Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Madzenka 18:06, 15 kwi 2013

Heloł lecę odkopywać spod kory hortensje ogrodowe Buziam
Lukas 20:48, 15 kwi 2013

ana_art napisał(a)
forest ....wczoraj

i dziś

Prze prze prze prze pięknie
a żurawki nie martw sie odbiją ja miałem taką jedną lata temu, wyglądała okropnie. Poskubałem ją, podlałem florowitem i póżniej była olbrzymia
ana_art 20:55, 15 kwi 2013

irena_milek napisał(a)
Aniu, na spokojnie wszystko przeczytałam, obejrzałam
wiem, co skopiuję, krokusy w runiankach, bardzo fajnie to wygląda, masz ich sporo posadzonych; czosnki i róże zważywszy na warunki, mają się świetnie, ach nie dziwię się, ze tak kochamy wiosnę

Irenko w runiankach miałam sadzone po 200sztuk krokusów, nawet jak runianka się rozrośnie to liczę, że kwiaty będą widoczne Czosnki spod śniegu dogoniły prawie te które były lekko przykryte liczę, że będą ładnie wyglądały w tej masie
ana_art 20:59, 15 kwi 2013

Martek napisał(a)
Ania żurawki zawsze trzeba odmładzać po zimie one pięknie odbiją .
Martuś purple palce w tamtym roku tez prawie tak ogoliłam po zimie a szybciutko się podwoiły. Disiaj po pracy poczyściłam trochę kolejna rabatę żurawkową, potem rabatę przy brzozach i trzeba bylo do domu wracać. Jutro ciąg dalszy golenia żurawek One są bardzo pracochłonne na wiosnę
ana_art 21:03, 15 kwi 2013

Joaska napisał(a)
Ania krokusy w runiance super patent, a przezimowane róże - wyglądają poprostu super, a angielka z zielonymi liściami powaliła mnie na kolana, zważywszy na to że moje róże mają prawie czarne badyle - a zima nie była wcale taka zła.
Asiu wszyscy narzekaliśmy na zimę ale dlatego że długo się ciągneła, tak naprawde to łaskawa była dla roślin. U mnie róże maja tylko dwa niewielkie patyczki przymrożone, pozatym git. Zobaczymy jak będą kwitly w tym roku
Gabrysia_ 21:07, 15 kwi 2013

U mnie niektóre żurawiki po zimie fajnie wyglądają!
...a niektóre to masakra,ale widać że odbijają
Teraz muszę poszukać właśnie takiej żurawki,która po zimie fajnie wygląda i nadaje sie na południową rabatę...może coś mi polecisz?
ana_art 21:25, 15 kwi 2013

Lukas napisał(a)

Prze prze prze prze pięknie
a żurawki nie martw sie odbiją ja miałem taką jedną lata temu, wyglądała okropnie. Poskubałem ją, podlałem florowitem i póżniej była olbrzymia
tymi które mają 'środeczek' się nie przejmuję bo wiem że odbiją, mam ze 3 sztuki wygnite, te napewno się nie odbudują no ale na tyle żurawek nie jest źle. To chyba jedyne straty zimowe
ana_art 21:27, 15 kwi 2013

Gabrysia_ napisał(a)
U mnie niektóre żurawiki po zimie fajnie wyglądają!
...a niektóre to masakra,ale widać że odbijają
Teraz muszę poszukać właśnie takiej żurawki,która po zimie fajnie wygląda i nadaje sie na południową rabatę...może coś mi polecisz?
hmm najgorzej wygladają u mnie georgia peach, najlepiej wyglądają berry smoth i caramel, obie rosną od południowej strony.
ewa004 21:39, 15 kwi 2013

Aniu kupiłam na jesień moje pierwsze żurawki 5 sztuk georgia peach ale chyba ani jedna nie przezimowała wyglądają jakby zgniły
ana_art 21:41, 15 kwi 2013

ewa004 napisał(a)
Aniu kupiłam na jesień moje pierwsze żurawki 5 sztuk georgia peach ale chyba ani jedna nie przezimowała wyglądają jakby zgniły
Ewa a masz foty? bo jak maja taki żywy środek to odbiją. U mnie niektore listki i łodyżki też były takie 'flakowate'