Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Polinka"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 07:50, 11 maj 2015

Do góry
Piękne zakupy! Cieszę się bardzo, że wyprawa się udała

Śliwę wiśniową będziesz mogła w czerwcu ciąć to będzie ładnie się zagęszczać
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:35, 11 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Taka kropka nad I z tym baronem. za wymierzenie nie ma za co

zdecydowanie
z tego co pamiętam RB miał przecinać kostki bukszpanowe z grabami, pomysł upadł czy na innej części rabaty będzie ?
Czasem słońce czasem deszcz 07:15, 11 maj 2015

Do góry
Kuba napisał(a)

Polinka gdzieś Ty się podziewała, dowołać się Ciebie nie dało
Przyznję że brzozy mają w sobie to coś, no ale chuderlaki to one som

Weekend imprezowy miałam Brzozy działają uspokajająco, wyciszająco, to każdy nimi zachwyconyKiedyś i u mnie zagoszczą

Pracujesz dzisiaj?

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:12, 11 maj 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
Nie powiem ażebym rozpieszczała mojego Barona z podlewaniem. Susze przeżywał bez problemu. To na prawdę taki ozdobny perz.

Warto go czasami, partiami rozsadzić. Podlać Korzonkiem w płynie. I dać mu spokój. On robi sam co chce. I tak to mu najlepiej wychodzi
Śmieszy mnie tylko jak widzę w reklamach Red Barona rosnącego w kępkach jak miskant Baron zostawiony sam sobie tworzy łączki, rzeczki a nie kępki

Iwonko, czy polecasz wszystkie rośliny po posadzeniu podlać korzonkiem??

Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:10, 11 maj 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)

Kasiu, a Ty byłaś pod iglicą i nie z nami?

Polinko, wypasione masz szmaragdy, piękne.

Dziękuję za docenienie smaragdów

U kogoś na wątku czytałam, że pinivit to ściema. Podobno taką opinię o tym preparacie ma szkółkarz, który uprawia smaragdu już wiele lat.

Osobiście jestem bardzo zadowolona z pinivitu i efekty po jego zastosowaniu można powiedzieć, że widać od razu. W starym ogrodzie mam bardzo stare, zaniedbane brabanty. W tym roku dostały solidną dawkę MS do iglaków w korzenie i pinivit na igły. Róznica w wyglądzie jest kolosalna

Może podzielicie się swoją opinią nt.pinivitu??
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:03, 11 maj 2015

Do góry
stychaz napisał(a)
Super zakupy i nasadzenia dzięki za sprawdzenie derenia. Powiedz tylko czy był wart swojej ceny jeśli go widziałaś na żywo ? Widziałam Floridę w jeszcze w jednej szkółce ale niestety tragiczny stosunek jakości do ceny przynajmniej o 100 zł.

Justyś, Aga zadzwoniła jak już wyjeżdzaliśmy i nie widziałam tego derenia...
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 07:02, 11 maj 2015

Do góry
Toszka napisał(a)
Kochane, Red Baron ma tylko 3 wymogi:
-słońce... dużo słońca!
-ziemia przekopana w sporym obszarze na głebokość 10-15 cm ze sporą ilością kory najlepiej przekompostowanej, może być ta śmieciowa, tj. wielkie kawałki
- sporo miejsca, bo ma kłącza jak perz, ale grubsze, i tak też się rozpełza. Pod spodem może być i gliniasta gleba. Jemu tylko potrzeba owe, luźne kilkanaście cm. Rośnie płytko, bardzo płytko, może 5cm w ziemi.

Przy tych spełnionych warunkach bardzo szybko rozrasta się w krwistą łączkę i niestraszne mu wrastanie w np. bukszpanowe kulki.
Red Barona uważam za żelazną roślinę i od zakupu malej sadzonki 4 lata temu już obdarowałam sporo osób, a zostało mi jeszcze, że ho, ho

Iwonko, dzięki bardzo za rady. Od dawna powtarzam, że rady Toszki bezcenne!

Dobrze, że piszesz o wrastaniu w bukszpan. Muszę zastosować ogranicznik również przed kostką bukszpanową.

Red Baron w smaragdach to pomysł tylko na dwa, trzy lata dopóki thuje się nie połączą. Mam nadzieję, że po tym czasie poradzę sobie z jego usunięciem... choć z tego co piszesz, że to taki ozdobny perz to mam wątpliwości Będę martwić się za kilka lat!
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:58, 11 maj 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)
Udane zakupy widzę i paczki chociaż to nie grudzień

Pozdrawiam

Zakupy mega udane eM całą powrotną drogę miał ze mnie radochę...ale jak tu nie śmiać się do takich wypasionych nabytków
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:56, 11 maj 2015

Do góry
malgorzata_s napisał(a)
Świetnie Ci te rabaty wyszły, trawek zazdraszczam, red baron robi wrażenie Pozdrawiam

Dziękuję Też jestem zadowolona z umiejscowienia barona
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:56, 11 maj 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)
Już sobie wyobrażam jak to wszystko urośnie

Ha, ha u Ciebie to dopiero będzie wow jak się wszystko rozrośnie
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:55, 11 maj 2015

Do góry
BusyBee napisał(a)

Ale fajny placyk Pod linijkę po prostu Co na nim planujesz?
I fantastyczne zakupy po prostu. Red baron , ML...no wszystko w świetnej kondycji. Czy możesz napisać ceny tych traw- chcę mieć porównanie......Może być na PW

Placyk jest wypoczynkowy, rekreacyjno-grilowy Trochę za mały na nasze potrzeby i zastanawiamy się nad powiększeniem ale to już temat na kolejny rok

Trawki po 7 zł.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:52, 11 maj 2015

Do góry
MirellaB napisał(a)
Paulinko - pięknie tworzysz kompozycje na rabatach. No i te trawki prezent świetne, szkoda, że o mnie nikt nie pomyśli, bo budżet przeznaczony na ogród to studnia bez dna, a tyle jest jeszcze do zrobienia.
Zakupy bardzo udane, red baron mam jedną tak na próbę zobaczyć jak będzie się spisywała i jestem zadowolona z perspektywą kupienia większej ilości, ale to dopiero chyba w przyszłym roku jak będę przerabiać rabatę w przedogródku. Twoje trawki super, gdzie i z czym je posadzisz....?
Czy tak rozrośnięte te trawki dużo kosztują...?

Ja pisałam, a Ty wstawiłaś zdjęcia
Bardzo ładnie to wygląda

A te tuje to masz cudne, takie wypielęgnowane, na samym dole zieloniutkie, nie to co u mnie powycinane, bo posikane przez psy.

Mirellko to pierwszy taki prezent jaki dostałam od kogoś znanego tylko wirtualnie, poczekaj i do Ciebie ktoś się uśmiechnie

Smragdy akurat na tej części odpukać nie są niszczone przez psiaka, niestety mam też jedną rabatę na której już odwracałam tujki bo całe czarne od dołu Teraz tamtą rabatę z tymi brzydszymi smaragdami zagrodziłam sznurkami i psiak nie wchodzi ale wszelkie odgrodzenia strasznie mnie denerwują i liczę, że za jakiś czas mój wielki przyjaciel przyzwyczai się, że i tam ma zakaz wstępu!
A u Ciebie psiaki przechodzą przez płotki, które masz przed roślinami??

Wszystkie trawki kupowałam po 7 zł.
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 06:45, 11 maj 2015

Do góry
leon60 napisał(a)
Elegancko z Baronem ! dziękuję za wymierzenie rabaty

Taka kropka nad I z tym baronem. za wymierzenie nie ma za co
Ogródek Iwony 22:31, 10 maj 2015

Do góry
Kamajla napisał(a)
Piękne kwiaty ma jablonka. Bardzo podoba mi się to co napisała Polinka i nie dziwię się, że przechodnie się zatrzymują, sama tak bym zareagowała. Pozdrawiam

Tak, Kamilko ... Polinka świetnie ujęła wygląd jabłonki. Już się nie martwię, że ona jest taka "płacząca". Za to jest wyjątkowa.
Ogródek Iwony 22:21, 10 maj 2015

Do góry
Piękne kwiaty ma jablonka. Bardzo podoba mi się to co napisała Polinka i nie dziwię się, że przechodnie się zatrzymują, sama tak bym zareagowała. Pozdrawiam
Ogródek Iwony 22:18, 10 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Też macham i będę nadrabiać jutro od rana

Polinko, miałam mało ogrodowe zajęcia, chyba, żeby nie zapomnieć o pieleniu trawnika z mniszka. Wyskubałam chyba całe 10 litrowe wiaderko tego paskudztwa. Drobny, drobniejszy, jaki się chciało. Widelec przy tym mi towarzyszył. Stary oczywiście.
Ale nie udało mi się wszystkiego wyplewić. Przydałoby się coś na mniszka. Dziś byłam w dużym sklepie, szukałam, co by się mogło przydać, niczego nie znalazłam
W moim ogrodzie, gdzie czas leniwy... 22:10, 10 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Marti to się rozpisałaś Dawno nie czytałam u Ciebie co tam Ci siedzi w głowie i Twój ogród to chyba największa zagadka na O. Bynajmniej dla mnie!

Rozum mówi laurowiśnie- zielone tło całorocznie, szczelna odsłona od sąsiada...ale serce mówi gracki! I bądz tu mądry Widzę, że podobnie myślimy a do tego kochamy bambusy

Buziaki

Hehe, największa zagadka co Ty, serio?
Sprawa gracki vs lauro chyba sama się rozwiązała, bo lauro lubią cień, a tam patelnia Lauro dam raczej pod mur...
Czyli wystawiam się na widok sąsiada
Czasem słońce czasem deszcz 20:58, 10 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Brzózki już nie chuderlaki a ładne drzewa! Fajny masz ten zakątek brzozowy

Polinka gdzieś Ty się podziewała, dowołać się Ciebie nie dało
Przyznję że brzozy mają w sobie to coś, no ale chuderlaki to one som
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 20:08, 10 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)

Macham, macham dziewczynki do Was i bardzo żałuję, że nie mogłam się z Wami spotkać...

Gabisia co taka zła?? Wszystkie trawki Jej wykupiłyście?

Możecie zdradzić kto stoi obok Gabisi i Wieloszki?

Kasia z małego ogrodu obok Wieloszki i Lamaze z puzzlowgo koło Gabisi. Gabisiu, faktycznie nerwa miałaś na coś??
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 19:21, 10 maj 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Rabata baronowo-silverowa ukończona

Ale fajny placyk Pod linijkę po prostu Co na nim planujesz?
I fantastyczne zakupy po prostu. Red baron , ML...no wszystko w świetnej kondycji. Czy możesz napisać ceny tych traw- chcę mieć porównanie......Może być na PW
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies