Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród

ren133 00:36, 11 maj 2015

Margarete napisał(a)
Zazdroszczę zakupów i........areału, u mnie i tak by sie tyle drzew nie zmieściło, moim nieosiagalnym marzeniem ogrodowym jest ambrowiec, brzozy, grujecznik, któryś z buków (wszystkie piekne, głóg, catalpa i platan.........eh, pomarzyc dobra rzecz.

A ambrowiec bossski

Kochana Małgosiu
Nawet nie wiesz jaka jestem szczęęęęęęśliwa z powodu tych zakupów
Nie przypuszczałam, że to może mieć taką siłę, tak dodawać entuzjazmu i dobrej energii Do 23.00 sadziliśmy w sobotę nasze nowe nabytki (nawet gdzieś na zdjęciu widać olbrzymi reflektor, przy którym kończyliśmy nasze prace)... i gdyby nie zmęczenie to jeszcze bym sobie na nie popatrzyła dłuższą chwilę i napawała się tym pięknem. Satysfakcja nie do opisania!

Jeśli chodzi o marzenia ... bez nich nasze życie nie miałoby sensu ... a i myślę, że jak bardzo bardzo bardzo pragniemy to nasze marzenia się spełniają ... sądzę, że te o których piszesz nie całkiem są nierealne ... moim zdaniem choć dla jednego z wymienionych przez Ciebie drzew znalazłoby się miejsce w Twoim ogrodzie

Dziękuję za miłe słowa

Teraz pozostaje tylko wierzyć, że te wszystkie drzewa zaklimatyzują się u mnie i będą długo cieszyć oczy swym pięknem
ren133 00:39, 11 maj 2015

lindsay80 napisał(a)
wspaniałe zakupy Reniu!
Od razu sobie pooglądaj listki buków, bo w ostatnich dniach głośno o zdobniczce, ja właśnie dziś u swojego Rohana ją odkryłam, jutro muszę Mospilanem spryskać szkodnika!

Dziękuję Edytko
Jestem bardzo zadowolona z tych zakupów
Jutro przyjrzę się dokładnie buczkom ooo ... widzę, że już dzisiaj to zrobię
Buziaki
Kasya 05:52, 11 maj 2015

bardzo ladne drzewka, szczegolnie buczki

brzozy ladnie sie wkomponują w tym miejscu
Madzenka 07:03, 11 maj 2015

Cudowne zakupy!!!ale chyba ciężarówka przyjechaliście?

Wcale Ci sie nie dziwie, ze zamiast grujecznika kupiłas ambrowca. Zawsze moje porownania tych drzew sa na korzyść ambrowca
A buki dawyck gold to moje marzenie, tylko miejsca w ogrodzie brak
leon60 07:32, 11 maj 2015

Wow jakie zakupy ! pięknie posadzone od razu robią efekt
polinka 07:50, 11 maj 2015

Piękne zakupy! Cieszę się bardzo, że wyprawa się udała

Śliwę wiśniową będziesz mogła w czerwcu ciąć to będzie ładnie się zagęszczać
jankosia 08:04, 11 maj 2015

Ja cię! Ale się obkupiliście Renia, wy jakimś większym autem tam pojechaliscie czy jak? Te drzewa niektóre wyglądają na bardzo duże. Ambrowiec najpiękniejszy, uwielbiam go o każdej porze roku. Tylko że mój malutki a twój taki już fajny duży Zazdroszczę ci go
ewakatowice 08:41, 11 maj 2015

ren133 napisał(a)

Właściwie listę to miałam w głowie Byłam mocno nastawiona na zakup grujecznika, ale w rezerwie miałam ambrowca. Był piękny grujecznik ale cena wyższa niż w przypadku ambrowca, poza tym ten drugi podobał się bardzo eMowi. Oboje uznaliśmy, że ambrowiec jest dużo bardziej dystyngowany, ma to coś i czeka tam właśnie na nas. Decyzja była jednogłośna
Nie planowaliśmy zakupu aż 3 buczków Dawyck Gold, ale tak bardzo spodobała nam się ich zieleń i kształt liści, że podjęliśmy zgodnie nadzwyczaj szybką decyzję
Zaś buk Rohan Obelisk miał być klonem Crimson Sentry
Brzozy? ... zwyczajnie rabata była już wcześniej zaplanowana.
Serby? oczywista oczywistość - wymysliłam sobie rabatę świerkową i brakowały mi 2szt. Dziś myślę, że może jeszcze 1szt dokupię ... po prawo obok świerka srebrnego by mi pasował.
Jedynie śliwa wiśniowa tak średnio mi pasuje - bo chciałam więcej ściany zasłonić - teraz myślę, że może grujecznik byłby tam lepszy ... ale z drugiej strony drzewa rosną

Reniu, wybór padł nie tylko na piękne rośliny ale bardzo mi się podoba jak się przykładacie do sadzenia i przygotowania rabat.

Oby pięknie rosły, będę mocno trzymać kciuki…. No i oczywiście kibicuję!

lindsay80 08:42, 11 maj 2015

Wszystko cudne, ambrowiec.... ach faktycznie, on na Was po prostu czekał, wygląda tam idealnie!
safikey 09:19, 11 maj 2015

no i udalo się,

przeczytałam cały watek - słów brak....

sliczne wszystko, zadbane bo i właścicielka ma masę energii

a klon Brillantissimum sliczny, az nie moge się doczekac gdy go posadzisz i nastanie jesień