Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Problemy z tujami 22:56, 19 maj 2020

Do góry
W zeszłym roku miałem podobnie. Też się zatrzymała i skończyło się uschnięciem tuja chyba 4 letnia. tak to później wyglądało

Teraz sytuacja się powtarza. Wszystkie tuje wypuszczają, są ciemnozielone

Oprócz jednej która zaczyna blaknąć

Nie wiem jaka była przyczyna rok temu i nie wiem co znowu dzieje się teraz. Da się jeszcze to drzewko uratować?
Rojodziejowa na wygwizdowie wojuje z gliną 22:51, 19 maj 2020

Do góry
Rojodziejowa napisał(a)
No więc Agi na razie jest tak:

No podoba mi się. Fajnie te hakonki rozswietlaja to miejsce. A z przodu co to jest? I gdzie ta bergenie chcesz dać?
Dębowe zakątki 22:43, 19 maj 2020

Do góry
yolka napisał(a)
No tak zmiana nazwy wątku i mnie jeszcze nie było. Mam do nadrobienia. Pozdrawiam Aniu

Cieszę sie ,że zajrzałaś do mnie Jolu

A od tej etykieta się zgubiła i nie pamiętam , co to za pani hostowa. Ale piękna niska i marszczona.

hosta Earth angel

hosta paradise glory jeszcze kolorków właściwych nie załapała
Jeżówkowe-Love 22:33, 19 maj 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Tuż przy moim oknie ..yyyy

Hmmmmm...

Rozanne jest nieco bałaganiarski, może nawet bardziej niż "nieco", ale za to bardzo długo kwitnie, i należy mu to bałaganiarstwo wybaczyć.
To tu- to tam- łopatkę mam ! 22:32, 19 maj 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Basiu, z ROD-owskiej działki przyniosłam jedną sadzonkę orlika. Bezodmianową.
Wyglądała tak

Z tego jednego orlika wysiewały się tu i ówdzie kolejne. Siewki nie powtarzają cech rośliny matecznej.W tym roku po raz pierwszy mam białe, różowe, błękitno-białe. Takie niespodzianki kolorystyczne.

Ooo ja, fantastycznie, nie wiedziałam, że z nimi tak łatwo o "wysiew" Nie mam jeszcze u siebie żadnego, dopiero przymierzałam się do zakupu.

Ślicznie u Ciebie! A powiedz, dlaczego ścinasz brunnery? Pierwszy raz słyszę o tym, aby je ścinać, to jakiś zabieg pobudzający liście?
Jeżówkowe-Love 22:29, 19 maj 2020

Do góry
Basia_KRK napisał(a)

Tu też jest bodziszek Rozanne, widać jego pokrój lepiej, robię sobie teraz w ogrodzie 'kopię' tej rabatki

Ależ pięknie on tu wygląda z jasnym mu do twarzy ..Śliczna ta rabata ..

Basiu a czy masz swój wątek? ..bo nie widzę podpisu ?
Jeżówkowe-Love 22:23, 19 maj 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)

A masz może zdjęcie ? on się rozłazi czy rośnie w kupie ?

Jak na złość nie mogę nic znaleźć oprócz takiego ujęcia (koniec października). Ja mam bodziszka Rozanne sadzonego jako wypełniacz, tło, mam młode sadzonki, wg mnie on jest bardziej pokroju rozłażącego się

Tu też jest bodziszek Rozanne, widać jego pokrój lepiej, robię sobie teraz w ogrodzie 'kopię' tej rabatki

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 22:22, 19 maj 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Fajna ta pomarańczowa roślinka, pomyślałam, że pasowała by mi taka pod pomarańczową azalię w nóżki. Czy ona jest wieloletnia?
W moim małym ogródeczku - Dorota 22:19, 19 maj 2020

Do góry
danuta_szwajcer napisał(a)
Ale piękne stokrotki, takie na baczność Super fotka, ale orliki jakie masz piękne no i te Twoje cudne zdjęcia. Te surfinie to jakąs konkretna odmiana? Bardzo mi się podobają ale nie umiem się z nimi obchodzić, tracą na urodzie albo grzyba dostają, coś robie nie tak. Orliki masz z siewu czy dokupujesz? Pozdrawiam serdecznie i czekam na fotki nowych zakupów
Stokrotki kupowałam w ubiegłym roku wiosną, na jesieni rozsadziłam je i teraz ładnie kwitną. Orliki mam z nasionek od hojnych ogrodniczek z Ogrodowiska. Poprosiłam i wysłały mi nasionka za które ślicznie dziękuję.
Ja wolę surfinie, one nie śmiecą co prawda trzeba obrywać przekwitłe kwiatki, robię to dwa razy w tygodniu. Podlewam za każdym razem z nawozem do surfinii. Jak ma padać deszcz wciągam je do altany. Daję im w miarę duże donice i kupuję kilka "wypasionych" surfinii i kilka mniejszych. Nie znam nazw , kupuję te które mi się spodobają.

Ogród z uśmiechem 22:12, 19 maj 2020

Do góry
jolanka napisał(a)
Wiosna w pełni więc i ptaki "robią" co trzeba
Kosy pozakładały u mnie gniazda w różnych miejscach: w tujach, w klonie Golden Globe przy furtce, w świerku. Już są młode i to nawet spore. Te w klonie są maciupeńkie ale nie podchodzę z aparatem bo boje się przestraszyć.

Super, będą obserwacje, zazdroszczę
U mnie koty, nawet nie moje ale wszystko wypłoszą
Wilczomlecz najpiękniejszy ...no klony tez ładne
Dębowe zakątki 22:11, 19 maj 2020

Do góry
Malgosik napisał(a)
Aniu Ty to masz wynalazki.
Słoneczniczek pstry. Skąd Ty coś takiego wytrzasnęłaś???

Małgosiu, te słoneczniczek kupiłam w ubiegłym roku sadzoneczkę na ryneczku.
I tak stał ze 2 tygodnie w donice, bo nie wiedziałam gdzie go posadzić A potem znalazłam miejsce do niego. Dobrze przezimował.
A w lecie zakwitnie na żółto. Jak to słoneczniczek.

hosta Albomarginata

June pięknieje

hosta ice follies

hosta praying hands - dopiero się rozkręca

Ogród w Tarnowie 22:10, 19 maj 2020

Do góry
Pozostałe clematisy pózniej niż białe ruszają

Dębowe zakątki 22:05, 19 maj 2020

Do góry
karo napisał(a)
Witaj Aniu

czy widziałaś u mnie tę bidulę hortensje dębnolistną ?

widziałam już.
Urośnie i twoja .
A póki co będziesz i ty i my podziwiać inne roślinki i kwiatki.
Słoneczny Ogród 22:02, 19 maj 2020

Do góry

Gosia , mam dla Ciebie fotkę super ptaka ♥
Mój nr 1
Wilga

No to mnie uradowałaś. Ptaszek wilga przepiękny, ten kolor, chyba przyjadę do Ciebie oglądać, bo u mnie nie ma takich cudnych okazów.Dzięki, sprawiłaś mi radość. Pozdrawiam i do zobaczenia.
Żywopłotki cisowe. 22:02, 19 maj 2020

Do góry
zawitka napisał(a)

No i niech mi ktoś powie ze nie mozna mieć ciekawych rozwiązań żeby było kolorowo i bezpiecznie
Oczywiście, że się da, ja zakładam na tyczki różnego rodzaju ptaszki.
Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 22:01, 19 maj 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
A u mnie dzisiaj ponuro

Podoba mi się ta część ogrodu w tym ponurym świetle.
Dębowe zakątki 22:01, 19 maj 2020

Do góry
Dominika11 napisał(a)
widzę, że i u Ciebie bez też jest i pięknie kwitnie

konwalie są urocze

Mój lilak, kwitnie paroma kwiatkami.Bidulka przesadzany był .
I teraz bidnie wygląda.
ale mus było go przesadzić z tego miejsca gdzie rósł.

Ogród z uśmiechem 22:01, 19 maj 2020

Do góry
Na koniec pokażę Wam co znalazłam na gałęziach świerku przy samej ulicy: wylinka, mam nadzieję zaskrońca ale ... jak ja nie lubię tych ślizgaczy

Nowoczesny ogród ze skarpami 22:00, 19 maj 2020

Do góry
Tam gdzie stoją te doniczki w zaznaczonym miejscu planuję rabatę z brzozami doorenboss i trawami - takie jest założenie..

Mąż chciał same brzozy wolnorosnące w trawniku, a ja jakoś skłaniam się ku rabacie.. Nie wiem jednak czy to dobry pomysł i czy nie zepsuje to efektu skarpy.. No w sumie to skarpa z tarasu nie jest widoczna..
Może ten pomysł nie jest taki zły..?

A teraz pytanie za sto złotych.. Co posadzić na skarpie jeśli nie trawy?? ☺️☺️ Najlepszym rozwiązaniem dla mnie byłoby coś co porośnie całą skarpę i nie będzie wymagało tyle pracy (czyt. pielenia, przycinania)
Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... 21:59, 19 maj 2020

Do góry
yolka napisał(a)
Piękna narcyzowo lawendowa rabata
Dzięki
Ty masz piękną wisterię rozpiętą na domu, a u mnie królują stare odmiany bzu, pęknie pachnące.
Zaczyna też kwitnienie złotokap

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies