Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "polinka"

Ogródek Iwony 07:23, 12 maj 2015

Do góry
Iwonko, widziałaś u MAD jakie piękne wychodzą "chmurki" z takich krzaczorów...nie ma już co żałować bo gałązki obcięte, nie przykleisz...pewnie troszkę dłużej poczekasz na efekt ŁAŁ ale jaką będziesz mieć satysfakcję,że sama jedyna doprowadziałaś do ładnego wyglądu zabiedzonego krzaka
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:11, 12 maj 2015

Do góry
Iwk4 napisał(a)
Polinko, wyszło pięknie. Red Baron będzie się świecił, niech tylko trochę czasu minie.

Ta zzęść Red Barona, która jest jeszcze w doniczkach i stoi w mocno nasłonecznionym miejscu juz dostała mocniejszych odcieni czerwieni W smaragdach jednak będą miały więcej cienia i tak chyba nie będą takie świecące.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:06, 12 maj 2015

Do góry
dominika_rew napisał(a)
Jestem podejrzeć co słychać! trawki super, red barona jeszcze nie mam u siebie...chyba trzeba to zmienić czy mi się wydaje, że kule bukszpanowe przed hortkami wyprostowane pod linijeczkę są? pięknie jest! pozdrowienia!

Domi, dobrze zauważyłaś-kule wyprostowane Fajnie, że wróciłaś!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:05, 12 maj 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Doczytałam, dooglądałam, zachwyciłam się, rady Toszki wchłonęłam i serdecznie Cię pozdrawiam, konsekwentna minimalistko

Maruś, ten minimalizm to chyba wałśnie to czego szukałam przez dwa lata

Buziaki
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:04, 12 maj 2015

Do góry
stychaz napisał(a)

OK, dzięki CI bardzo i tak, czyli mam okazję na wycieczkę do Stefana

Może zadzwoń wcześniej czy jest bo pani mówiła, że ostatnie dwie sztuki zostały.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:03, 12 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Czemu ten Stefan bliżej mnie nie mieszka

Za to masz przystojniaków w świetnych cenach
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:02, 12 maj 2015

Do góry
Milka napisał(a)
Boskie Red Barony, idealnie do twojego ogrodu pasują

Irenko dziękuję Też myślę, że idę w dobrym kierunku
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 22:51, 11 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Tak, tak w czerwcu można ciąć I szczerze Ci radzę tak konkretnie ciąć, wtedy pięknie się zagęści. Ja w pierwszym roku tylko końcówki lekko przycięłam i nie było efektu. W tamtym roku Irenka doradziła sposób cięcia ( skrócić o połowę!) i jest już o wiele piękniejsza

To tak zrobię
Twoje rady są bezcenne
Od ogrodu do łąki i stawu 22:15, 11 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Ale wszystko się rozrosło Pamiętam Twój ogród z zeszłego roku i powstawanie pierwszej łezki.

idę zobaczyć jak tam zmiany u Ciebie
a czasem nie na temat ... 21:12, 11 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Fajny pomysł a tą ławką murowaną, jestem pod wrażeniem i zastanawiam się nad skopiowaniem jeśli pozwolisz?? Jako siedzisko będą te cieniutkie deseczki?

Polinko, poczekajmy na efekt - jeśli Ci się podoba to kopiuj do woli
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:03, 11 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Madżen dzięki za namiary na trawy i szcegółową analizę Stosunek ceny do jakości idealny.

Stefan to był lepszy wybór dla trawek niz nasze targi
Ogród Mirelli 18:55, 11 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Mirelko poczekałabym aż się wszystko rozrośnie i wtedy spojrzysz jeszcze raz na tą rabatkę i myślę, że będziesz wiedziała czy coś tam trzeba dosadzić czy jest ok.

Pewnie dzisiaj przy pięknej pogodzie znów coś podziałaś w ogrodzie?

Ty masz większe doświadczenie, kiedy trawki się rozrosną. Są już 3 tyg.na rabacie i trochę wypuszczają Ale kiedy będą efektownie większe?
Myślę, że dosadzę z 10 szt. berberysów admiration. Przeczytałam, że wolno rosną 5 cm na rok. Masz takie berberysy? Czy faktycznie tak wolno rosną?

Tak, pracowałam dzisiaj w ogrodzie i się narobiłam nieźle. Wybierałam chwasty z rabat żwirowych. Szlak mnie trafia, że nie rozłożyłam maty. Na drugiej części ogrodu,którą mam do zrobienia mata będzie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 18:38, 11 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Justyś, Aga zadzwoniła jak już wyjeżdzaliśmy i nie widziałam tego derenia...

OK, dzięki CI bardzo i tak, czyli mam okazję na wycieczkę do Stefana
Ogród Mirelli 18:25, 11 maj 2015

Do góry
Mirelko poczekałabym aż się wszystko rozrośnie i wtedy spojrzysz jeszcze raz na tą rabatkę i myślę, że będziesz wiedziała czy coś tam trzeba dosadzić czy jest ok.

Pewnie dzisiaj przy pięknej pogodzie znów coś podziałaś w ogrodzie?
Moja codzienność - ogród Oli 18:22, 11 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Ten deszcz to u mnie by się przydał...rośliny posadzone, trzeba będzie co wieczór stać z wężem...

może popada ? jakiś deszczowy ten tydzień się zapowiada
Miejsko & sielsko 18:10, 11 maj 2015

Do góry
Katia, xx – mam nadzieje, że chociaż w niedzielę na wybory się odstawiłaś

Olcia, - TY też nie chodzisz

Ensata
, - atrakcyjna cena w TK

Bleebla, - jak się tak upierasz to dodaj adres prześlę

Kasieńko z ogrodu pod górkę, - klaps, hmmm a przebieranki też będą ?Jak mam dawać więcej zdjęć i tak w jednej rabatce w koło się kręcę aby was nie zanudzić
Olili, - hmmm… chodzę często defraudować środki do kosmetyczki

Martusia od Dębów, - kolor trzeba zmienić bo u Rh pękają pąki

Walduś, - eee… przecież wstawiam a potem sama się zachwycam

Siakowa, - taaa… pięknie, TY to masz poczucie humoru czy aż taka miła chcesz być….

Polinka, - z trawnika faktycznie jestem zadowolona, jak chodzę to jakbym dreptała po miękkim dywanie. Trochę się nagrabiłam aby wyglądał, koszę też co 4 dni …

Marusia/zielona – Ciekawe czy jakbym miała większy metraż ogrodowy to bym sobie język przydeptała?

Ewelinko, - to te azalie… one mają taki czerwień wpadający w malinowy.

Magdzia, - poprawię się, obiecuję

Madzenko, - wyobraź sobie, że właśnie do Jude dosadziłam Munstead Wood i i w nogi jeszcze upchałam Sweet Dream
Do tego buki, kulki bukszpanowe, trochę red baron i rudych turzyc no może jeszcze zdołam coś upchać … jeżówki

Myszko, - a ja lubię Twój!

Agatko, - na trawie nieeee…. Kładź się na kanapach
Od ogrodu do łąki i stawu 18:04, 11 maj 2015

Do góry
Ale wszystko się rozrosło Pamiętam Twój ogród z zeszłego roku i powstawanie pierwszej łezki.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:02, 11 maj 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Udaaaała się, również dzięki Tobie Zaraz jak dałaś mi namiary zadzwoniłam, popytałam, Pan był bardzo dobrze zorientowany (u nas to mamy z tym problem) większość drzew miał u siebie, więc nie zastanawiałam się długo, w soboty nie pracuję, przygotowaliśmy auto i o 7.00 rano w drogę

Śliwę mogę ciąć już za miesiąc??!

Tak, tak w czerwcu można ciąć I szczerze Ci radzę tak konkretnie ciąć, wtedy pięknie się zagęści. Ja w pierwszym roku tylko końcówki lekko przycięłam i nie było efektu. W tamtym roku Irenka doradziła sposób cięcia ( skrócić o połowę!) i jest już o wiele piękniejsza
Ogródek Iwony 17:18, 11 maj 2015

Do góry
Wygląda teraz jak fajne, wielopniowe drzewko!

Ciekawa jestem jaką ostateczną decyzję podjęłaś?
Ogród niby nowoczesny ale... 17:12, 11 maj 2015

Do góry
Chociaż młody i przystojny ten sołtys?
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies