Iwonko u mnie też trawa zaczyna wysychać...nie jest dobrze!
Technicznych?? Proszę napisz co dokładnie Cię interesuje bo ten RB już tyle razy był fotografowany, że mam przesyt.
Zobaczę u Ciebie nad czym dumasz
Nie wiedziałam, że lilie teraz w doniczkach można kupić. Jeden plus: jak się kupuje białą, to jest biała, a nie łososiowa
Piękne zakupy. Ja bym jeszcze dała jakieś zwiewne trawki. Może być nawet stipa, jak masz
Cudne Ja też tak w kółko chodzę ale terenu do zwiedzania mam zdecydowanie mniej od Ciebie więc czasem się powieszę na hamaku lub leżaku Ogólnie nie jest źle a TV to już nie pamiętam kiedy oglądałam. Wieczory też spędzam na tarasie ... z laptopem
Dobrej nocy
Ola, tam mają najłatwiej, bo to strona wschodnia. Rano takiego skwaru nie ma, a potem jest już cień po południu.
Czasami uciekam z kawą na schodki przed domem, bo najlepszy chłód tam jest w południe.
Ola, ja się złapałam na tym, ze mogę w ogóle telewizora nie włączać.
Chodzę sobie po ogrodzie, oglądam motylki i bzyczki, kwiatki powącham, a że mam ogródek naokoło domu, to zdążę go kilka razy obejść
Niech się już ten skwar skończy. Mam ręce związane, już bym przesadzała roślinki.
Dziś posadziłam perovską i liatrę do donicy z Thomasem. Zaczęłam sprawdzać, czy z cegły da się rozebrać kamień. I uciekłam o 10 rano do domu, bo już się za gorąco robiło. Wstaję wcześnie, żeby ogrodem się nacieszyć
Trawa powinna być skoszona, ale te gorączki - chyba nie dla niej ...
No wiem. Dlatego chodzę nad moją ognistą po rozmowie z tobą i kombinuję, co gdzie ukraść. Tylko magnolii nie mogę przesadzić
Wymiarem podobna do twojej Rudbekia i liliowce pójdą w inne miejsce. Bardziej na prawo, sporo na prawo
Dobry pomysł
Ostatnio mój fachowiec opowiadał, jak cały dom dekorował taką ciętą cegłą. Mogłoby być to możliwe
Dzięki za pomysł
To pewnie widziałaś, albo mam z twojej tablicy: Moja inspiracja
Ewa, fajnie wyszło ścianka . O czymś takim myślałam u mnie, tylko żeby wkomponować starą cegłę. Jakie masz wymiary?
Ja kombinuję obecnie nad rozplanowaniem mojej ścianki względem rabat. Musze kilka roślin przesadzić, a teraz za gorąco.
edit: Najpierw chciałam małe, a teraz apetyt mam na takie, jak masz ty wielkością. Normalnie kusisz
Jak Grzesiu skończy u Was, to wtedy u mnie druga zmiana
Tak sobie podlewałam wieczorem ogród i naszła mnie jeszcze jedna koncepcja nasadzeń pod wiśniami: Z tyłu trawa - miskant Klaine Fontanne, potem pas Red Barona i z przodu ptasie łapki.
A w kwadracie zamiast lawendy dać jedną hortensję podsadzoną bordowymi żurawkami. Powtórzyłyby się kolory z sąsiedniej rabaty