązki, które wystartowały są akurat do podcięcia. Będę je prowadzić wyżej, dopiero ponad murem.
Ten jeden pod świerkiem zupełnie marnieje, więdną liście, góra też nie wystartowała chyba na razie go przesadzę, żeby się zregenerował
Jesienią planuję wyciąć jednak tego wielkiego świerka, szkoda, ale straszny z niego śmieciuch i stwarza zagrożenie, poza tym będę mogła posadzić bez kombinacji graba.
Witaj u mnie
Moj ogród naprawdę mikro , nawet przy Twoim ...stąd pomidory są w doniczkach.. Moj kolega , doświadczony ogrodnik ze szklaranią ryczy na mnie ,że ja męczę te pomidory ale trudno, miejsca na nie naprawdę ńie mam. Doniczki docelowo będę bardzo duże i muszą pomidorom wystaczyć. Jeśli chcesz to zrobić mega profesjonalnie to poczytaj gardeners world bo tam jest o specjalnych odmianach do doniczek ja mam zwykle pomidory " słodkie "
Ela czy Ty swoje pomidorki uprawiasz w doniczkach czy masz jakiś mikro ogródek? Pytam z czystej ciekawości bo nie mam miejsca na warzywnik a przymierzam się do pomidorów w donicach...
Hm a ja się zastanawiałam dlaczego moja trawa ( tak naprawdę chwastowisko) po obniżeniu wysokości koszenia i naostrzeniu noży wygląda jak postrzępiona Nawet eMowi się oberwało, że żle naostrzył
Czy się doczekamy takiej zimy, że stipa wymarznie? Mam nadzieję, że tak!
Bo to co dzisiaj zobaczyliśmy w miejscu, które przeważnie jest czyste biologicznie wprawiło nas w przerażenie...Drzewa są całe pokryte mszycą, po prostu czarna maz Nigdy jeszcze nie spotkaliśmy się w tym miejscu z taką plagą.