Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:23, 15 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

takie narcyzy to ja miałam w grudniu i zmarzły najgorsze to to , że sadził je Maksym i przeżywa, że nic z nich nie będzie

To przykre Musisz kupić w markecie w doniczkach i cichaczem posadzić
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:19, 15 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Moje jeszcze nie pękły

takie narcyzy to ja miałam w grudniu i zmarzły najgorsze to to , że sadził je Maksym i przeżywa, że nic z nich nie będzie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:18, 15 kwi 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

Ruszyłam ..... Cztery najbrzydsze...... I zostały w moich rękach a pod spodem dorodne białe robale....
A ja czekam na poradę IPO czy już lać Dursabanem...

Chyba trzeba skomasowany atak ogrodowiska na te zarazy przypuścić!!
bleee a ja dzisiaj też mialam jedną która mi wyszla, ale ona raczej zgniła innym nic nie było... mam nadzieję że to nie TE zarazy
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 22:08, 15 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
widzisz, objeździłam wszystkie ogrodnicze by zakupić preparaty do zwalczania przędziorka na bukszpanach wg P. Janusza i guzik... byl jeden w 5l baniaku... miałam tez kupić specjalny preparat z potasem i też nima masakra. Wszedzie próbowali mnie przekonac do innych specyfików.... jedyny pożytek z tego jeżdżenia to 2 różowe hortensję, stokrotki i bratki

Dla mnie ogrodnik zamawiał... Poszukaj w necie....
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:46, 15 kwi 2013

Do góry
Bożenko, ja wiem że ona wyższa, ale zanim się rozrośnie to trochę czasu minie a jak nie będzie widać za jakiś czas to trudno będę sadzić gdzie indziej
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:44, 15 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Irenko w runiankach miałam sadzone po 200sztuk krokusów, nawet jak runianka się rozrośnie to liczę, że kwiaty będą widoczne Czosnki spod śniegu dogoniły prawie te które były lekko przykryte liczę, że będą ładnie wyglądały w tej masie

Ania runianka jest wyższa od krokusów w dodatku na zimę nie zanika więc zasłoni krokusy.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:41, 15 kwi 2013

Do góry
ewa004 napisał(a)
Aniu kupiłam na jesień moje pierwsze żurawki 5 sztuk georgia peach ale chyba ani jedna nie przezimowała wyglądają jakby zgniły
Ewa a masz foty? bo jak maja taki żywy środek to odbiją. U mnie niektore listki i łodyżki też były takie 'flakowate'
Joaśki ogród z wyobraźni - początki 21:39, 15 kwi 2013

Do góry
Asiu mam wrażenie, ze teraz u wszystkich 'szybki' objad
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:27, 15 kwi 2013

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
U mnie niektóre żurawiki po zimie fajnie wyglądają!
...a niektóre to masakra,ale widać że odbijają
Teraz muszę poszukać właśnie takiej żurawki,która po zimie fajnie wygląda i nadaje sie na południową rabatę...może coś mi polecisz?
hmm najgorzej wygladają u mnie georgia peach, najlepiej wyglądają berry smoth i caramel, obie rosną od południowej strony.
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:25, 15 kwi 2013

Do góry
Lukas napisał(a)

Prze prze prze prze pięknie
a żurawki nie martw sie odbiją ja miałem taką jedną lata temu, wyglądała okropnie. Poskubałem ją, podlałem florowitem i póżniej była olbrzymia
tymi które mają 'środeczek' się nie przejmuję bo wiem że odbiją, mam ze 3 sztuki wygnite, te napewno się nie odbudują no ale na tyle żurawek nie jest źle. To chyba jedyne straty zimowe
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:03, 15 kwi 2013

Do góry
Joaska napisał(a)
Ania krokusy w runiance super patent, a przezimowane róże - wyglądają poprostu super, a angielka z zielonymi liściami powaliła mnie na kolana, zważywszy na to że moje róże mają prawie czarne badyle - a zima nie była wcale taka zła.
Asiu wszyscy narzekaliśmy na zimę ale dlatego że długo się ciągneła, tak naprawde to łaskawa była dla roślin. U mnie róże maja tylko dwa niewielkie patyczki przymrożone, pozatym git. Zobaczymy jak będą kwitly w tym roku
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:59, 15 kwi 2013

Do góry
Martek napisał(a)
Ania żurawki zawsze trzeba odmładzać po zimie one pięknie odbiją .
Martuś purple palce w tamtym roku tez prawie tak ogoliłam po zimie a szybciutko się podwoiły. Disiaj po pracy poczyściłam trochę kolejna rabatę żurawkową, potem rabatę przy brzozach i trzeba bylo do domu wracać. Jutro ciąg dalszy golenia żurawek One są bardzo pracochłonne na wiosnę
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:55, 15 kwi 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
Aniu, na spokojnie wszystko przeczytałam, obejrzałam
wiem, co skopiuję, krokusy w runiankach, bardzo fajnie to wygląda, masz ich sporo posadzonych; czosnki i róże zważywszy na warunki, mają się świetnie, ach nie dziwię się, ze tak kochamy wiosnę

Irenko w runiankach miałam sadzone po 200sztuk krokusów, nawet jak runianka się rozrośnie to liczę, że kwiaty będą widoczne Czosnki spod śniegu dogoniły prawie te które były lekko przykryte liczę, że będą ładnie wyglądały w tej masie
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 20:49, 15 kwi 2013

Do góry
widzisz, objeździłam wszystkie ogrodnicze by zakupić preparaty do zwalczania przędziorka na bukszpanach wg P. Janusza i guzik... byl jeden w 5l baniaku... miałam tez kupić specjalny preparat z potasem i też nima masakra. Wszedzie próbowali mnie przekonac do innych specyfików.... jedyny pożytek z tego jeżdżenia to 2 różowe hortensję, stokrotki i bratki
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 20:48, 15 kwi 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
forest ....wczoraj

i dziś

Prze prze prze prze pięknie
a żurawki nie martw sie odbiją ja miałem taką jedną lata temu, wyglądała okropnie. Poskubałem ją, podlałem florowitem i póżniej była olbrzymia
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:34, 15 kwi 2013

Do góry
Irenko, też kupiłam dzisiaj lilie i nie mam pojęcia gdzie je wsadzić
faktycznie tak jak mówią dziewczyny wszędzie porządeczek, wiosna na całego, zieloniutka trawka
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 10:26, 15 kwi 2013

Do góry
a inspirujcie się proszę bardzo fajnie że mój pomysl komuś się podoba jak mam być szczera to polecam bardziej wyraziste kolory mocny żółty i odcienie fioletu, bo te blade kremowe giną
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:49, 14 kwi 2013

Do góry
dziewczyny jak ja kocham wiosnę hmmmm!
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 21:48, 14 kwi 2013

Do góry
Joanka napisał(a)
Piękna wiosna u Ciebie

Krokusy przecudne! Miałam zapytać o drogę ale odpowiedź już znalazłam

dzięki droga się zrobiła, za to moja ściana wodna przesuneła się w czasie
Zielono mi - czyli zielone płuca czarnego Śląska 21:38, 14 kwi 2013

Do góry
Agnieszka ja też, bo od dwóch tygodni na diecie jestem i nie kuszę losu
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies