Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tu ma być ogród :)

Tu ma być ogród :)

lindsay80 13:50, 12 lis 2015

ren133 napisał(a)

Edytko
A Ty juz masz studnię głębinowa?
Czy ona jest na zewnątrz czy pod jakimś zadaszeniem?

My mamy studnię wierconą z której wystaje jedynie cienka rurka, także nie ma potrzeby jakiegokolwiek osłaniania tego miejsca, właściwie eM, chce tam zrobić tylko taką niewielką kwadratową pokrywę i tyle.
lindsay80 13:55, 12 lis 2015

nawigatorka napisał(a)
Juz sie nie moge doczekac brzmi dobrze

Muszę to w wolnej chwili rozrysować i wrzucić tu do obgadania, ale na razie jeszcze póki jest pogoda to ciągle coś robię na podwórku.
Ostatnio udało nam się podprowadzić rury do wszystkich rabat przy domu, zostało tylko rozłożyć linię nawadniającą i będzie gotowe nawadnianie wszystkich rabat, na wiosnę zostanie trawnik, choć eM twierdzi, że jak będzie pogoda i czas to jeszcze w tym roku to zrobi.
Ale mało to realne mi się wydaje - w tym tygodniu tylko wczoraj był w domu, i już go nie ma do soboty
nawigatorka 14:03, 12 lis 2015

Co do ogrodzenia to u nas jeden sasiad,a wlasciwie wlasciciel sasiedniej dzialki ktora stoi pusta pokryl polowe kosztow wspolnego odcinka.a mieszkajaca sasiadka z drugiej strony tez nie dala ani zlotowki.i jeszcze pozwala by chwasty z jej strony pieknie wrastaly w plot co ja osobiscie wyrywam.

Na rysunki niecierpliwie czekam bo brzmi ciekawie-widze ze w strone nowoczesnego naturalizmu skrecasz

Ja okna myje szmatka i sciagaczką i tez jest ok.moze kiedys robota sobie sprawie

U nas jeszcze jutro beton i glowne prace zakonczone ale juz czekam na wiosne.
frezja 16:07, 12 lis 2015

lindsay80 napisał(a)

Parownica z Karchera, kupiona do mycia dużej powierzchni podłóg, ale dodatkowe akcesoria umożliwiają umycie okien, płytek itp - tyle, że żeby dobrze tym umyć to trzeba nabrać wprawy - ja okna myłam nią raz i poprawiałam ręcznie bo nie wyszło mi to idealnie

Dzięki za info o parownicyco do sąsiadów,to wiele osób ma podobne doświadczenia;chcąc wymienić płot od strony sąsiadki najpierw ją zapytałam,czy ma zamiar wymienić rozlatujące się sztachety a Ona stwierdziła,ze to nie jej płot(nie użytkuje tej części,ugór,który tylko zarasta)..i cóż począć.,.tylko u mnie wkład finansowy nie był taki jak u Was..;a jak wyłożyłam pasy folii,po to tylko aby mi nie przerastało to wyleciała z pyskiem,czy ja wiem ile czasu folia się rozkłada.
frezja 16:10, 12 lis 2015

nawigatorka napisał(a)

Ja okna myje szmatka i sciagaczką i tez jest ok.moze kiedys robota sobie sprawie

Robot wygląda zachęcająco...oglądałam na Mango..bezobsługowy prawie.
lindsay80 16:48, 12 lis 2015

nawigatorka napisał(a)
Co do ogrodzenia to u nas jeden sasiad,a wlasciwie wlasciciel sasiedniej dzialki ktora stoi pusta pokryl polowe kosztow wspolnego odcinka.a mieszkajaca sasiadka z drugiej strony tez nie dala ani zlotowki.i jeszcze pozwala by chwasty z jej strony pieknie wrastaly w plot co ja osobiscie wyrywam.

Na rysunki niecierpliwie czekam bo brzmi ciekawie-widze ze w strone nowoczesnego naturalizmu skrecasz

Ja okna myje szmatka i sciagaczką i tez jest ok. moze kiedys robota sobie sprawie

U nas jeszcze jutro beton i glowne prace zakonczone ale juz czekam na wiosne.

U nas to było tak, że my się wprowadzaliśmy, a oni kupili działkę obok - powiedzieliśmy im wtedy, że trzeba będzie ogrodzenie zrobić, na co stwierdzili, że pieniędzy nie mają, a zaraz potem zaczeli budowę domu za kilkaset tyś
Jakoś przez półtora roku płot był dobry, tylko jak się człowiek upomni o swoje to nie pasuje

Robot fajna sprawa, mój najlepszy przyjaciel domowy

lindsay80 16:53, 12 lis 2015

frezja napisał(a)

Dzięki za info o parownicyco do sąsiadów,to wiele osób ma podobne doświadczenia; chcąc wymienić płot od strony sąsiadki najpierw ją zapytałam, czy ma zamiar wymienić rozlatujące się sztachety a Ona stwierdziła, ze to nie jej płot (nie użytkuje tej części,ugór,który tylko zarasta)..i cóż począć.,.tylko u mnie wkład finansowy nie był taki jak u Was..; a jak wyłożyłam pasy folii,po to tylko aby mi nie przerastało to wyleciała z pyskiem,czy ja wiem ile czasu folia się rozkłada.

Z chwastami zza płota mam to samo, nie wszystkim one jakoś przeszkadzają - wiele dni spędziłam na wyrywaniu kłączy perzu, bo za płotem z tego mają trawnik.
Ale to nic, ich dzieciak dwa lata bawił się na górze piachu po budowie porośniętej dwumetrowymi pokrzywami i ostami, mi było wstyd jak ktoś do nas przyjeżdżał, że obok taki syf, ale im jakoś nie
lindsay80 17:13, 12 lis 2015

frezja napisał(a)

Robot wygląda zachęcająco...oglądałam na Mango..bezobsługowy prawie.

Ja mam model SC 2.550 C już 1,5 roku i zadowolona jestem.
Tylko podłóg drewnianych tym nie umyje się i muszę sobie coś sprawić jeszcze do ich mycia, bo drewnianych powierzchni mam nawet więcej niż płytek.
Sebek 17:22, 12 lis 2015

lindsay80 napisał(a)

Ja mam model SC 2.550 C już 1,5 roku i zadowolona jestem.
Tylko podłóg drewnianych tym nie umyje się i muszę sobie coś sprawić jeszcze do ich mycia, bo drewnianych powierzchni mam nawet więcej niż płytek.

Na drewno najlepiej działa bawełniana szmatka, czysta woda i ręce Tylko komu chce się klęczeć mininum raz w tygodniu nad podłogami?
lindsay80 17:28, 12 lis 2015

Sebek napisał(a)

Na drewno najlepiej działa bawełniana szmatka, czysta woda i ręce Tylko komu chce się klęczeć mininum raz w tygodniu nad podłogami?

to mam już dobrze przećwiczone, dlatego wzdycham do jakiegoś wynalazku techniki, który mnie w tym wyręczy
Zdrowy już?
Polecam witaminę D3 w dużej dawce, jakiejś dobrej firmy i choróbska będą Cię omijać.