Elu z tą hortką jestem w kropce bo nie wiem co to za jedna myślałam o pinky bo tak mi się wydawało, że taką brałam pod uwagę, ale zielona jestem i nadal nie wiem co to
Aurelia musisz wypróbować bo inacze nke bedziesz wiedziala, ze tobie szkodza.
zacznij od malych traw. Jak kwitna trawy to juz schylek lata moga nie pylic.
Pisze jeszcze raz wszystko ładnie, ale nie podoba mi sie ta studnia na widoku. Cos trzeba z tym zrobic. Czy z niej korzystasz tzn czy ja otwierasz.
Jezeli nie to sprobuj ja zamaskowac dookola drewnem chodzi mi na wysokosc kregu otocz ja siatka plotkiem z wikliny (wikline dostankesz we wszystkich superm budowlanych), obwiaz sznurem powrozem. Mozesz obtoczyc drewnem kominkowym np z brzozy dookola i polaczyc deseczkami.
Zrob wieksza rabate posadz wyzsze rosliny np. Tuje szmaragdy aby ta studnie zamaskowac mozesz je przycinC, albo obojetnie jakie krzaki aby jej nie bylo widac zrobic miejsce w razie czego dostepu.
Od studni zrob chodnik zwirowy na ok 1,5 m lub wyloz plytkami chodnikowymi.
Mozna to wszystko ladnie zrobic.
Mozna jeszcze studnie zaizolowac i obsypac ziemia i zrobic skalniak udekorowac kamieniami i posadzic rosliny skalne.
Ja mam szambo na dzialce i musialabys dlugo szukac gdzie ono jest tak jest zamaskowane.
To tyle pozdrawiam napisz z jakiego rejonu Slaska na "pw" bo widze znajome widoczki to odpisze.
Witam Patrycja? Chyba nie byla jeszcze u ciebie. Piekne kwitnienie w srodku lata. Jezowki bordowe piekne duzo ich masz. Jestem na ostatnjej stronie watku wiec ide ogladac jeszcze.
Kasiu zakwaszac zawsze mozesz wsyp kory pod niego i polej woda wierzchnia ziemie zmieszaj z kora. Smialo mozesz do konca sierpnia podlac ja jeszcze raz chce je podlac nawozem albo podsypie kora.
Ja swoje trawy sadziłam właśnie o tej porze to jest najlepsza pora, jeszcze się ukorzenią. Na wiosne to traw nie ma jest byle co, kupowałam w tym roku przez internet i przyszły ledwo z ziemi wychodziły.
Nigdy w życiu tego nie zrobie.
Najlepiej jest teraz kupować i zadołować z doniczka lub ewentualnie jak masz gdzie przetrzymać - masz tą piwniczkę.
Przejrzałam sporo stron twojego wątku wszystko pięknie kwitnie róże też.
Szukałam tej róży pięknej - czy to nie ta Dzidziusiowa. Jeżeli nie to co z tą różą wiem, że coś się z nią działo może odbiła.
Dobrze się przyjęły te hortki.
Jestem byłam juz u ciebie jak zobaczyłam tą ulewę w twoim ogrodzie a później tą cudowną różę.
Za nim pamiętam dobrze jest rozsadzać te niebieskie trawy do dwa lata i nie podlewać ich one czym większa susza tym mają ładniejszy wybarwienie.
Ide dalej.
Dzięki za odwiedziny - zajrzę do Ciebie to zobaczę trawy.
Te trawy dopiero będa ładne za ok. 2 tygodni jak ich kwiatostany wyrosną, już już mają grube pędy na czubkach.
To proso bardzo delikatna to o niej pisałam, że deszcz ja bardzo namoczył i się położyła trochę.
Oj Mirka trochę deszcz pokrzyżował moje plany ale cóż woda też potrzebna.
Za to zrobiłam wszędzie porządki z Emem bo nic nie robimy tylko siedzimy w ogrodzie a w garażu i drewniaku Sodoma i Gomora.
Więc cieszę się, że zrobiłam wreszcie porządek bo wiosną nie było czasu.
Mieliśmy kośić trawe bo juz wysoka, teraz dostała wody i jeszcze bardziej wyrośnie, może przestanie to w tygodniu wykosimy.
Ja kocham trawy i róże. trawy u mnie wyrośnięte - róże jedne starsze drugie młodsze. Starsze juz pięknie kwitną młode pewnie też za trzy lata dopiero bedę w pełni sił pokazać swoje kwiatostany, o ile znowu jak tego roku - mróz im bardzo zaszkodził i musiały na nowo nawiązać pączki.
Ale u ciebie mnóstwo kwiatów przepięknych więc jest na czym oko zawiesić.
Elu trawy masz cudniaste☺Moje dopiero nabierają masy,z każdym rokiem coraz ładniejsze.Dawno i ja fotek nie robiłam ale jak dziś mogłam na działkę jechać tk cały dzień lało no i nie pojechałam.
Te foty były robione ok. 15 dni temu.
Wczoraj z samego rana zrobiłam jeszcze foty jak była rosa na trawach dosłownie krople pokażę później najpierw te wcześniejsze. Teraz to się wszystko szybko zmienia bo podlewane były jeszcze wczorajszy i dzisiejszy deszcz im dobrze zrobił
Gosia to samosiejka, od kilku lat sam się rozsiewa pod różnymi postaciami ten akurat jest młody i będzie taki zwisający. To jest amarantus czyli szarłat. Bardzo ma cenne nasiona przeczytaj w internecie.
Doskonale nadaje się na suche bukiety. Bardzo dekoracyjny, wyrasta nawet na 1,5 metra.
Jeżeli chodzi o trawy to ok. 3 lat trzeba liczyć juz na piękne wiechcie.
Ja w przyszłym roku na wiosnę juz będę rozsadzać bo jedna o druga się ocierają.