Hej Iwonka dziękuję, uwielbiam lawendę w takiej ilości i ten zapach cudowny Zaczęłam wczoraj nadrabiać Twój wątek, ale tak szalejesz, że chyba z 60 stron jeszcze mi zostało
Dziękuję Iwonko.
Wiem, że zdjęciami i odwiedzinami przyciągnę do siebie, żeby tylko doba chciała być dłuższa. Gdybym była w pracy to pewnie pokątnie bym się szwendała po forum, ale z dziećmi w domu zawsze jestem odciągana.
Róża to Abraham Darby. W upale pięknie pachnie, ale jest mało trwała.
Różami zachwyciłam się dzięki ogrodowisku. Marzę o Alanie Titchmarshu - to mój ulubiony ogrodnik
O matko, wreszcie się odezwała właścicielka jednego z moich ulubionych ogrodów.
Masz piękny ogród i powinnaś tak myśleć.
Aniu, u ciebie dużo niebieskiego. To taki uspokajający kolor z trawami. Bardzo mi się podoba. Nie żałuj go fotografować.
Jednego kwiatka można fotografować na wiele sposobów. Mam też niewielki ogród. I często robię fotki. Lubię to.
Jaką masz różyczkę? Ładna jest.
I na ostatnim trejażu - którego jeszcze nie ma - moja niezastąpiona "That Jazz" - jesienią będę ją przesadzać z pergoli przy domu, na której rośnie razem z żółtą.
Potem - po drugiej stronie całego pokoju różanego, pomiędzy złotokapem a magnolią będzie podwójnej szerokości trejaż również z "That Jazz"
I planujemy poziomy wąski trejażyk podwieszony pod dachem garażu, na który mam zamiar puścić pewnie apple-blossom - ale to jeszcze nie jest zatwierdzone
W nogach mają być polianty i róże okrywowe oraz piwonie, lawendy i inne kwiaty i trawy.
Pewnie przesadzę też jedną z róż parkowych, bo za bardzo mi się na białej rabacie rozrosły.
Chcemy we wnętrzu zrobić takie wypoczynkowe patio ukryte wśród róż... Jak już kupimy i ustawimy we właściwym miejscu meble to dalej będziemy myśleć nad "upiększaniem" roślinami, donicami itp.
Zawsze możesz wypożyczyć fachofca z noclegiem. Madżen, ustawiaj się w kolejkę, bo terminów zabraknie
Mój M pracuje w firmie, gdzie schody robią na całą Polskę, montarze też.
Może jednak marzenie o altanie się spełni ?
Danusia zawsze radzi pod śliwy hortki.
Ale można dać inne jasne kwaty.
Hortki masz naprzeciwko.
Obawiam się, że Vanilki będą leżej na trawniku.
Rabatka jest wąska, a tam chyba z tyłu jeszcze tuje się mają zmieścić?
Można przyjąć np., że kwiaty będą białe, czy też białe i jasnoróżowe.
Mogą być róże. Mi podobają się białe floksy, dają łądną białą masę, ale długo kwitąc nie będą chyba. Stąd pomysł na kilka gatunków białych kwiatów, które będą powtarzane na długości.
Białe róże, floksy i jeżówki, do tego miskanty, a w nogi jakiś kolor?
A może pozostać przy białym. Chyba że miskanta Variegatusa można dać.