Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:54, 22 maj 2020

Do góry
sylwia_slomczewska napisał(a)
Ja mam jeszcze trochę przed mrozowych fotek to wrzucam bo za chwilę( a w zasadzie już) nie bardzo aktualne

Sylwio czy to jest dąbrówka, w takiej masie świetnie wygląda. Kolor ma mocny i gęsto kwitnie.
Fajnie, że na stodole zadomowiły się ptasie rodziny.
Malutki pod lasem 22:52, 22 maj 2020

Do góry
AnnaCh napisał(a)
Dominika, dziękuję

A dziś rano piekarnia Rabarbar z dziadkowej działki

Aniu ,
Jakie pyszności
Jeżówkowe-Love 22:51, 22 maj 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Powojnik Miss bateman wielkie ma kwatuchy i co najważniejsze ..kwitnie w stronę ogrodu

Asiu,
Piękny powojnik .
Już u Ciebie kwitną???

Dębowe zakątki 22:49, 22 maj 2020

Do góry
anabuko1 napisał(a)

Karolinko dziękuję.Faktycznie tutaj mam ciszę i spokój.I ptasie trele
Hosty pięknieją i cieszą
Stiletto mam.Bardzo ładna hosta.

Halcyon dopiero niebieskich kolorków nabiera

hosta Twighlight

hosta Paradigm

Super Npowa

Aniu ,
Piękne hosty.
To już mała kolekcja
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:47, 22 maj 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
To jest dziewanna wieloletnia, mam ją jeszcze w różowym i fioletowym kolorze. Ona co rok ma więcej pędów kwiatowych. Nasionka kupowałam w ogrodniczym, zakwitła w drugim roku.
Kwiaty doniczkowe zawsze staram się wciągnąć do altany przed deszczem.

Moje zakupy. Staram się kupować kwiatki po zimnej Zośce, żeby nie latać z doniczkami. Niestety ta wiosna nie przestrzega reguł no i musiałam schować kwiatki do budynku. Nie będę z nimi latała w tą i z powrotem, poczekam aż noce będą miały chociaż 5 stopni.

Piękna jest ta dziewanna, musze sie rozejrzeć za nią, posadziłam tej wiosny gipsówke, biała i chyba różową, mozesz mi zrobić fotke jak Twoja wygląda teraz? Surfinie i kompozycje masz CUDNE Też tego latania z donicami mam już dosyć, pięc dużych donic hortensji ogrodowych no i inne, wczoraj wieczorem latałam okrywać begonie co na rabatę posadziłam echh, zwariowana ta pogoda. Pozdrawiam i może nam coś popada
W ogródku emerytki 22:47, 22 maj 2020

Do góry
gogo napisał(a)
Dzisiejszy dzień upłynął na sadzeniu.
Rośliny małe, więc na efekt trzeba poczekać, ale jestem zadowolona

Tu posadziłam 5 host od Ani Anabuko, dla 2 będę robić gazony.

Powojnik Taiga dostał skrzynkę i kratki.

Tu rosły same jeżówki, dosadziłam 2 szałwie, trawy, dąbrówkę i jarmuż z wysiewu.

Tu też trafiły 2 szałwie, tojeść Beaujolais, juka Bright Edge, trawa preriowa.

Grazynko ,
Jakie ładne paprocie
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:47, 22 maj 2020

Do góry

i na koniec Ola już bez kwiatów za to nadal zdobi z liści, a jabłuszek mimo, że była masa nie będzie w tym sezonie raczej bo mróz załatwił wszystkie
Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:43, 22 maj 2020

Do góry

teraz już te wschody lepiej wyglądają, ale wszystko o dwa tygodnie mniejsze niż dwa sezony temu

Nowocześnie, ale trochę romantycznie...chciałabym 22:42, 22 maj 2020

Do góry
Napiszę, że mam ogromny problem z decyzjami takimi wydawać by się mogło prostymi, a jednak...
Przód domu...bedzie tu rabata z lawendą, sesleria skalną i jesienną, ścieżka z płyt, trawnik i rabata rożano- jeżówkowo- trawiasta. Początkowo ścieżka z płyt miała być w trawniku. Jednak bardziej i praktycznie i potem mniej pracochlonnie (przycinanie trawy przy płytach) jest zrobienie ścieżki w Żwirki. Tylko czy to nie będzie za bardzo poprzecinane? Na zdjęciach próbuje to jakoś zilustrować. Może znajdzie się dobra osobka i coś podpowie?

Na płyty nie patrzcie, leżą tylko do przymiarki, nie takie będą.
A może w ogóle zrezygnować z trawy i zrobić tylko zwirowisko?
Wzdłuż ścieżki, jak po sznurku... 22:40, 22 maj 2020

Do góry
Nie nadążam za sezonem, pogoda przyprawia mnie o wściekłość, poza tym roboty trwają w nieskończoność. Bardzo powoli.

Straciłam jeden z bukszpanów. Zastąpiła go hortensja dębolistna.

Największe roboty na tarasie. Stare spotyka się z nowym. Nie wiem jak dalej się to potoczy

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:38, 22 maj 2020

Do góry

i tylko doopcię widać

W moim małym ogródeczku - Dorota 22:35, 22 maj 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Mówisz i masz
Teraz można te firanki w razie inwazji komarów zasunąć i utrudnić im wlot do środka. Po za tym jest znacznie jaśniej w środku.

Dorotka ,
Ogród cudny .
Jak z pod igły
Ale moje serce skradła altanka.
Z takiej bym się zaczyna z książką i kawą
Piękniutko za zawsze

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:34, 22 maj 2020

Do góry

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 22:32, 22 maj 2020

Do góry

Uszkodzenia kory 22:31, 22 maj 2020

Do góry
Co zrobilibyście na moim miejscu? Kupiłem Europe Gold kopane z gruntu, takie ok. 140 cm. Przy sadzeniu zauważyłem, że niektóre z nich posiadają pęknięcia kory - sprzedający twierdzi, że to z różnicy temperatur i mam się nie przejmować ale ja niejedne tuje już sadziłem i nigdy czegoś takiego nie widziałem chociaż muszę przyznać, że żadnych śladów grzybów nie zauważyłem. Co więcej niektóre tuje mają mechaniczne uszkodzenia kory, część z nich dosyć głębokie. Wygląda to chyba na mocny atak kosą spalinową.

Czy Waszym zdaniem tuje z takimi uszkodzeniami mają szansę na przeżycie w dłuższym okresie czasu? Nie chciałbym panikować ale też nie chciałbym wsadzać roślin, które w perspektywie kilku lat padną.

Co radzicie? Może ktoś z Was miał takie przypadki u siebie?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies