Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Bogdzia 21:44, 15 kwi 2013

ana_art napisał(a)

Irenko w runiankach miałam sadzone po 200sztuk krokusów, nawet jak runianka się rozrośnie to liczę, że kwiaty będą widoczne Czosnki spod śniegu dogoniły prawie te które były lekko przykryte liczę, że będą ładnie wyglądały w tej masie

Ania runianka jest wyższa od krokusów w dodatku na zimę nie zanika więc zasłoni krokusy.
ana_art 21:46, 15 kwi 2013

Bożenko, ja wiem że ona wyższa, ale zanim się rozrośnie to trochę czasu minie a jak nie będzie widać za jakiś czas to trudno będę sadzić gdzie indziej
Gabrysia_ 21:50, 15 kwi 2013

Wielkie dzięki
ewa004 21:54, 15 kwi 2013

Aniu nie zrobiłam fotki ,ale wyjęłam je z ziemi ,oczyściłam i posadziłam ,zobaczymy
ana_art 06:09, 16 kwi 2013

wstaje nowy sloneczny dzien. cos mi klawiatura szwnakuje Dobrze, ze schowaam nowo kupione kwiaty bo byl przymrozek
Madzenka 06:42, 16 kwi 2013

ana_art napisał(a)
wstaje nowy sloneczny dzien. cos mi klawiatura szwnakuje Dobrze, ze schowaam nowo kupione kwiaty bo byl przymrozek

Ciepłego słoneczka życzę

U mnie +3 i rosa zamaist szronu
Milka 13:20, 16 kwi 2013

ana_art napisał(a)
hmm najgorzej wygladają u mnie georgia peach, najlepiej wyglądają berry smoth i caramel, obie rosną od południowej strony.

a u mnie one super wyglądają i comfort, a cremee brulee najgorzej sobie pradziły.
ile tych czosnków wsadziłaś? ja na jesień dosadzę, bo niby w liczbach dużo, ale w realu jakoś nie
Milka 13:20, 16 kwi 2013

i u mnie, jak u Marzenki rosa, w nocy +4
ana_art 22:44, 16 kwi 2013

dzisiaj mialam wyczerpujący dzień... ale
zobaczcie co dzisiaj dostrzegłam u mnie koło domu, świergoliły aż miło

ucieszyłam się bo wcześniej kosów nie widziałam
jak wróciłam do domu usluszalam cos dziwnego , jakieś szmery w rynnie, przeszłam nie zwróciłam uwagi, ale jak te szmery się powtarzały to zaczełam nasłuchiwać. Wyraźnie coś siedziało w rynnie. Musiałam sienakombinować by tę puszkę na dole otworzyć, patrze a tam siedzi kos, otwór malutki z taka zapadką. Odeszłam troszkę dalej bo myślałam ż ud mu się wydostać, ale niestety.. stwierdziłam że mus mu pomóc. wlożyłam rękę i go wyjełam (z duszą na ramieniu by mu nic nie zrobić) był cały mokry i wyczerpany otrzepal się i odszedł, patrzyłam na niego dłuższy czas, ale wkońcu odleciał
ana_art 22:51, 16 kwi 2013

poza tym był piękny dzień. Wyczesałam trawkę, poobcinałam wreszcie horti, trochę żurawek i posadziłam kwiatuchy w donicach.
przed wejściem