IzaBelo, mój bez też miewał lepsze chwile Dominiko, to takie skrzywienie tulipanowe Renatko, dla kompletu mojej tulipanozy dodam jeszcze kajecik z zapiskami Agnieszko, przyznam, że mi się już zdarza nie chcieć Dorotko, nie jestem botanikiem, tylko ogrodniczką amatorką i moje wcześniejsze wykopywanie podyktowane jest wygodą.
Jolu, ja też się czasami lenię
Mam do tego już prawo
Kasya – Kasiu, przecież katalog moich host jest zrobiony. W moim podpisie go widać.
Ładnie alfabetycznie poukładane fotki moich wszystkich funkii (no prawie wszystkich...przyznaje się bez bicia, kilka brakuje)
Aniu.... Piękna kolekcja!!
Zastanawiam się, jak nazywa się hosta z drugiego zdjęcia z tej podstrony wątku - to chyba wiekowa odmiana, bo u mnie podobna rośnie od początków ogrodu rodziców, czyli przeszło 20 lat.
Wstawiam poniżej kilka zdjęć "pewników", by były pomocą w identyfikacji dla innych, jednocześnie samemu prosząc o pomoc w rozpoznaniu swoich NN-ek.
1. June
2. Touch of class
3. Great Expectations
4. Funny Mouse
5. Wide Brim? Wysoka, przeszybko się rozrasta, wspaniała odmiana.
6. ?
Brukselka dobrze sobie radzi
Madzia foty grilla dla Ciebie
Malownicze widoki z kupą obornika w tle buahaha
Warzywnik ma ogrodzenie, pies nie tratuje wszystkiego nareszcie
Dosadziłam trochę jagody kamczackiej, w tym odmiany kanadyjskie. Więcej, miałam dwa krzaczki, warto, bo owoce dwa razy większe i bardziej słodkie
A tam szkody, taki jelonek niech sobie lata
To nasz najdłuższy remont od lat, do końca jeszcze ze 3 tygodnie,
skończona jest pierwsza z łazienek, a druga rozpoczęta
Wykuty jest już otwór pod kabinę i odpływ liniowy, trzeba było wyrwać futrynę z drzwiami, żeby ta kobyła się zmieściła na 3 zdjęciu.
Miała być szafka pod oknem, ale sobie za dużo wyobrażam, no nie zmieści się