Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ptasi gaj 14:00, 11 lip 2017

Do góry
U nas leje jak .... juz druga ulewa w ciagu godziny kreci sie dokola na szczescie nie ma wiatru.

Ptasi gaj 12:03, 11 lip 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)

Kawałek łączki kwietnej przed i po skoszeniu

co tak szybko skosiłaś łaczkę? ...taka ładna była pełna kwiecia
Ogród w skali mikro cz.II 11:37, 11 lip 2017

Do góry
Witam Elu. Wiem, ze sie wpisywalam u Ciebie, ale zabij kiedy to bylo. Wspominalam Chorzow? Znak zapytania Chorzow zawsze warto wspominac szczegolnie park, stadion, kolejka gondolowa i roze pod kolejka, zoo, wesole miasteczko.

Przypomnij mi. Ładny ogrodek, ale to na szybko obejrzalam od konca 20 str.
Jeszcze wieczorem przybede.

ojjjj..wpisywałaś ale daawnooo, daawnooo..
O Chorzowie pisałaś u kogoś w kwestii kupowania róż i to dlatego dopytuję może jest jakieś ogrodnictwo , którego nie znam ??
Buziol
Ps..oczekuję na Cię wieczorem
Ogród z łezką II 11:30, 11 lip 2017

Do góry
Kasiu nie wiem co to jest kompakt. Lilie piekne. Tak ta moja to orientalna, moze przyszly rok bedzie zasobniejsza w kwiaty.
Mam jedna lilie kolosa czekam na rozkwit.

Aparat kompaktowy charakteryzuje się wbudowanym, niewymiennym obiektywem i jak dla mnie, jest prostszy w obsłudze niż lustrzanka.

Orientalna...one pięknie pachną One u mnie na końcu kwitły, to jeszcze mikrutką nadzieję mam, że choć jedna nie zmarzła...

Trochę kłopotliwe te wielkie lilie, obowiązkowo uwiązać trzeba, ale za to jaki zapach i ilość kwiatów wielkich Coś za coś
Mirkowy ogród (początki) 11:18, 11 lip 2017

Do góry
Witam to na 100 proc berberysy. To jedyny krzak u mnie ktorego nie musze rozmnazac same sie sieja mam tego odgroma musze je wyrywac. No i brzozy siewkami moglabym obsadzic hektsry. Po 6 latach by miwszystko zaroslo.

Mirka czy u ciebie wczoraj szalało.
Ptasi gaj 11:12, 11 lip 2017

Do góry
U nas piekna pogoda, ale bardzo parno pewnie znowu po poludniu da czadu.
Jade zobaczyc jak wczorajsze ulewy wplynely na moj kwiatostan. Pewnie roze otrzepane z kwiatow.
Ptasi gaj 11:07, 11 lip 2017

Do góry
Ogrodnik_Gordon napisał(a)
Matuchno jak pięknie Ja się chyba nie doczekam aż moje rośliny tak się porozrastają

Jak sie rozrosna to bedziesz mowila dlaczego ja taka glupia bylam i tak gesto sadzilam. Bo ja mimo przestrog tez chcialam miec duzo wszystkiego teraz juz wykopuje a w jesieni wiekszy lifting.
Ptasi gaj 11:04, 11 lip 2017

Do góry
gierczusia napisał(a)
Elu o Chorzowie coś pisałaś ..to Ty tam też grasujesz ??? Bo ja w Chorzowie pracuje

Kazdego roku obowiazkowo odwiedzam Chorzow czyli Wesole Miasteczko i sprawdzam co sie zmienilo. Stadion juz ukonczony. Kiedys bylam tam na meczu z trabka ktos mi nasypal do niej kul na mole i gra sie skonczyla.

Z racji kibicowania jezdzilam tez na stadion Ruchu teraz sie tym nie zajmuje nawet nie wiem czy Ruch jest w lidze.

Pa
Jak Ogrodnik Gordon swój ogród zakładał 10:56, 11 lip 2017

Do góry
Witam . Dorobisz sie tez pieknego ogrodu. Trzeba latami czekac aby popasc w zachwyt nad swoja praca. Ja mam dosyc duzo gruntu wiec ogrod jest inny.
Rob powoli i namyslem, i nie utykaj gesto roslin bo za 3-4 lata bedziesz przerzedzala tak jak ja.
Ptasi gaj 10:44, 11 lip 2017

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Moja Róża to blue moon. Faktycznie bardzo podobna.Mam ją drugi rok i bardzo słabo rośnie.
Kompaktowy to według Kasi zwarty i nie za wysoki.

Hoopsi tez powoli rosnie wg mnie ale jest wysoki po kilku latach.

Mam ksiazke z iglakami poszukam moze cos doradze Kasi cos niskiego w kolorze srebra.

Szczerze mowiac tez nie moge sie nie zachwycac. Od czterech lat rosnie w tym samym miejscu. Jeszcze ja przesadze przy innych rozach w jesieni tak mi doradzono nabierze efektu.
Ogród w skali mikro cz.II 10:42, 11 lip 2017

Do góry
Witam Elu. Wiem, ze sie wpisywalam u Ciebie, ale zabij kiedy to bylo. Wspominalam Chorzow? Znak zapytania Chorzow zawsze warto wspominac szczegolnie park, stadion, kolejka gondolowa i roze pod kolejka, zoo, wesole miasteczko.

Przypomnij mi. Ładny ogrodek, ale to na szybko obejrzalam od konca 20 str.
Jeszcze wieczorem przybede.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:47, 11 lip 2017

Do góry
Sylwia jak masz dużo tych orlików to wyślij i dla mnie jestem chętna na te miksy.
Daj znać to wyślę adres na pw. Włóż do koperty podwójnej zresztą co będę tłumaczyc. Jeżeli ci to nie przysporzy kłopotu.

Jeszcze coś uzbieram dopisuję Cię do listy Wysyłać będę za jakiś czas dam znać
Ranczo Szmaragdowa Dolina 09:46, 11 lip 2017

Do góry
Co ty robisz Sylwia, że taki masz urodzaj koprowy i resztę warzyw. Wszystko takie dorodne łącznie z kwiatami.
Spotkanie fajne, autostradą z Krakowa do Wrocławia ile jechaliście.

Miluś bez wytchnienia przyjmuje każda sobotę i niedzielę gości ma parę.

Elu całoroczny kompost poszedł do warzywnika bo chcę ziemię rozluźnić, więc mają bogactwo witamin roślinki
Jechaliśmy w tamtą stronę 3 i pół godziny , a z powrotem tylko 3
Miłkowo - sezon 2016-2022 09:40, 11 lip 2017

Do góry
Witam Miluś. Zaczęłam oglądać twój wątek od pierwszego twojego wpisu czyli chyba 2012 r. i dowiedziałam się, że na tych 25 arach zrobiliście taki piękny ogród (zrobiliście bo eM też pomagał) sama tego wszystkiego nie zrobiłaś jest to nie możliwe.

Ten mur to jak obraz w galerii (eksponat) na tle muru wszystko można zaaranżować z roślin.

Przepiękna ta hydragena pnąca ile ma lat pewnie ok. 10-15, bo rośnie powoli.
O reszcie nie piszę bo wszystko ma swoje miejsce w tym teatrze ogrodowym.

Waligóra robił sam wszystkie remonty i przeróbki i drzewa podcina, bardzo się angażuje w prace domowe i ogrodowe, Panowie bierzcie przykład z kolegi
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:33, 11 lip 2017

Do góry
Sylwia jak masz dużo tych orlików to wyślij i dla mnie jestem chętna na te miksy.
Daj znać to wyślę adres na pw. Włóż do koperty podwójnej zresztą co będę tłumaczyc. Jeżeli ci to nie przysporzy kłopotu.
Ranczo Szmaragdowa Dolina 00:29, 11 lip 2017

Do góry
Co ty robisz Sylwia, że taki masz urodzaj koprowy i resztę warzyw. Wszystko takie dorodne łącznie z kwiatami.
Spotkanie fajne, autostradą z Krakowa do Wrocławia ile jechaliście.

Miluś bez wytchnienia przyjmuje każda sobotę i niedzielę gości ma parę.

Miłkowo - sezon 2016-2022 00:23, 11 lip 2017

Do góry
Witam Miluś. Zaczęłam oglądać twój wątek od pierwszego twojego wpisu czyli chyba 2012 r. i dowiedziałam się, że na tych 25 arach zrobiliście taki piękny ogród (zrobiliście bo eM też pomagał) sama tego wszystkiego nie zrobiłaś jest to nie możliwe.

Ten mur to jak obraz w galerii (eksponat) na tle muru wszystko można zaaranżować z roślin.

Przepiękna ta hydragena pnąca ile ma lat pewnie ok. 10-15, bo rośnie powoli.
O reszcie nie piszę bo wszystko ma swoje miejsce w tym teatrze ogrodowym.
Z ogródka na wsi 23:01, 10 lip 2017

Do góry
Radziu wy tam na poludniu macie pelny rozkwit wszystkiego. Wszystko ladnie u Ciebie rosnie. Eleganckie krzeslo stylowe.

Lilie bardzo mi sie podobaja, ale nie znosze ich zapachu tak jak jasminu. Jest to dla mnie bardzo ciezki zapach. Glowa mnie boli przez kilka dni. W domu absolutnie.
Najlepiej jak rosna gdzies tam w ogrodxie i z daleka je podziwiac.

Dzisiaj dwie potezne ulewy ulice jak rzeki na szczescie nie bylo gradu.
Ogród Cioci cz. 3 22:53, 10 lip 2017

Do góry
Malgosiu, chyba mam taka sama roze wrzosowa jak na str 813 na focie 1 i 2 przy clematisie nie znam nazwy, spojrz ew do mnie.

Malgosiu piekny busz. Maki moje ulubione. Mialam juz takie wyrosniete duze czerwone ale tej zimy a moze i wiosny wyginely.
Liliowo i kolorowo:) 22:46, 10 lip 2017

Do góry
Danusiu ta biala roza u mnie to "karen blixen". Mam ja trzeci rok i co rok ladniejsza, kwitnie bardzo dlugo, juz obcielam i w tym miejscu nowe sie zawiazaly.
Ide zwiedzac co u ciebie.

No własnie szukałam zdjęcia z zeszlego roku i zarazem porownalam jaki piękny raj różany był i ile mi tych róż wymroziło a to ta moja mam je trzy posadzone i jest cudna ale bardzo wysoko mi urosły i niezawodnie kwitły. Nie wiem czy to ta sama ale podobna.
Mam kilka białych i kazda inna, tylko wypuszczaja od nowa po zimie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies