Cały czas byłam przekonana, ze nasionka były od Ciebie, Ty się do tego nie przyznajesz. Weszłam na prywatne wiadomości i odszukałam.... nasionka mam z innego wątku też ze słowem działeczka. Tamten wątek już nie "działa" a ja skojarzyłam błędnie, że to od Ciebie.
Dziś włożyłam do oczka rękę, te pęcherzyki są śliskie, jakby to powiedział mój wnuk "glutowate". Łatwo da się odczepić od kamienia tą galaretę. Woda bez zapachu, czysta. Glony przestały się rozwijać i tak jakby zanikały.
Jak przestanie padać wyjmę żwir i go umyję, może nie będzie już zielenieć woda.
w tym roku ściółkuję trawą. Daje to dobre efekty
Brunnera wspaniale kwitła w tym roku. Jej drobniutkie kwiaty pięknie przedzierały się w wannie spomiędzy host. Górowały nad nimi. Niestety hosty bardzo ja zdominowały. Myślę, że w ostatniej chwili zauważyłem, że zamiera. Przesadziłem ją na rabatę. Mam nadzieję, że przeżyje. Tak mi się spodobała, że jeszcze dokupię.
Dąbrówka przyjęła się i sie rozwija.
Moje hosty
I z tego co u mnie w tym roku widzę lubi się wplatać w wyższe rośliny i wspinać tym sposobem do góry, też go trzymam w ryzach, ale przez kłopoty z wodą z marnym skutkiem jak na razie, bo pilniejsze tematy są do ogarnięcia
hosty
A to hosta od Madzi. Rosła w doniczce, źle jej tam było. Teraz lepiej wygląda.
Barwinek wariegata od Sylwii pięknie się prezentuje. Bardzo ładnie i obficie kwitł. Muszę go trzymać w karbach bo mocno ekspansywny jest. Szczepki posadziłem do doniczek.
pięknie pachną lilie martagon. Mam dwa rodzaje: miodowa i bordową
Jeszcze późne kosaćce mają po kwiatku
Za radą Dorotki przygiąłem gałązkę magnolii Alba. Przysypałem ziemią . Teraz czekam czy się ukorzeni. W tym roku jeszcze nie miała kwiatów.