Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony

Ogródek Iwony

Iwk4 22:31, 10 maj 2015

Kamajla napisał(a)
Piękne kwiaty ma jablonka. Bardzo podoba mi się to co napisała Polinka i nie dziwię się, że przechodnie się zatrzymują, sama tak bym zareagowała. Pozdrawiam

Tak, Kamilko ... Polinka świetnie ujęła wygląd jabłonki. Już się nie martwię, że ona jest taka "płacząca". Za to jest wyjątkowa.
MirellaB 22:36, 10 maj 2015

Iwonko - wg. mnie bukszpan tnij na stożek
bacowa 22:37, 10 maj 2015

Moja pierwsza myśl : stożek .
Anabell 23:13, 10 maj 2015

Iwonko -
moja rada też stożek
Ja wczoraj przycinałam cisy w stożek i w kulki. Pierwsze ciecie wyjdzie jeszcze bez efektu, ale nada formy, kiedyś trzeba zacząć.
U mnie musi dużo dorosnąć.
Konsekwentnie dopieszczasz rabaty, kibicowałam Ci
Mysza 23:16, 10 maj 2015

I ja za stożkiem jestem
zabaewa 23:40, 10 maj 2015

A może kula na pniu ? Ja tm się nie znam... zresztą... Jeszcze żadnego nie ciachałam
Dorota123 23:55, 10 maj 2015

Zdjęcia z nad morza śliczne, przywołują wspomnienia. 3 albo 4 lata temu byłam nad morzem, od nas bardzo daleko... Jabłoń o czerwonych kwiatach śliczna, a jej skrzywiony pień dodaje jej uroku. Nie wszystko musi rosnąć prościutko, mam u siebie młodą brzózkę i specjalnie zawijam ją dookoła grubego palika, żeby była taka pokręcona., mam też wierzbę płaczącą, którą zaplatam w warkocz. Jak urośnie będzie takie zaplecione dziwadło.
Luki 00:14, 11 maj 2015

Iwonko jak dla mnie z takiego bukszpanu stożka nie będzie, za rzadki i za wiotki na dole, a za gęsty na górze, czyli całkowite przeciwieństwo do cięcia stożka bo musiałoby być odwrotnie, jest jeszcze opcja dosadzenia dużej ilości sadzonek na dole, ale wtedy musiałby powędrować w docelowe miejsce i pokazywać swoją niedoskonałość przez co najmniej 4 sezony.
Tak jak pisze zabaewa ja wyciąłbym kule na pniu. Oczywiście, jeżeli pień jest w miarę równy i jest jeden, dwa pieńki też mogą być, ale proste i blisko siebie
margaretka3 11:48, 11 maj 2015

Iwonko, u mnie w ogrodzie też jest taka jabłonka, młodziutka, ale zapowiada się ładne drzewko. Nie mogę napisać, że ją mam, bo to mój najstarszy synek ją sobie kupił za własne pieniażki, w jego 10 urodziny została zasadzona
Muszę Ci pokazać moją ognistą w wolnej chwili, w lekkim szoku jestem, liliowce u mnie zaczęły kwitnąć.
Iwk4 12:34, 11 maj 2015

MirellaB napisał(a)
Iwonko - wg. mnie bukszpan tnij na stożek

bacowa napisał(a)
Moja pierwsza myśl : stożek .

Mysza napisał(a)
I ja za stożkiem jestem

Moja pierwsza myśl też była stożek. Potem popatrzyłam na rzadki dół i zwątpiłam
Decyzja dość istotna, bo w zależności od formy podejmę decyzję, gdzie go posadzić .