Sucha ściana tzn z taką wylewką jak ma Ola? ... wówczas woda nie płynie po ścianie tylko leje się pod ciśnieniem z wylewki?
Ola pokazywała mi zdjęcie swojej wylewki ... ta wygląda podobnie ... ale czy jej wymiary nie mają żadnego znaczenia? trzeba zachować jakieś proporcje?
Trzeba uzyskać równowagę biologiczną przez odpowiedni stosunek roślin, żyjątek wodnych do ilości wody, niby trudne ale wykonalne. Jak nie chcesz roślin to chyba tylko lanie chemii ratuje przed zieloną zupą
A na rysunku wyżej ten zbiornik jest dość długi jakieś 2m?
Czyli ściankę wybudować trzeba na fundamencie a zaraz za nią wykopać dół (jego głębokość do określenia) i jeśli nie kaster to folia? czy jednak wylewka?
Przepraszam Cię za tą ogromną ilość pytań ale mało jest w necie informacji o ściankach wodnych
A jeszcze mam pytanie o pompę ... ona musi być jakoś zabezpieczona czy zwyczajnie ułożona na dnie zbiornika?
Kurczę nie umiem sobie tego wyobrazić ... może ma ktoś linka ze schematem takiej ścianki?
Magnoliobardzo Ci dziękuję, że wytrzymujesz ze mną i ciągłymi pytaniami i cierpliwie tłumaczysz
Jeśli chodzi o drzewo to myślałam o świdośliwie - nawet jest do dostania w mojej okolicyWięcej niż jedno mówisz ... hmm tylko gdzie ja miałabym je posadzić poza kołem?
Magnolio
U mnie chyba trzeba będzie wymurować ten zbiornik bo kształt jest nietypowy:
Tylko nie wiem czy wymurować tuż przed ścianką czy ścianka ma być wewnątrz zbiornika? Magnolia czy Ty wiesz jak się łączy ten wężyk z wylewką, czy trzeba zastosować jakiś filtr i jaki? bo ja nie wiem zupełnie jak się za to zabrać
Świdośliwę obelisk muszę sobie wygooglować
A uważasz, że powinnam posadzić dwa czy jednak jedno drzewo?