Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wzgórze chaosu 17:48, 03 maj 2020

Do góry
Wiosenna feeria barw
Mój ogrodowy pamiętnik 17:48, 03 maj 2020

Do góry
JoannA napisał(a)

A co tam odległość
A swoją drogą to nigdy go nie spotkałam w okolicznych szkółkach. A marzy mi się od dawna.

Ja w tej szkółce widziałam 2 lata temu i wtedy go nie kupiłam bo nie zimuje to po co mi. Ale strasznie mi się spodobał. I jak go dzisiaj zobaczyłam w tej szkółce to stwierdziłam, że muszę go mieć . Podobno nie jest łatwy w uprawie ale dam go do donicy i zobaczę.

Clematis montana 'Rubens' - wart grzechu 17:43, 03 maj 2020

Do góry
Moje też zapączkowane - po kwitnieniu chcę je podciąć bo bardzo mocno opanowały iglaki.

W samym słońcu 17:41, 03 maj 2020

Do góry
Kasia, taki miałam, ale po jakichś 4 latach mi się złamał
Mój ogrodowy pamiętnik 17:41, 03 maj 2020

Do góry
Zakupy eMka . Truskawki.

Mój azyl na wichrowym wzgórzu 17:38, 03 maj 2020

Do góry
Anitka napisał(a)

Bałagan rzecz ludzka

Anita czy to jest wilczomlecz? Pamiętasz może nazwę? Ewa z doświadczalni zaproponowała mi podobna roslinke na rabatę grabową do polaczenia z sesleria jesienna. Miałam wątpliwości ale u Ciebie mnie zachwyciła.
Ogród z rzeźbą 17:35, 03 maj 2020

Do góry
Zana napisał(a)

Nieźle się wczoraj utyrałam, żeby to zakupowe szczęście posadzić. Trzy duże kule, dereń, trzy hortensje (dołowane od dwóch lat!), dwie fotergille powędrowały wreszcie do ziemi. Rozstawiałam to wszystko x razy, przesuwałam w te i we wte, aż się poryczałam z niemocy, że ciągle nie tak. Ale w końcu posadziłam. Ulga! Ciekawe na jak długo.

U nas przedwczoraj po południu ładnie popadało, dzisiaj miało padać, ale to jednak były prognozowe obiecanki cacanki. Sprawdziło się tylko to, że jest pochmurno i zimno.

Widoki Wisły z piaszczystymi łachami skłoniły mnie do refleksji czy w ogóle warto szarpać się z zakładaniem ogrodu.

Tydzień temu byłam u Ciebie na bieżąco, poranny spacer z kawą w Twoim ogrodzie wskazany na skołatane nerwy

Tymczasem nowy dereń wypuszcza cudowne listeczki i kilka kwiatuszków się pojawi

Jak się utyralas to i humor masz pewnie lepszy
A fotki to jak zwykle super
Ogród z rzeźbą 17:31, 03 maj 2020

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)
Świdosliwa pieknie kwitnie zawsze marzylam o niej w ogrodzie ale niemam miejsca

Kasiu, jeżeli masz na myśli zdjęcie nad Twoim wpisem to to jest fotergilla. Świdośliwy już przekwitły.

Ale szafirki szaleją

LeŚnicZaNka 17:31, 03 maj 2020

Do góry
Kasiolaaa napisał(a)

I to mają być słabe róże? No Kasiula coś oszukujesz
Tosz to potfory prawie A listeczki nawet jak pokarbowane to nic nie szkodzi. Nowe będą piękniusie. I już widzę te łany kwiatów różanych. Ach!
I warzywnikiem się zachwycam. Taki z romachem nie to co moje dwie skrzyneczki.
Mój ogrodowy pamiętnik 17:30, 03 maj 2020

Do góry
Moje dzisiejsze małe zakupy. Doniczka, kostrzewa sina, zawilec, eukaliptus Gunni i Gracillimus. Kartka była długa ale niewiele z kartki było.

Ogród z rzeźbą 17:30, 03 maj 2020

Do góry
Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

Dłużej żyję i też nie pamiętam. Pierwszy raz w życiu musiałam rowki w warzywniku podlewać przed siewem. Sam pył.

Zakupy cudowne. Wyraźnie dobrze ci zrobiły.

Wiśnia może słabiej kwitnąć z dwóch powodów: całą parę skierowała na ukorzenienie, a drugi powód to susza. Ta wiosna jest anormalnie sucha. Przeraził mnie widok podsuszonej Wisły.

Nieźle się wczoraj utyrałam, żeby to zakupowe szczęście posadzić. Trzy duże kule, dereń, trzy hortensje (dołowane od dwóch lat!), dwie fotergille powędrowały wreszcie do ziemi. Rozstawiałam to wszystko x razy, przesuwałam w te i we wte, aż się poryczałam z niemocy, że ciągle nie tak. Ale w końcu posadziłam. Ulga! Ciekawe na jak długo.

U nas przedwczoraj po południu ładnie popadało, dzisiaj miało padać, ale to jednak były prognozowe obiecanki cacanki. Sprawdziło się tylko to, że jest pochmurno i zimno.

Widoki Wisły z piaszczystymi łachami skłoniły mnie do refleksji czy w ogóle warto szarpać się z zakładaniem ogrodu.

Tydzień temu byłam u Ciebie na bieżąco, poranny spacer z kawą w Twoim ogrodzie wskazany na skołatane nerwy

Tymczasem nowy dereń wypuszcza cudowne listeczki i kilka kwiatuszków się pojawi

Mój ogrodowy pamiętnik 17:24, 03 maj 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)

Rosną w miarę szybko? Bo nie wiem ile lat świetlnych będę musiała czekać na jakikolwiek efekt.
Wyglądają na razie tak .

Zastanawiam się jeszcze nad Matroną ale nie wiem czy ona nie jest za ciemna a nie widziałam jej na żywo.

U mnie dość wolno rośnie (w półcieniu je mam). On z tych niższych jest. Ale kwitł już w pierwszym sezonie
Zakątek z fioletową ławeczką 17:20, 03 maj 2020

Do góry
Donia72 napisał(a)
Dostałam od sąsiada stare drzwi drewniane. Troszkę je oczyściłam, mąż dorobił półki ze starych desek, ja dołożyłam trochę donic i roślinek. I mam oto taką dekoracje w moim zakątku

Podziwiam przepiekny zakątek Dorotko. Cudownie to wygląda.
Jesteś niesłychanie kreatywna w tych swoich dekoracjach. Aż zazdroszczę takich zdolności.
I przy okazji zapytam czy przesadzanie teraz orlików im nie zaszkodzi. One mają długi system korzeniowy i mam obawy czy dobrze to zniosą. Wysiały mi się na rabatach w różnych miejscach i niekonieczne mogą tam zostać.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:19, 03 maj 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
Tata ma piękna altanę na działce - normalnie cudeńko!

Widok z altany

Jakie widoki, przepięknie tam macie Cudne miejsce na weekendowe wypady. Zdjęcia wyszły śliczne, takie niebo...
Czyzby judaszowiec tam rósł
Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 17:05, 03 maj 2020

Do góry
nataszka267 napisał(a)
Cześć! Miło mi wszystkich poznać
W domu umiem zająć się kwiatami, ale w ogrodzie nie mam pojęcia co jest czym.. a przyszło mi zająć się ogrodem teściów. Jest już stary.. krzewy duże, drzewa też. A mi przyszło się z nimi zmierzyć. Zacznę więc od najpilniejszej rzeczy: rozpoznaniu roślinki której coś dolega patrząc po liściach. Co to za roślina?

Na zdjęciu trudno się zorientować jakiej wielkości są liście ale wydaje mi się że to może być rododendron.
Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II 17:03, 03 maj 2020

Do góry

I schowany uszaty w liściach

Potem pogoda sie zmieniła i trzeba było kończyć wycieczkę
Ogród z rzeźbą 17:03, 03 maj 2020

Do góry
Nowa12 napisał(a)
Nie sądziłam że tyle stron tak szybko przybędzie . Ale cudniaste zakupy. Dereń, parocja a te kulki jakie śliczności. Moje nieziszczone marzenie. Ja zamierzam ruszyć 4 litery do jeszcze 2 szkółek. Może tam coś znajdę. Najpilniej szukam hakonek. Wolałabym na miejscu kupić a nie znowù przez neta. Ostatnie zakupy czkawką mi się odbijają.

Mój wątek czasem stoi w miejscu a czasem pędzi jak szalony. Derenia kwiecistego miałam w planach już jakiś czas, cieszę się że udało się spełnić to marzenie. Życzę ziszczenia Twoich kuleczkowych.

Wczoraj Święto Flagi, tak troszkę patriotycznie się ułożyło

Kwiaty we włosach 17:03, 03 maj 2020

Do góry

Ogród Joanny i Andrzeja od podstaw 17:02, 03 maj 2020

Do góry
Ja myślę że róże się ogarną i będą piekne jak co roku.
Wyszłam do ogrodu i obejrzałam dokładnie moje krzaczki. Nie jest źle, po deszczu ruszyły fajnie, a nowe listki są ładne i zdrowe. Poparzone przez mróz tylko te co wcześniej się rozwinęły. Na niektórych różach będą poprawki ale delikatne.

Zaczął się kwitnący spektakl

Uwielbiam młode listeczki klonów.
Ogródek warzywny na balkonie 17:00, 03 maj 2020

Do góry
Piękny balkon
oliwka napisał(a)

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies