Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:26, 12 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A miskant ML lekko z tyłu pomiędzy hortkami Limelight sprawdzi się, czy z kolei za niski?

W stosunku do moich limelight wszystko jest za niskie. Moje w 3 sezonie miały prawie dwa metry , mimo ciecia bardzo niskiego......
Posadziłam przed nimi adagio, jest podobny do ML ale niski

U tesciowej posadziłam naprzemiennie gracillimusy i grandiflora i sa takiego samego wzrostu w drugim sezonie ok 180 cm
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:26, 12 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A miskant ML lekko z tyłu pomiędzy hortkami Limelight sprawdzi się, czy z kolei za niski?

Przepraszam, że wtrącę się u Madżenki, ale ja mam takie połączenie Zapraszam do obejrzenia.

Typografia ogrodu 19:22, 12 lis 2015

Do góry
Niemozliwe żeby się nie spodobał - prześliczny!
Wszystkie akcesoria do niego kupiłaś na giełdzie? Znasz jakiś sklep on-line z takimi rzeczami?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:16, 12 lis 2015

Do góry
Madzenka napisał(a)

Mam gracillimusy przy hortensjach od dwóch lat, uwielbiam to polaczenie

Tu ma być ogród :) 19:07, 12 lis 2015

Do góry
malkul napisał(a)
my chcielismy dac sąsiadom po połowie kosztów za ogrodzenie już isniejące jak kupilismy działkę ale oni nei chcieli uff

My jak zaczynaliśmy budowę, mieliśmy sąsiada po jednej stronie i zrobione przez niego ogrodzenie, o zapłatę się upomniał jak nas spotkal na dzialce i kasę dostał tego samego dnia.
To mi się wydaje jedyne właściwe postępowanie.
No chyba, że ktoś się zapiera, że nie chce zwrotu, jak u Ciebie
Tu ma być ogród :) 18:56, 12 lis 2015

Do góry
jazzy napisał(a)
Hejka, gdzieś czytałam, że jest takie niepisane prawo, że sąsiad z prawej strony robi i płaci za ogrodzenie. Chyba że sąsiady się umówią inaczej
My więc chcieliśmy robić płot po prawej, ale sąsiedzi sami się zadeklarowali że koszty podzielimy na pół ufff

O tym to pierwszy raz slysze, osobiście uważam, że jak 2 strony czerpią z czegoś korzyść to powinny się złożyć po polowie, ale wiele razy już czytałam na tym portalu, że najczesciej pozostaje to w sferze pobożnych zyczeń....
Typografia ogrodu 18:43, 12 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Śliczne zakupy - a ja wczoraj się nastawiałam na wyjazd na giełdę po dekoracje, ale jakoś mi wena odeszła dziś rano i nie pojechałam.
W tej samej kolorystyce będę się obracać, bo z zeszłego roku mam już trochę białych i srebrnych gadżetów.

Wena niezbedna.stwierdzam ze to bardzo elegancki zestaw kolorow.wianek dopasowywany pod dekoracje domu i choinki klientki.
Ogród wśród pól i wiatrów 18:21, 12 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Kiedyś będziesz miała z czego pysznosci robić: naleweczki, soczki, drzemiki - super, nie ma jak domowe przetwory!

Edyta, od razu mówię, że nie mam o tym pojęcia
Na razie wsadzam

........ale.. się douczę

Moja "przyziemna" :) pasja 18:20, 12 lis 2015

Do góry
Super podsumowanie - fajnie się ogląda jak to wszystko rosło i piękniało z czasem.

Za hortkami masz gracki?
W jakiej odległości masz je posadzone od hortek?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 18:14, 12 lis 2015

Do góry
Imieninowe uściski Kochana!

Tu ma być ogród :) 18:03, 12 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Wykopałam dziś kłącza kosmosów czekoladowych, poczytałam trochę o ich przechowywaniu, zobaczymy czy mi się uda i wiosną coś z nich wyrośnie.

A wyglądają tak - ktoś pisał, że wielkie i ciężko je wydobyć, ja nie miałam problemu i wcale wielkie nie były.

to Ci zbiór...będą plony
Tu ma być ogród :) 17:55, 12 lis 2015

Do góry
Wykopałam dziś kłącza kosmosów czekoladowych, poczytałam trochę o ich przechowywaniu, zobaczymy czy mi się uda i wiosną coś z nich wyrośnie.

A wyglądają tak - ktoś pisał, że wielkie i ciężko je wydobyć, ja nie miałam problemu i wcale wielkie nie były.

Tu ma być ogród :) 17:53, 12 lis 2015

Do góry
frezja napisał(a)
Z tą wit.D to prawda...też biorę i jest ok;

W Polsce prawie wszyscy mają niedobory tej witaminy, a mało kto wie jaki ona ma istotny wpływ na nasz organizm.
Tu ma być ogród :) 17:36, 12 lis 2015

Do góry
frezja napisał(a)

Drewno to jest to.Ten robot z Mango..z przyssawkami przyklejony do szyby okiennej i jedzie...a Ty pijesz kawkę

hehe, no to ja mam chyba znacznie starszy model, albo po prostu duuużo tańszy
Ale i tak go lubię!
Tu ma być ogród :) 17:34, 12 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Powiedzmy
Jutro muszę choinkę kupić to się mi na pewno lepiej zrobi

Coś czuję, że będziesz tegorocznym prekursorem w tej kwestii, ja o choince pomyślę najwcześniej za miesiąc
Tu ma być ogród :) 17:33, 12 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja mam model SC 2.550 C już 1,5 roku i zadowolona jestem.
Tylko podłóg drewnianych tym nie umyje się i muszę sobie coś sprawić jeszcze do ich mycia, bo drewnianych powierzchni mam nawet więcej niż płytek.

Drewno to jest to.Ten robot z Mango..z przyssawkami przyklejony do szyby okiennej i jedzie...a Ty pijesz kawkę
Tu ma być ogród :) 17:30, 12 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

to mam już dobrze przećwiczone, dlatego wzdycham do jakiegoś wynalazku techniki, który mnie w tym wyręczy
Zdrowy już?
Polecam witaminę D3 w dużej dawce, jakiejś dobrej firmy i choróbska będą Cię omijać.

Powiedzmy
Jutro muszę choinkę kupić to się mi na pewno lepiej zrobi
Tu ma być ogród :) 17:28, 12 lis 2015

Do góry
Sebek napisał(a)

Na drewno najlepiej działa bawełniana szmatka, czysta woda i ręce Tylko komu chce się klęczeć mininum raz w tygodniu nad podłogami?

to mam już dobrze przećwiczone, dlatego wzdycham do jakiegoś wynalazku techniki, który mnie w tym wyręczy
Zdrowy już?
Polecam witaminę D3 w dużej dawce, jakiejś dobrej firmy i choróbska będą Cię omijać.
Tu ma być ogród :) 17:22, 12 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ja mam model SC 2.550 C już 1,5 roku i zadowolona jestem.
Tylko podłóg drewnianych tym nie umyje się i muszę sobie coś sprawić jeszcze do ich mycia, bo drewnianych powierzchni mam nawet więcej niż płytek.

Na drewno najlepiej działa bawełniana szmatka, czysta woda i ręce Tylko komu chce się klęczeć mininum raz w tygodniu nad podłogami?
Typografia ogrodu 17:19, 12 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Na gieldzie szal swiateczny.musze przyznac ze wsrod kiczu coraz czesciej idzie znalezc naprawde piekne ozdoby. Ale ja dzis grzecznie tylko zakupy pod zamówiony wianek

Śliczne zakupy - a ja wczoraj się nastawiałam na wyjazd na giełdę po dekoracje, ale jakoś mi wena odeszła dziś rano i nie pojechałam.
W tej samej kolorystyce będę się obracać, bo z zeszłego roku mam już trochę białych i srebrnych gadżetów.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies