Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:22, 01 maj 2013

Do góry
Dzisiejszy dzień był cudny! słoneczny, ciepły, trochę popracowałam, trochę poleżeliśmy na kanapach wystawiając jadaczki do słońca i świętowaliśmy 6 urodziny Frania
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:16, 01 maj 2013

Do góry
Ginger napisał(a)

Wydaje mi się ,że Morning light wyglądałby ładnie ,ma ladne wybarwienie które będzie na tle cisów widać i jest delikatny i elegancki pozatym ładnie się przewiesi nad żurawkami i bergeniami.

Ps .mi bardziej podoba się pierwsze ustawienie bergenie +zurawki ... żurawki ładnie rzucają się w oczy i tworzą super plamę koloru . Zielone bergenie jasne żurawki i żywopłocik bukszpanowy ładnie to wygląda na tym zdjęciu

Zdrówka dla Leosia .

tak właśnie posadziłam dzisiaj bergenie i żurawki Zastanawiam się nad morning light, gracillimus i bordowym potworem Madżenki

Leon dzisiaj trochę lepiej z czego baaaardzo się cieszę
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 12:38, 01 maj 2013

Do góry
Ula, te na rynnie donice tylko raz widziałam, wiem, że plastik, ale rosliny zasłonią, też mi ich pomysłowość się podobała
miałam wieczorkiem odpisać, ale po dniu z wnusiami padłam, na nic już nie miałam siły
tulipany żółte zmieniają się, dochodzi kolor limonkowy w nich też życzę udanej majówki u nas będą goście i montujemy dla wnuków podwójną huśtawkę ze zjeżdżalnia i torem przeszkód, w sezonie będzie to dla nich frajda cieszę się, ze się podoba, na jesień zaszaleję z hiacyntami wypoczywaj

Aniu asc, nawet nie wiesz, jak się cieszę, że dostrzegasz zmiany na plus, tylko tu na forum można o tym pogadać i znaleźć zrozumienie do swoich szalonych poczynań poszukam przy okazji, bo majówka u mnie pełna gości i pracy, mniej na forum będę..oboje podlewamy, no nie wiem, jak można tak zgłupieć i tyle pracy sobie dołożyć!

ewa004, dziękuję

ana_art, Aniu będę pokazywać, bo sama czekam jak się one otworzą i jak to wygląda a taborecik dla mnie Waligóra zrobił, bo ja ciągle na kolanach...bez jego pomocy ani rusz w ogrodzie i nie tylko

Bogda, żyje, żadnej pleśni, teraz pytanie czy włożony do ziemi ruszy; nazwę hosty zapomniałam, ale odnajdę i powiem odpisałam na pw

Jula, to jest jednak fajne, jak się ozdobi jednorocznymi, poszłam w liściaste odpadnie skubanie przekwitłych kwiatków, kupuj, to idealna pora

Justynko, gdzie nam przepadłaś! fajnie, ze tez ci się podoba dzięki

Anita1978, Anitko, takie donice kupiłam w sklepie, pojechałam dokupić i nie było, wiem dlaczego, łatwy i wygodny montaż i cena, 4 zł chyba sztuka; kupowałam w Selgrosie w styczniu,
pozdrawiam

Bogdziu, cieszę się, że praca nie poszła na marne, jakiś efekt jest dzięki

Marzenko, szafirków mam pełno, bo miałam kiedyś na nie fazę tulipany dosadzam i hiacynty, a najbardziej pójdę w pachnące żonkile w połączeniu z hiacyntami; ale do klubu cebulowych dołączam
kupię ci i czekam na ciebie i dzięki za uznanie, zwłaszcza, że u ciebie tak perfekcyjnie, a wiesz, u mnie chaos zawsze gdzieś jest..miłej majówki...boś w raju tulipanowym

Sebuś, to mnie też ciut wkurza w szafirkach, a bratki są piękne i kwitną aż do jesieni

MarekW, no dzięki Marku wiesz, że my jesteśmy szalenie, ale w taki pozytywny sposób, mówię to o nas wszystkich kochających ogrody i pracę w nich pozdrawiam

Zbysiu, trochę tego jest dzięki....one dopiero teraz dadzą czadu, bo akuratna pogoda, nie za gorąco, bo całe słońce i ciepło wy do siebie zabraliście

AgnieszkaW, jak to miło usłyszeć, że praca została dostrzeżona, bardzo dziękuję, wasze uwagi są dla mnie bardzo cenne

Evchen, w tym roku tulipanowe Miłkowo..niektóre tulipany pachną buziam

Kindziu/KAsiu, dzięki...odszukam i dam , ale chyba Sum Substance, czy coś koło tego, stara odmiana, na bazie której powstały nowe krzyżówki

agniecha973/ Agnieszka, tak samo widzę zmiany w twoim tez nie wiem jak sobie poradzę, chyba w beczkach będę zbierać deszczówkę i kto się nawinie pod rękę, będzie pomagał w podlewaniu

Wiunia,pozdrawiam, ja dziś tez z trudem wstałam, wszystko mnie boli, pora się rozruszać

Przetacznik/Weroniko, jak ty byś u mnie zrobiła zdjęcia, to byłoby dopiero co oglądać bardzo się cieszę, że zmiany oceniane są pozytywnie

Kasiek Bawarka, nie będę cię wynosić z ogrodu, zasiadaj gdzie chcesz, zaraz jeszcze łóżka wyciągnę, to można i poleżeć dzięki

Basiu, z nasion na razie nic nie widzę, ale 2 miłki od Bogdzi są może jeden nawet zakwitnie, pokażę...i chyba ta goryczka w pąkach, tez nią się u Bogdzi zachwycałam, kolor rewelacyjny

Haniu, bardzo się cieszę i dziękuję za pochwały, obojgu nam bardzo miło na sercu
majówka pod katem imienin u nas, bo Zygmunta jest tylko raz w roku

Martek, ja też czekam jak to wszystko bujnie, bo na razie wszystko głównie pączkuje, pozdrawiam i trzymaj się dzięki

Jola, dzięki ja nie wiedziałam, że liście czosnków będą tak olbrzymie, potem pewnie nieciekawie będzie, chyba że hakone i buki je zakryją

Maria667, Marysiu jaka cudna magnolia, dzięki wszystkie wasze pochwały są bardzo cenne, bo u was też pięknie i wiecie ile pracy trzeba aby coś było

Madzioskoczek, jak miło cię widzieć, wróciłaś z wiosną dzięki Madziu

Joaska, bardzo dziękuję jak surfinie nie dadzą rady, zmienię na rojniki pozdrawiam

ka1sia, Kasiu cieszę się, że mogę wiosnę pokazać i że nic nie zjadło mi cebul, różnie to mogło być, zwłaszcza kretów się bałam, bo do góry nogami wszystko wywalają ale walka z nimi wygrana buziam

Betka, cieszę się ze dzięki obecności tutaj, zmiany u mnie zachodzą pierwszy raz poszłam w koleusy do skrzynek, zawsze albo dalie, albo pelargonie pozdrawiam

Zawitka, bardzo dziękuję, zerknę u ciebie w czym mogę być pomocna, może coś doradzę zimna Bruksela, wracaj szybciutko na swoje podwórko, ogród i domek na ciebie czeka wiosenny!

Aniu monte, u nas tak pół na pół, wilgotno, cit pada ale i słońce momentami, nawet nie jest źle, dla tulipanów dobrze, pozdrawiam

kwiatholandii. Moniko, u ciebie muszą też być, czyli dołączysz do klubu pozdrawiam

Mira, latam z konewkami, albo szlaufem...ciekawa jestem ilu doliczysz się u siebie pracowite, ale tak pod wieczór lubię sobie spacerować i temu wszystkiemu się przyglądać, albo rano
mam zamiar podziwiać tulipany, jeszcze wiele w pąkach i z góry dziękuję za roślinki

Danusiu, wielkie dzięki, ale tu chyba takich królowych więcej, obie Anie, asc an_art i Marzenka chyba jeszcze więcej posadziły
ale miło mieć jakiś tytuł ogrodowy buziam

Gosiniak, właśnie ta świeża zieleń i tulipany, to tylko wiosną, pozdrawiam i dzięki

Marzenko, buziam i baw się dobrze wśród hiacyntów i innych piękności

agata19762, Agatko, fajnie że wpadłaś i oczywiście bardzo dziękuję..jej, tyle pochwał nigdy nie miałam, zaczynam się czerwienić...

danuta_szwajcer/ Danusiu, tak mi się ta wersja podoba, że chyba na jesień powalczę cebularką, dzięki

agata_chrosc, no taka pochwała Agatko! teraz po gościnie u ciebie i tych widokach, zapragnęłam więcej cebulowych buziam serdecznie

Ewelinko, ogrodniczki muszą mieć gadżety, jak najbardziej zrób sobie prezent na dzień dziecka w sumie nią się fajnie podlewa
oczywiście dziękuje za słowa uznania

Lena, ojej, a gdzie ty nam przepadłaś! fajnie, że jesteś i będziemy mogli podziwiać twoje cuda, oczywiście cieszę się, że się podoba..pozdrawiam

Ula, u nas imieninowo i pracowicie będzie, ale w ogrodzie tez coś zrobię chyba, będzie fajnie, życzę tez udanej majówki

Jula, bardzo ci dziękuje, zostawiam widoczki i uciekam do pracy mam nadzieję, ze też fajnie majówkę wykorzystasz
nadrobię was pewnie, ale z trudnością, ale koniecznie muszę was poodwiedzać

wyspa berberysowa juz w kolorze bordo i kilka widoczków z tulipanami, ale powiem, ze mam dużo więcej fot, a tulipany w tej chwili są obłędne...

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:37, 30 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
zastanawiam się jakie trawy wsadzić za tymi żurawkami i bergeniami?

Wydaje mi się ,że Morning light wyglądałby ładnie ,ma ladne wybarwienie które będzie na tle cisów widać i jest delikatny i elegancki pozatym ładnie się przewiesi nad żurawkami i bergeniami.

Ps .mi bardziej podoba się pierwsze ustawienie bergenie +zurawki ... żurawki ładnie rzucają się w oczy i tworzą super plamę koloru . Zielone bergenie jasne żurawki i żywopłocik bukszpanowy ładnie to wygląda na tym zdjęciu

Zdrówka dla Leosia .
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:33, 30 kwi 2013

Do góry
zastanawiam się jakie trawy wsadzić za tymi żurawkami i bergeniami?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:33, 30 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Marzenko donice fajne i szybka wysyłka, mam jeszcze 4 do obsadzenia

Właśnie tak sprawnej realizacji (zamaiwałam u nich dwa razy) nigdy przy zakupach jeszcze nie miałam
Podaj mi linka na ich stronę bo obiecałam koleżance...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:32, 30 kwi 2013

Do góry
Marzenko donice fajne i szybka wysyłka, mam jeszcze 4 do obsadzenia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:31, 30 kwi 2013

Do góry
Orlików już po posadzeniu nie sfociłam bo ciemnawo się zrobiło, ale wsadziłam je obok ostróżek na rabacie z jodłami, jutro zrobie fotkę, ale nic szczególnego to taka kwitnąca rabata, są tam tulipany, irysy, ostróżki, szałwia....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:22, 30 kwi 2013

Do góry
przyszły też dzisiaj "Madżenkowe" donice, jako że miałam rosliny które na nie czekały obsadziłam jedną. Chciałam zakryć tę skrzynke elektryczną. Posadziłam perukowca i podsadziłam bakobą i pelargonia angielską, teraz czekam aż wypuści listki

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:07, 30 kwi 2013

Do góry
po pierwsze mój Leon jest chory ma temperature, jest osłbiony, dostał antybiotyk i witaminy, mam nadzieję że wyzdrowieje...

zajechachałam do ogrodniczego po florowit bo jedna 5 zużyłam i kupiłam
5 orlików, które już posadziłam,

kupiłam żurawki i bergenie z myślą o posadzeniu ich przed cisami, za nimi będą wyższe trawy. poustawiałam je tak

a potem zastanawiałam się czy jednak nie posadzić ich na odwrót- zdjęcie zrobione już o zmroku
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:38, 30 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
A Ty nad morzem ?

Tak Aniu i słońce sobie przywiozłam
Ogród Sylwii od początku cz.II 10:00, 30 kwi 2013

Do góry
A Ty nad morzem ?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:41, 30 kwi 2013

Do góry
i dzisiejsza magnolia
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:40, 30 kwi 2013

Do góry
kocham takie widoki maj to mój najbardziej ulubiony miesiąc. Uwielbiam jak wszystko budzi się do życia, te piękne zieloniutkie listeczki, tą świeżość. KOCHAM i co roku się rozpływam Pomijam fakt, że trzech moich synów urodziło się w piierwszej dekadzie maja...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:35, 30 kwi 2013

Do góry
atena35 napisał(a)
Witaj, dziękuję za wizytę.
Oj, żeby mi się tak udało projekt przenieść do reala jak Tobie - byłabym dumna
Twój wątek też był dla mnie jedną z pierwszych inspiracji.

Pozdrawiam.

Kochana jak będziesz trzymała się projektu to sukces murowany
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 09:34, 30 kwi 2013

Do góry
KU PRZESTRODZĘ wklejam zdjęcia moich ubieglorocznych czosnków
tak wyglądały

miały pozasychane końcóki, wyczytałam, że te zaschniete liście się przycina więc obciełam...

dzisiaj już wiem że tak się nie robi bo człowiek całe życie się uczy i głupi umiera...
ZATEM nie ciąć!!! szukałam zdjęć czosnkó od Szmita w ogrodzie, ale nie moge znaleźć, ale powiem tylko, że nie były ruszane
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 09:18, 30 kwi 2013

Do góry
za chwilę wkleję u siebie zdjęcia KU PRZESTRODZE ubiegłorocznych czosnków
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:31, 29 kwi 2013

Do góry
Marzenko ja też pamietam jak mawiał mój nauczyciel histori ' nadgorliwość jest gorsza od faszyzmu' właśnie dostałam @ że moje donice z firmy extra zostały wysłane
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:27, 29 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Anita czosnki maja takie gigantyczne liście, lada moment będą im zasychały koncówki...

I obcinamy wtedy te zaschnięte końcówki - tak robią w ogrodzie botanicznym we W. Nie obcinamy tych liści w całości Aniu Pamiętam
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:09, 29 kwi 2013

Do góry
a czym pryskałaś? perfekcyjnie przygotowana maska, okularki,łał!
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies