Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Kopać, grabić, sadzić.... Lubię to!

Aneta1309 10:56, 09 sie 2015

Ewciu jak potrzebujesz kostrzewy sinej to mogę oddać u mnie w przechowalniku marnieje i pewnie bedzie trzeba się z nią jesienią pożegnać, boja nie mam do niej siły.Chętnie oddam w dobre łapki
Swoją lawendę już przyciełam i strasznie łyso mi się na rabacie zrobiło
Napia 21:46, 09 sie 2015

Ewkakonewka napisał(a)
Lawendowo-anabelkowo-zawilocowo.
Zawilce były białe, a teraz na różowo kwitną, wymieszały się różowymi co obok rosną???? A różowe co były różowe nie kwitną jeszcze.

Fajne zestawienie bardzo odświeżające przy tych upałąch
Ewkakonewka 10:33, 11 sie 2015

jona napisał(a)
Piękne jeżówki u Ciebie . Będą też motyle
Również biegam z konewką i szlauchem. Jeszcze wczoraj w prognozie widziałam jakieś słupki deszczu na dziś wieczór, ale dziś już nie ma. I niestety w najbliższym czasie też nie.

Motyle ciągle okupują lawendę namiętnie. W sprawie deszczu eh ciągle w sferze marzeń i faktycznie nie zanosi się szybko na zmianę pogody, ale żeby nawet jakiejś malutkiej burzy przy tych upałach nie było !!! Zima była ciepła i lato cieplunie
Ewkakonewka 10:34, 11 sie 2015

Kacha123 napisał(a)
Piękne fotki! Niesamowita ta Twoja lawenda - nadal tłoczy

Tyle na niej siedzi bzyków, że boję się ją ciąć, a już trzeba, żeby zakwitła jeszcze raz
Ewkakonewka 10:39, 11 sie 2015

olaw napisał(a)
Zawilce pięknie kwitną
A te od Ciebie klimatyzują się i na razie w masie zielonej przybywają

Zawilce białe są jasnoróżowe. Jakiś mam mętlik w głowie z tymi kolorami i już się zaczęłam zastanawiać, że ja mam może sklerozę i one takie były faktycznie Zakwitły już też różowe cimniejsze.
U mnie te wiosną przesadzane niezbyt. Nadal takie zdechlaczki z maleńkim listkiem. Niby to żyje, ale nic nie rośnie przez tyle czasu. Cieszę się, że u Ciebie umiały się zachować hhuuhuhuhuh
Ewkakonewka 10:42, 11 sie 2015

Donia72 napisał(a)
U mnie jeżówki mają popalone płatki od słońca i upału
Szkoda jeżówek U mnie to samo z hortensjami. Jedynie Limki co przy żywopłocie rosną z rozplenicami dobrze znoszą puki co upały. Reszta słabo.
Ewkakonewka 10:47, 11 sie 2015

eda napisał(a)

Ale pięknieeeee U mnie wczoraj żar z nieba ufff wieczorem podlewanie było musowe trochę zacieniowałam może coś da...buziaki zostawiam

Dzięki Edzia Współczuję tego żaru, ale na pocieszenie u mnie też jest piekło. Liście z drzew zaczynają lecieć buuuuuuuu. Macham, żeby chłodniej było
Ewkakonewka 11:08, 11 sie 2015

Aneta1309 napisał(a)
Ewciu jak potrzebujesz kostrzewy sinej to mogę oddać u mnie w przechowalniku marnieje i pewnie bedzie trzeba się z nią jesienią pożegnać, boja nie mam do niej siły.Chętnie oddam w dobre łapki
Swoją lawendę już przyciełam i strasznie łyso mi się na rabacie zrobiło

Dziękuję pięknie, że o mnie pomyślałaś, ale będę wiosną dzielić tą co mam i to już wystarczy. Moja zaczyna się robić całkiem przyzwoita, ale faktycznie dopiero po tym jak ją bardzo porządnie wyskubałam
Do lawendy wczoraj zrobiłam podejście, ale odpuściłam tyle tam bzyczy. Chyba w nocy ją ciąć będę I chłodniej i nic nie ugryzie
Iwk4 11:15, 11 sie 2015

Wow, Ewuniu, trafiłam na slicznw fotki. Podoba mi się dojście do dimu z lawendą...
Ewkakonewka 11:16, 11 sie 2015

Napia napisał(a)

To zestawienie to czysty przypadek jeszcze przedogrodowiskowy , ale podoba mi się gęstość tej rabaty i prawie bezobsługowość. Cięcie wiosenne robię, potem w sierpniu lawendę po przekwitnięciu i tyle, nawet chwaściory tam nie rosną bo za duży busz