Dorzucam jeszcze kilka zdjęć liści i kwiatów bo się nie zalłączyly. Liście też tak trochę zbrązowiały, ale kwiaty nowe, które się rozwinęły, które są tak jakby Bardziej osłonięte nie są aż tak spalone
Ogród jak zawsze zachwyca i wielu zmian nie pochwaliłam,
ale doceniam Twoją pomysłowość, kreatywność i zdolność artystyczną
można czerpać garściami inspiracje od Ciebie i siłę i zarazem lekkość z jaką tworzysz swój zielony azyl
Ugościłaś nas z Iwonką pysznie, a torcik porowy na miarę masterszefa
Dzień dobry, czy mogę prosić o pomoc w diagnozie? Kupiłam piękne białe hortensje, wysadziłem do bardzo dużych donic - przez tydzień były piękne, a potem po jakimś tygodniu kwiaty na czubkach zbrązowiały - ogólnie kule kwiatowe są twarde i normalne - tylko te kwiaty jakby spalone. Rosną w mocno nasłonecznionym miejscu - pytanie czy są popalone przez słońce czy to jakaś choroba?
Efekt wyszedł genialny, podsadziłam klony turzycą 'Frosted Curls' Pięknie pasuje do nietypowego pnia tych drzewek. Dołożyłam od siebie jeszcze gaurę A jesienią posadzę w tych turzycach jakieś cebulowe, ale jeszcze nie mam pojęcia co
Witam wszystkich serdecznie. Wreszcie odważyłam się, żeby założyć swój wątek. Ogrodowisko podczytuję już od jakiegoś czasu i jak większość z Was przepadłam oglądając Wasze ogrody. Swój tworzę tak naprawdę od 2017 roku i myślę, że od tego czasu przeszedł wielką metamorfozę. Po części oczywiście dzięki temu portalowi. Na początku popełniałam wiele błędów i pewnie nadal jeszcze tak jest, ale wyciągam wnioski, uczę się na błędach i czerpię inspiracje. To teraz pismo obrazkowe. Uwielbiam porównania, bo wtedy widzę jaki ogrom pracy już za mną. Ta rabata powstała jako pierwsza, niektóre rośliny już z niej "wyleciały", "szmaty" już też dawno nie ma.
Widać, że popracowałam też nad trawnikiem.
No własnie miała być biała mój krzak też kwitnie jednym kwiatem myślę że to dlatego że sadzona jesienią przez rok się lepiej zadomowi i będzie miała więcej paków w następnych latach
Szałwia u mnie na takim samym etapie więc chyba jest nadzieja ze coś z tych moich sadzonek będzie