Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mały ogród Kasi

Mały ogród Kasi

Anda 22:37, 12 lut 2016

Wow, super. Mam mniej niestety, ale jeszcze nad tym pracuje
Serdeczności Ewa - Doświadczalnia bylinowo-różana 2 poprzedni wątek Doświadczalnia bylinowo-różana (Niemcy i Wielkopolska) Panie Foerster, co pan robi przeciwko nornicom? - Krzyczę na nie. Wizytówka doświadczalni Landhaus Ettenbühl i Rosengarten Zweibrücken
frezja 22:42, 12 lut 2016

kasia_w napisał(a)

Ja też lampy kocham. Mam ich ponad 20 w domu i 10 w biurze na 45 m
I ciągle coś nowego pięknego się pojawia w sklepach

Wieczorem musi być romantycznie u Was
Madzenka 23:47, 12 lut 2016

Zdradź zatem źródło tych lamp
nicol21 11:16, 13 lut 2016

Drapak dla kota u nas stał w bardzo mało widocznym miejscu i kot tylko tam drapał Niestety luby pośpieszył się z kupnem i jest dość spory i ma te hamaczki, pudełka. Ale widzę że dla kota byłby najlepszy prosty słup na wysokość ok 1m, szkoda że od razu takich nie widzieliśmy!

Te tekturowe widziałam w sklepie i nawet się zastanawiałam, ale ich rozmiar był spory i stwierdziłam że stary drapak jest ok, pozatym na tych sznurach kot może dużo mocniej uchwycić się pazurami, mam wrażenie że tektura nie jest aż tak wytrzymała. Plus nasz kot lubi to robić na stojąco, a na takim drapaku to się w górę nie wyciągnie. Ale może co kot to inne podejście

Krzesła do kuchni bardzo fajne i wg mnie to, że się zlewają to nie jest złe Bardziej bym się skupiła na tym czy wygodnie się na nich siedzi
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
kasia_w 13:20, 13 lut 2016

frezja napisał(a)

Wieczorem musi być romantycznie u Was

ha ha, ale nie jest, bywa jak jestem sama. Ja mam obsesję na temat lamp, a M jest fanem oszczędzania energii
kasia_w 13:23, 13 lut 2016

Madzenka napisał(a)
Zdradź zatem źródło tych lamp

Prawie wszystkie pochodzą ze sklepów na kowalach. Nie stać mnie niestety na drogie lampy włoskie czy duńskie. Staram się znaleźć coś o ciekawym dizajnie w dobrej cenie, często na wyprzedażach. Mój sukces to lampa stołowa z casto za 10 zł, przeceniona chyba z 200
Moim zdaniem całkiem niezłe można czasem upolować w lm.
kasia_w 13:25, 13 lut 2016

nicol21 napisał(a)
Drapak dla kota u nas stał w bardzo mało widocznym miejscu i kot tylko tam drapał Niestety luby pośpieszył się z kupnem i jest dość spory i ma te hamaczki, pudełka. Ale widzę że dla kota byłby najlepszy prosty słup na wysokość ok 1m, szkoda że od razu takich nie widzieliśmy!

Te tekturowe widziałam w sklepie i nawet się zastanawiałam, ale ich rozmiar był spory i stwierdziłam że stary drapak jest ok, pozatym na tych sznurach kot może dużo mocniej uchwycić się pazurami, mam wrażenie że tektura nie jest aż tak wytrzymała. Plus nasz kot lubi to robić na stojąco, a na takim drapaku to się w górę nie wyciągnie. Ale może co kot to inne podejście

Krzesła do kuchni bardzo fajne i wg mnie to, że się zlewają to nie jest złe Bardziej bym się skupiła na tym czy wygodnie się na nich siedzi

Drapak tekturowy kupie na próbę, gorzej z krzesłem, przez internet nie usiądę
Radą na zlewanie się z podłogą jest dywan pod stołem. Ale takiego sznura na szyję to sobie nie ukręcę
anna_t 13:26, 13 lut 2016

Kasia krzesła wybrałaś piekne ale nie będą stroić. poza tym co podpowiada Renia ze zleją sie z podłoga to weź pod uwagę ze wprowadzasz trzeci odcień i wzór drewniany, to nie ładnie wygląda. ja bym kupiła białe z nogami bardzo podobnymi do tych od stołu lub też białymi. oprócz bieli i drewna jakie masz jeszcze motywy w salonie, bo może nawiązać do czegoś innego? koloru sofy?
kasia_w 13:38, 13 lut 2016

Tak myślę właśnie o tym drewnie i jego różnorodności. Ten stół w zasadzie też wymienię kiedyś, bo mam go jeszcze z mieszkania i mi się znudził.
Białe meble (stół i krzesła) mam w biurze i w domu chcę mieć inaczej, żeby poczuć różnicę otoczenia

Kocham krzesła duńskie z lat 60, teakowe, podłogę mam tez teakową. Może z nich skompletuję sobie zestaw( mam już jedno, kupione za 200 zł nie za 800!),
http://allegro.pl/orum-mobelfabrik-krzeslo-dunski-design-i5962663193.html

Nie lubię w zasadzie kompletów i wnętrz dopowiedzianych, dopasowanych od a do zet, odpowiada mi eklektyczny misz masz.
Mam sofę w ciemnym fiolecie, do tego dwa fotele z lat 70 z odzysku.

Czego jednak nie wybiorę, to zawsze wrzodem na d. pozostają okna (wybrane przez dewelopera) których nienawidzę
Kombinuję od lat, jak je przemalować wewnątrz na biało, ale wszyscy odradzają, to są okna plastikowe.
Kasya 13:40, 13 lut 2016

oj fajne...tez takie lubie, wyglada na bardzo wygodne