Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "anna_t"

Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 13:30, 13 lut 2016

Do góry
Renia u ciebie znowu akcja "szmaragdowa sobota"?
ładna nazwę wymysliłam?
ja dzisiaj kanciki pierwszy raz w życiu robiłam, plecy mi pękają!
Mały ogród Kasi 13:26, 13 lut 2016

Do góry
Kasia krzesła wybrałaś piekne ale nie będą stroić. poza tym co podpowiada Renia ze zleją sie z podłoga to weź pod uwagę ze wprowadzasz trzeci odcień i wzór drewniany, to nie ładnie wygląda. ja bym kupiła białe z nogami bardzo podobnymi do tych od stołu lub też białymi. oprócz bieli i drewna jakie masz jeszcze motywy w salonie, bo może nawiązać do czegoś innego? koloru sofy?
U Agi - czyli słońce i piach 13:19, 13 lut 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)

Jeśli chodzi o łezkę to takie połączenie widziałam u Zielonej ogrodniczki i bardzo mi się podoba
A reszta "leży", nie mam pomysłu co pod platana dać
Opcje są różne:
Rozplenice s rozchodnikami
Stipa z berberysami kolumnowymi
Tawuły japońskie
Irga
Dwie ostatnie opcje nie mają towarzystwa jeszcze ...

ja jeszcze w klasykach ogrodowiska mam takie zapisane:
szałwia z AM lub FC
ciemierniki z AM
trzcinnik karl forester i kostrzewa (luz z bronzitą)
dereń i choina Jeddeloh
sesleria z berberysem
rozplenica z jezówkami
wybór jest tylko jak tu się zdecydować?
U Agi - czyli słońce i piach 13:11, 13 lut 2016

Do góry
Makao_J napisał(a)
Agnieszka a widziałaś to połączenie
https://pl.pinterest.com/pin/353251164503243604/

stipa i phormium (tęgosz)

przepiękne!
ale Ania cukiereczki wynajduje, wow
Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 13:08, 13 lut 2016

Do góry
poczytaj
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/228-rosliny-okrywowe-w-ogrodzie
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/457-namiastka-trawnika-czyli-jak-zrobic-zielony-dywan
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 13:06, 13 lut 2016

Do góry
Polinka ja bym weszła w biel, zwłaszcza jak Juzia pisze ze te drugie w żółty z czasem wpadają. to juz ni przypiął ni przyłatał będzie
ja dzisiaj od rana pierwszy raz w życiu akcja kanciki sprzęt sobie ostatnio kupiłam, dzisiaj dziewczynki do babci sprzedałam i działałam. a teraz plecy mi pękają, ale happy jestem
Szałwie czy lawendy? 12:58, 13 lut 2016

Do góry
cześć Aga
planowałam w swoim ogrodzie bardzo podobnie jak ty masz (jeszcze zanim trafiłam na Twój wątek, btw dzięki siakowej zrobić altanę na wprost tarasu i prowadzące do niej płyty w trawie. jednak teraz mam zagwozdkę czy altana na wprost ładnie wygląda i podobno coś tam z perspektywą nie pasuje. mogłabyś mi pomóc, na swoim przykładzie. jaka masz odległość od tarasu do altany? i chyba masz altanę trochę w lewo daną, nie chciałaś na wprost okien salonowych?
Ogród z pergolą 12:49, 13 lut 2016

Do góry
kamila66 napisał(a)
Aniu ja się często u Ciebie nie wypowiadam, wielokrotnie nie mam pojęcia o temacie o jakim debatujecie np. róże
Uważam, że altana na przeciw schodów to nie najlepszy pomysł.
Takie wyjście bezpośrednio do altany bez żadnego łamacza perspektywy w trawniku bardzo skróci ogród, przynajmniej wysunęłabym tego ambrowca do przodu. Teraz sobie wyobraź, że siedzisz w altanie i co widzisz schody brukowe i okno. Osobiście zrobiłabym altanę w takim miejscu aby jej wejście nie było naprzeciw domu, ale to jestem ja
Może do całości dodasz jeszcze jakiś soliter w trawnik? Jeśli zostanie jak jest będzie oczywiste, że ogród jest stąd dotąd.
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1641-ogrodnicy-z-litwy?page=2
Pierwszy lepszy projekt Danusi przed placykiem jest żywopłocik z bukszpanów ten drugi po lewej może z cisa i w każdym projekcie w trawniku rośnie drzewo

łamacz perspektywy..znowu cos o czym nie mam pojęcia
Kamila a gdyby dać rabaty tez na środku?oczywiście równe i proporcjonalne

pomysł z tymi zywopłocikami fajny, nawiązywałby do tych prostopadłościanów które ostatnio wrysowałam w plan rabaty, widziałaś?
z drugiej strony patrząc gdybym przesunęła w lewo altanę miałabym na wprost różankę...hmm..
Ogród z pergolą 12:40, 13 lut 2016

Do góry
ag_zie napisał(a)
altana idzie w lewo?

ja już nic niewiem, jak tyle osób madrzejszych ode mnie tak zaleca...ty pewnie też?
i niewiem cy wtedy dac tą altana całkiemw lewy róg czy zosatwiać za nią z lewej jeszcze kawałek rabaty?
U Agi - czyli słońce i piach 22:36, 12 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
ojej to tez kawał rabaty tu po lewo 22m...ja myślałam ze mam dużo bo 16m

Ciut tego jest
Ogród z pergolą 21:54, 12 lut 2016

Do góry
ok fajnie, ja i tak czekam na przesyłkę z różami minimum do połowy marca to te bylinki bym dosadziła na różance później. bede mieć na uwadze ze będę je mieć
Ogród z pergolą 21:49, 12 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Anita oczywiście że zwrócę za przesyłkę, nie ma tematu
Karol podczytuj i podziel się czasami swoim doświadczeniem

to pewnie tak kwiecień-maj bym ci to wysłała
U Agi - czyli słońce i piach 21:42, 12 lut 2016

Do góry
ojej to tez kawał rabaty tu po lewo 22m...ja myślałam ze mam dużo bo 16m
U Agi - czyli słońce i piach 21:32, 12 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)
Aga bo mi sie juz wszystko u ciebie pitoli, wrzucisz jeszcze raz poglądowe fotki ogrodu?

mam na razie takie pod ręką - to jest ta część którą chciałabym zrobić w tym roku (jeśli uda się część to też będzie sukces) a na pewno będzie tu dużo stipy i rozplenicy

U Agi - czyli słońce i piach 21:02, 12 lut 2016

Do góry
Aga bo mi sie juz wszystko u ciebie pitoli, wrzucisz jeszcze raz poglądowe fotki ogrodu?
Ogród z pergolą 20:52, 12 lut 2016

Do góry
Anita oczywiście że zwrócę za przesyłkę, nie ma tematu
Karol podczytuj i podziel się czasami swoim doświadczeniem
Ogólne, ogrodnicze wskazówki w projektowaniu i realizacji ogrodów zamkn. 20:41, 12 lut 2016

Do góry
witam serdecznie
na moim wątku trwa dyskusja na temat miejsca umieszczenia altany. padają takie terminy jak zasada złotego podziału, złota spirala (wtf??)itp
ja zielona totalnie ale czytająca namiętnie i podziwiająca wiele wątków, cóż taletu do projektowania jakos dzieki temu nie wchłaniam
mój pomysł jest aby była na środku, ale ponoć to nie fajne będzie i "potem wymagać niewyobrażalnej konsekwencji"
czy mogłabym prosić o wasze opinie?
oto mój very proffesional szkic na dole schody z tarasu
Ogród z pergolą 20:34, 12 lut 2016

Do góry
anna_t napisał(a)

naprawdę?? bardzo chętnie

nie martw się nie bajeruje cię za zwrot przesyłki mogę ci wysłać jeszcze (jak nie padły po zimie siewki naparstnicy) ostróżki też by się znalazły
irysy japońskie
Ogród z pergolą 20:29, 12 lut 2016

Do góry
Filemon24 napisał(a)
widziałam że bergenie masz zamiar sadzić jak chcesz to mogę ci wysłać sadzonki

naprawdę?? bardzo chętnie
Ogród z pergolą 20:28, 12 lut 2016

Do góry
więc tak, jesli nawet przesunelabym ta altane w lewo to ta rabata 2 pociagnieta by była az do boku altany? a jak bym sie dostawal w ten róg?

we wcześniejszej wersji zostawiłam dwa prostokaty obok altany puste bo moze w przyszłości chciałabym po lewo wgłębnik do którego prowadziłaby pergola. a po prawej ściana wodna
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies