Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Mirkowy ogród (początki)

Mirkowy ogród (początki)

mikina34 08:37, 10 sie 2017

Mirka napisał(a)

Piękne okazy☺Co to za odmiany nie ma takich☺Jeśli ci nie zależy na kwitnieniu to wykop teraz podziel (bez łopaty się nie obejdzie)na ile ci pasuje sadzonek i posadz spowrotem .Jeśli potrzebujesz dużo sadzonek to oddzielaj po jednej gałązce.

Mirko, nie wiem co to za okazy, kupiłam od pana na kiermaszu dwa lata temu małą sadzonkę i tak się rozrósł, kwitnie na różowo
A jeżeli podzielę po kwitnieniu to będzie źle? Jak kwitnie przyciąga mnóstwo owadów i szkoda by mi było ich pozbawiać przyjemności zbierania nektarów
A może chciałabyś odnóżkę do kolekcji?

ps. daj znać, to usunę zdjęcie, żeby nie zaśmiecać
ElzbietaFranka 11:10, 10 sie 2017

Mirka jeszcze trochę parę dni. Pogoda znowu piękna rano był deszcz teraz piecze zaraz wychodzę na Plaźing.
Z doniesień to w Wawie padało i to nieźle.
Pozdrawiam.
Mirka 12:13, 10 sie 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Mirka jeszcze trochę parę dni. Pogoda znowu piękna rano był deszcz teraz piecze zaraz wychodzę na Plaźing.
Z doniesień to w Wawie padało i to nieźle.
Pozdrawiam.
Tak Elu padało u mnie dziś rano raptem 20 minutę i pare razy zagrzmiało.Teraz piękne słonko świeci.Wypoczywaj pa
Mirka 13:01, 10 sie 2017

mikina34 napisał(a)

Mirko, nie wiem co to za okazy, kupiłam od pana na kiermaszu dwa lata temu małą sadzonkę i tak się rozrósł, kwitnie na różowo
A jeżeli podzielę po kwitnieniu to będzie źle? Jak kwitnie przyciąga mnóstwo owadów i szkoda by mi było ich pozbawiać przyjemności zbierania nektarów
A może chciałabyś odnóżkę do kolekcji?

ps. daj znać, to usunę zdjęcie, żeby nie zaśmiecać
Nie zaśmiecasz Możesz i na jesieni jak przekwitną podzielić tylko żeby sadzonka korzonki miała.Bo jak goły pęd to nie zdąży się ukorzenić .żkę chętnie obu chcę dzieki A może któryś z moich wpadłci w oko?
mikina34 14:30, 10 sie 2017

Mirka napisał(a)
Nie zaśmiecasz Możesz i na jesieni jak przekwitną podzielić tylko żeby sadzonka korzonki miała.Bo jak goły pęd to nie zdąży się ukorzenić .żkę chętnie obu chcę dzieki A może któryś z moich wpadłci w oko?

Po tych upałach zajrzę im w nogi i zobaczę co tam piszczy . Może uda się np. uszczknąć kawałek nie rujnując całości, a bym zostawiła co się da żeby kwitło, a resztę "zdemoluję" już jesienią. Jak zrobię operację to się domówimy i podasz mi adres gdzie wysłać odnóżki
Mirka 15:07, 10 sie 2017

mikina34 napisał(a)

Po tych upałach zajrzę im w nogi i zobaczę co tam piszczy . Może uda się np. uszczknąć kawałek nie rujnując całości, a bym zostawiła co się da żeby kwitło, a resztę "zdemoluję" już jesienią. Jak zrobię operację to się domówimy i podasz mi adres gdzie wysłać odnóżki
Demolka hm lubimy demolki
ElzbietaFranka 19:40, 10 sie 2017

Mirka to dla ciebie dzisiejsza fota piękna pogoda.

Mirka 20:07, 10 sie 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
Mirka to dla ciebie dzisiejsza fota piękna pogoda.

Dziękuję Elu☺Dawno nie byłam nad morzem .Gdzie ta plaża że tak mało ludzi☺
zoja 06:57, 11 sie 2017

Mirko
Patrzylam na tunderhead u Hani z zywoplotkow i dochodze do wniosku, ze mi sie chyba patyczki z nazwami pomylily. Dzis obstawiam, ze to ten ktorego wrzucilam z zapytaniem czy nie jest matrona - ma zielone liscie...
Za duzo zamowilam i mam za swoje.
Macham piatkowo
MirellaB 21:29, 12 sie 2017

Zaglądam i pozdrowienia zostawiam