Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Minimalizm z odrobiną romantyczności

Minimalizm z odrobiną romantyczności

polinka 21:56, 17 maj 2015

U mnie jeden grab też lichy! Coś tam liści ma ale nie powala i też dużo malutkich zielonych pączków. u Oli jeden grab nawet nie wystartował.
leon60 21:58, 17 maj 2015

no właśnie jeden nie wystartował... a wymieniony (kopany z gruntu) też ledwo zipie
Mysza 22:02, 17 maj 2015

Białe tulipanki ładniusie.
Buczek fajny.
aga_szsz 08:18, 18 maj 2015

Ola, dzięki za zidentyfikowanie fiołka, nie wiedziałam co to i jakie warunki lubi.

Juzia, miałam od 2 lat namiary na kobitkę, super buksy miała, kule 50cm i stożki, oczywiście kopane, ale nigdy nie miałam z nimi problemu. W tym roku chciałam dokupić kule, ale nie chce wysyłać ciężko z nią dogadać... Muszę szukać nowych albo sadzić maluchy... Jak będziesz miała jakiś namiar na fajne, to trąb!!! Potrzebuję jeszcze chociaż pod murek z grabami z 5-6 dużych.
aga_szsz 08:23, 18 maj 2015

ewa004 napisał(a)
Net dzisiaj szwankuje .
Buziaczki i gratki zostawiam

Dzięki Ewuś

Zawsze, jak patrzę na bluszcz, to myślę o Tobie W tym roku ładnie zaczyna przyrastać. Przydało by mi się jeszcze sporo sadzonek, chcę na 23 metrach w donicy na końcu ogrodu obsadzić, bo zanim te małe cisy urosną...
Jak masz nadmiar i chęci, to oczywiście koszty pokryję
aga_szsz 08:29, 18 maj 2015

polinka napisał(a)
U mnie jeden grab też lichy! Coś tam liści ma ale nie powala i też dużo malutkich zielonych pączków. u Oli jeden grab nawet nie wystartował.

U mnie mają niby nabrzmiałe pąki, ale od góry nie chcą wystartować a te gałązki, które wystartowały są akurat do podcięcia. Będę je prowadzić wyżej, dopiero ponad murem.

Ten jeden pod świerkiem zupełnie marnieje, więdną liście, góra też nie wystartowała chyba na razie go przesadzę, żeby się zregenerował

Jesienią planuję wyciąć jednak tego wielkiego świerka, szkoda, ale straszny z niego śmieciuch i stwarza zagrożenie, poza tym będę mogła posadzić bez kombinacji graba.
aga_szsz 08:37, 18 maj 2015

Mysza napisał(a)
Białe tulipanki ładniusie.
Buczek fajny.

Wiesz.... i powiem Ci, że jednak te najzwyklejsze tulipany są niezawodne, wystartowały w 100% i długo kwitną.
ciekawe, jak za rok będzie, bo nie zamierzam ich wykopywać

Buczek dostanie troszkę po dupce na jesień, jak go znowu przeniosę... o ile ruszy robota w ogrodzie... Na razie jest tam tylko odchwaszczanie i zasypywanioe bajora. Teraz zaoram wszystko, zbronuję, utwardzę i dopiero będę budować rabaty. Sadzenie raczej w przyszłym już roku.
aga_szsz 08:41, 18 maj 2015

Powiem Wam jeszcze odnośnie grabów, że posadziłam w donicy, przed cisami, 20 szt pospolitych, też kopanych, takich o wys. ok 2 m. Chciałam je prowadzić na płasko na linkach, lub na stelażach bambusowych. z 25 szt zakupionych, tylko 2 wypuściły liście ...
a tak się gimnastykowałam, żeby je wyprostować, dobrze, że jeszcze stelaży nie robiłam...
Juzia 11:51, 18 maj 2015

Trąb....a mi kto trąbi????
Sama potrzebuję....naście!!!!

anbu 17:22, 13 cze 2015

Przejrzałam watek d początku
aga_szsz piękny masz przedogródek. Ciekawa jestem dalszych zmian