U kogoś na wątku czytałam, że pinivit to ściema. Podobno taką opinię o tym preparacie ma szkółkarz, który uprawia smaragdu już wiele lat.
Osobiście jestem bardzo zadowolona z pinivitu i efekty po jego zastosowaniu można powiedzieć, że widać od razu. W starym ogrodzie mam bardzo stare, zaniedbane brabanty. W tym roku dostały solidną dawkę MS do iglaków w korzenie i pinivit na igły. Róznica w wyglądzie jest kolosalna
Iwonko, dzięki bardzo za rady. Od dawna powtarzam, że rady Toszki bezcenne!
Dobrze, że piszesz o wrastaniu w bukszpan. Muszę zastosować ogranicznik również przed kostką bukszpanową.
Red Baron w smaragdach to pomysł tylko na dwa, trzy lata dopóki thuje się nie połączą. Mam nadzieję, że po tym czasie poradzę sobie z jego usunięciem... choć z tego co piszesz, że to taki ozdobny perz to mam wątpliwości Będę martwić się za kilka lat!
Mirellko to pierwszy taki prezent jaki dostałam od kogoś znanego tylko wirtualnie, poczekaj i do Ciebie ktoś się uśmiechnie
Smragdy akurat na tej części odpukać nie są niszczone przez psiaka, niestety mam też jedną rabatę na której już odwracałam tujki bo całe czarne od dołu Teraz tamtą rabatę z tymi brzydszymi smaragdami zagrodziłam sznurkami i psiak nie wchodzi ale wszelkie odgrodzenia strasznie mnie denerwują i liczę, że za jakiś czas mój wielki przyjaciel przyzwyczai się, że i tam ma zakaz wstępu!
A u Ciebie psiaki przechodzą przez płotki, które masz przed roślinami??
Piękne kwiaty ma jablonka. Bardzo podoba mi się to co napisała Polinka i nie dziwię się, że przechodnie się zatrzymują, sama tak bym zareagowała. Pozdrawiam
Polinko, miałam mało ogrodowe zajęcia, chyba, żeby nie zapomnieć o pieleniu trawnika z mniszka. Wyskubałam chyba całe 10 litrowe wiaderko tego paskudztwa. Drobny, drobniejszy, jaki się chciało. Widelec przy tym mi towarzyszył. Stary oczywiście.
Ale nie udało mi się wszystkiego wyplewić. Przydałoby się coś na mniszka. Dziś byłam w dużym sklepie, szukałam, co by się mogło przydać, niczego nie znalazłam
Hehe, największa zagadka co Ty, serio?
Sprawa gracki vs lauro chyba sama się rozwiązała, bo lauro lubią cień, a tam patelnia Lauro dam raczej pod mur...
Czyli wystawiam się na widok sąsiada
Ale fajny placyk Pod linijkę po prostu Co na nim planujesz?
I fantastyczne zakupy po prostu. Red baron , ML...no wszystko w świetnej kondycji. Czy możesz napisać ceny tych traw- chcę mieć porównanie......Może być na PW