Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Hirutkowy raj:)) 15:04, 18 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
pozdrawiam

Aniu odpozdrawiam bywam u Ciebie,ale tam burza mózgów a mój nie nadąża
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 14:58, 18 lut 2016

Do góry
delikatny spadek terenu nie przeszkadza w zrobieniu płyt w żwirze jako opasko-chodnika. i bardziej chodzi mi o tą strone przy garazu bo tam chyba jest węziej? dobrze by było zebyś nam naniosla rózne wymiary i strony swiata. bo niewiem czy dobrzę myslę ze front masz od wschodu a taras od zachodu?
Ogród z pergolą 14:52, 18 lut 2016

Do góry
jankosia napisał(a)
Nie bój się klonów. Dlaczego miałabyś się bać? Te wszystkie palmowe czy japońce to trzeba bardzo ostrożnie dobierać, to prawda, ale jest cała masa innego dobra w tym rodzaju. Powiedz tylko jaki chcesz żeby był a ja Ci coś podsunę Klony są najpiękniejsze

rósłby koło skarp z różami więc musiałby nie zabierać im zbyt dużo wody, wysokość 5-6m, strona południowa
Ogród z pergolą 14:08, 18 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

A z jakiej szkółki masz tą panią?

z Kwiatkowic
Ogród z pergolą 14:07, 18 lut 2016

Do góry
ren133 napisał(a)

Mój syn miał podobnie i ... nie wyrósł z tego

Ps A tak w ogóle to po kim to córka ma?

no to mnie pocieszyłaś
hmm po kim to ma...po teściowej z alergią
U Agi - czyli słońce i piach 14:05, 18 lut 2016

Do góry
ale moze jak parę sztuk to graby?choć ty Aga w kulki idziesz chyba?
U Agi - czyli słońce i piach 14:04, 18 lut 2016

Do góry
dobry pomysł Ani,
ambrowiec też sie pięknie przebarwia. prawie w każdej realizacji Danusia go sadzi czyli towarzyski jest i pozwala roślinkom pod nim zyć
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 14:02, 18 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
aha czyli chodnik tam musi być. a co sądzisz o poszerzeniu opaski do 1m i w to płyty w żwirze?2 w 1 dzięki temu galanta rabata ci wyjdzie przed tujami
a powiedz mi bo planujesz bluszcz na płot betonowy, ze względu na finanse czy ci sie podoba poprostu?
nie chce Ci sie jakoś mocno wtrącać ale ja bym poszła raczej w serby lub tańsza opcja żywopłot grabowy

Bluszcz to taka opcja dla zasłonięcia ogrodzenia-jak kiedyś wspominałam-ogrodzenie takie w czasach kiedy je robiliśmy było w miarę najsensowniejszą opcją(a jest sporo metrów),a po drugie z uwagi na sąsiedztwo-czyli grasujące stada sarenek-płot musi być widoczny, bo sąsiadowi zdarzyło się już kilka razy, że wpadły mu sarny na ogrodzenie panelowe-poraniły się okropnie i zniszczyły ogrodzenie. Nie bardzo chciałabym sadzić wzdłuż ogrodzenia coś wysokiego, bo to jest najbardziej słoneczna strona działki, a dwa w przyszłości boję się, że będę mieć po prostu ciemno w salonie. Poza tym-od strony wykusza też jest pas trawnika niezbyt szeroki( dziś zmierzę)i posadzenie serbów nie zagarnęłoby nieco przestrzeni?
Co do chodnika w żwirze-fajna opcja, ale ze względu na spad terenu-musiałabym sporo dorzucić ziemi-a tu z kolei weszłabym poziomem na tuje.
Ogród z pergolą 14:00, 18 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
boję sie klonow bo kiepską opinię maja, nawet mojej pani ze szkółki. a czemu sądzisz że przekombinowane? za kolorowe?

A z jakiej szkółki masz tą panią?
Ogród z pergolą 13:56, 18 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
oo to dumna mama jesteś, bardzo fajnie
zdradź sekret jak wychować takie pilne skarby
moja starsza 4latka ma według mnie problemy z koncentracją, oszołom straszny. niewiem czy to wiek taki i potem wyrośnie czy już taki charakterek i raczej razem z nią nad lekcjami będę siedzieć

Mój syn miał podobnie i ... nie wyrósł z tego

Ps A tak w ogóle to po kim to córka ma?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 13:47, 18 lut 2016

Do góry
aha czyli chodnik tam musi byc. a co sądzisz o poszerzeniu opaski do 1m i w to płyty w żwirze?2 w 1 dzieki temu galanta rabata ci wyjdzie przed tujami
a powiedz mi bo planujesz bluszcz na płot betonowy, ze wzgledu na finanse czy ci sie podoba poprostu?
nie chce Ci sie jakoś mocno wtrącać ale ja bym poszła raczej w serby lub tańsza opcja żywopłot grabowy
Ogród z pergolą 13:41, 18 lut 2016

Do góry
hej Kasiu
dom to spełnienie moim marzeń, zawsze podobały mi się parterowe, a i ze względów praktycznych taki chcieliśmy bo wiadomo coraz młodsi nie jesteśmy
okna fajne duże, bardzo widno w salonie, teraz bym też w sypialniach zrobiła do ziemi
o profil bramy zapytam teścia bo to on ją robił, wyskoczyłabym zerknąć ale leje u mnie strasznie...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:04, 18 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
a czy Ty nie miałaś jakiegoś podsumowania roku zrobić?

No miałam ...
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:03, 18 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

a widzisz?
to tak jak mój wgłębnik

Ale jeszcze się nie poddałam
U Agi - czyli słońce i piach 12:52, 18 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

ambrowiec przepiekny, sama go będę mieć
a o katalpie to słyszlam ze bardzo późno startuje i krucha[/quote
Też mi on chodzi po głowie
Katalpa zdyskwalifikowana za późny start
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 12:44, 18 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
cześć Kasiu, przejrzałam Twój wątek i jesteś na podobnym etapie co ja
powiedz mi bo nie doczytałam tutaj przy garażu to po co ci ten chodnik z płyt?chyba z drugiej strony domu przy wykuszu też planujesz, musisz mieć dwa?

Witaj.Cieszę się, że zajrzałaś.
Układ domu jest taki, że od strony wykuszu chodnik prowadziłby do tarasu i chatki-puchatki, natomiast ten po stronie garażu miałby być komunikacją do rodziców i od tej strony jest też placyk gospodarczy(za garażem)-nie mogę tego obsadzić w całości-tzn całego pasa między garażem, a tujami, bo trzeba byłoby biegać z drugiej strony domu. Poza tym te chodniki z leżących betonów(zastosuję obrzeża) bardzo mi się podobają-ładnie łamią zieleń trawnika i tak jakoś (moim zdaniem) porządkują przestrzeń.Ale to tylko tyle jeśli chodzi o chodniki-obejście domu z dwóch stron( a jest co obchodzić, bo na długość z garażem jest to 18 metrów. Na ogród za domem póki co się nie biorę-zbyt duża przestrzeń jak dla nowicjuszaDlatego plan jest taki:
obrzeża, chodniki, poprawa gleby (poluźnienie gliny, nawóz, dowiezienie dobrej jakościowo ziemi) wyrównanie terenu-opróćz tych kup ziemi,trzeba jeszcze troszkę rozplantować ziemię na boki-zwłaszcza od strony wykusza(strona południowa) jest duży spad terenu, który chciałam po części zniwelować rabatą zamkniętą obrzeżami.
Ogród z pergolą 12:32, 18 lut 2016

Do góry
boję sie klonow bo kiepską opinię maja, nawet mojej pani ze szkółki. a czemu sądzisz że przekombinowane? za kolorowe?
Nowocześnie u Kasji...kiedyś będzie:-) 12:31, 18 lut 2016

Do góry
cześć Kasiu, przejrzałam Twój wątek i jesteś na podobnym etapie co ja
powiedz mi bo nie doczytałam tutaj przy garażu to po co ci ten chodnik z płyt?chyba z drugiej strony domu przy wykuszu też planujesz, musisz mieć dwa?
W Kruklandii 12:24, 18 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
na oko a jakie piękne wszystko

Mam nadzieję, że w tym roku będzie lepiej
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:44, 18 lut 2016

Do góry
a czy Ty nie miałaś jakiegoś podsumowania roku zrobić?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies