Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Tu ma być ogród :) 17:13, 12 lis 2015

Do góry
frezja napisał(a)

Robot wygląda zachęcająco...oglądałam na Mango..bezobsługowy prawie.

Ja mam model SC 2.550 C już 1,5 roku i zadowolona jestem.
Tylko podłóg drewnianych tym nie umyje się i muszę sobie coś sprawić jeszcze do ich mycia, bo drewnianych powierzchni mam nawet więcej niż płytek.
Tu ma być ogród :) 16:53, 12 lis 2015

Do góry
frezja napisał(a)

Dzięki za info o parownicyco do sąsiadów,to wiele osób ma podobne doświadczenia; chcąc wymienić płot od strony sąsiadki najpierw ją zapytałam, czy ma zamiar wymienić rozlatujące się sztachety a Ona stwierdziła, ze to nie jej płot (nie użytkuje tej części,ugór,który tylko zarasta)..i cóż począć.,.tylko u mnie wkład finansowy nie był taki jak u Was..; a jak wyłożyłam pasy folii,po to tylko aby mi nie przerastało to wyleciała z pyskiem,czy ja wiem ile czasu folia się rozkłada.

Z chwastami zza płota mam to samo, nie wszystkim one jakoś przeszkadzają - wiele dni spędziłam na wyrywaniu kłączy perzu, bo za płotem z tego mają trawnik.
Ale to nic, ich dzieciak dwa lata bawił się na górze piachu po budowie porośniętej dwumetrowymi pokrzywami i ostami, mi było wstyd jak ktoś do nas przyjeżdżał, że obok taki syf, ale im jakoś nie
Tu ma być ogród :) 16:48, 12 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Co do ogrodzenia to u nas jeden sasiad,a wlasciwie wlasciciel sasiedniej dzialki ktora stoi pusta pokryl polowe kosztow wspolnego odcinka.a mieszkajaca sasiadka z drugiej strony tez nie dala ani zlotowki.i jeszcze pozwala by chwasty z jej strony pieknie wrastaly w plot co ja osobiscie wyrywam.

Na rysunki niecierpliwie czekam bo brzmi ciekawie-widze ze w strone nowoczesnego naturalizmu skrecasz

Ja okna myje szmatka i sciagaczką i tez jest ok. moze kiedys robota sobie sprawie

U nas jeszcze jutro beton i glowne prace zakonczone ale juz czekam na wiosne.

U nas to było tak, że my się wprowadzaliśmy, a oni kupili działkę obok - powiedzieliśmy im wtedy, że trzeba będzie ogrodzenie zrobić, na co stwierdzili, że pieniędzy nie mają, a zaraz potem zaczeli budowę domu za kilkaset tyś
Jakoś przez półtora roku płot był dobry, tylko jak się człowiek upomni o swoje to nie pasuje

Robot fajna sprawa, mój najlepszy przyjaciel domowy

Tu ma być ogród :) 16:07, 12 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Parownica z Karchera, kupiona do mycia dużej powierzchni podłóg, ale dodatkowe akcesoria umożliwiają umycie okien, płytek itp - tyle, że żeby dobrze tym umyć to trzeba nabrać wprawy - ja okna myłam nią raz i poprawiałam ręcznie bo nie wyszło mi to idealnie

Dzięki za info o parownicyco do sąsiadów,to wiele osób ma podobne doświadczenia;chcąc wymienić płot od strony sąsiadki najpierw ją zapytałam,czy ma zamiar wymienić rozlatujące się sztachety a Ona stwierdziła,ze to nie jej płot(nie użytkuje tej części,ugór,który tylko zarasta)..i cóż począć.,.tylko u mnie wkład finansowy nie był taki jak u Was..;a jak wyłożyłam pasy folii,po to tylko aby mi nie przerastało to wyleciała z pyskiem,czy ja wiem ile czasu folia się rozkłada.
Tu ma być ogród :) 13:55, 12 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Juz sie nie moge doczekac brzmi dobrze

Muszę to w wolnej chwili rozrysować i wrzucić tu do obgadania, ale na razie jeszcze póki jest pogoda to ciągle coś robię na podwórku.
Ostatnio udało nam się podprowadzić rury do wszystkich rabat przy domu, zostało tylko rozłożyć linię nawadniającą i będzie gotowe nawadnianie wszystkich rabat, na wiosnę zostanie trawnik, choć eM twierdzi, że jak będzie pogoda i czas to jeszcze w tym roku to zrobi.
Ale mało to realne mi się wydaje - w tym tygodniu tylko wczoraj był w domu, i już go nie ma do soboty
Tu ma być ogród :) 13:50, 12 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Edytko
A Ty juz masz studnię głębinowa?
Czy ona jest na zewnątrz czy pod jakimś zadaszeniem?

My mamy studnię wierconą z której wystaje jedynie cienka rurka, także nie ma potrzeby jakiegokolwiek osłaniania tego miejsca, właściwie eM, chce tam zrobić tylko taką niewielką kwadratową pokrywę i tyle.
Tu ma być ogród :) 13:48, 12 lis 2015

Do góry
frezja napisał(a)

to pochwal się tą parownicą)

niech rosną,ale co biedak sąsiad będzie oglądał?)

Parownica z Karchera, kupiona do mycia dużej powierzchni podłóg, ale dodatkowe akcesoria umożliwiają umycie okien, płytek itp - tyle, że żeby dobrze tym umyć to trzeba nabrać wprawy - ja okna myłam nią raz i poprawiałam ręcznie bo nie wyszło mi to idealnie

Sąsiad powiadasz... no cóż, na razie to od półtora roku czekam, żeby dołożył się do wspólnego ogrodzenia, na które wydaliśmy ponad 5 tyś, a jego wkład 0 PLN.
Przez ten czas nas unika, co mu się skutecznie udaje bo na razie wykańcza dom, ale jak go ostatnio dorwałam, to stwierdził, że za drogo i woli sobie obok prowizorkę postawić - czyli gdzieniegdzie słupek i dwa druty - tak więc czy to sąsiad czy pasożyt?
Jakoś przeżyje w końcu już te pieniądze wydaliśmy, tylko trochę przeraża mnie, że takich mam ludzi wokół, oni wychowują dzieci wg swoich chorych zasad i myślę sobie, że w tym kraju nigdy dobrze nie będzie, jak przyszłe pokolenia takie mają wzorce....
Tu ma być ogród :) 13:36, 12 lis 2015

Do góry
Zielona napisał(a)
Świetne plany! Z rozmachem Dobrze, że zimą możemy przeanalizować nasze pomysły i wiosną ruszyć pełna parą.

Oj tak, szczególnie jeśli ktoś, tak jak ja, narobił misz-maszu, w międzyczasie uświadomił sobie, że to źle i chce zmienić, ale tak, żeby skończyło się na jednej zmianie - zima na myślenie i podglądanie u innych sprawdzonych rozwiązań.
Tu ma być ogród :) 10:19, 12 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Przy domku ogrodnika - na fotkach omijam to miejsce, bo na razie straszny tam bajzel.
Ale to ta sama krawędź działki co plac zabaw, tylko z drugiej strony, patrząc z tarasu to po prawej stronie - ogólnie miejsce do całkowitego przerobienia - front robót na wiosnę
Musimy doprowadzić do porządku tą część działki. Za domkiem kończy się część rekreacyjna ogródka, a zaczyna użytkowa - będzie tam warzywniak - planowane 4 skrzynie prostokątne oraz miejsce pod drzewa i krzewy owocowe.
Za tym domkiem mamy dwie studnie, do których jest podłączone odwodnienie dachu, więc i z odwodnieniem wgłębnika nie byłoby problemu, bo to tylko jakieś 8 m.

Edytko
A Ty juz masz studnię głębinowa?
Czy ona jest na zewnątrz czy pod jakimś zadaszeniem?
Tu ma być ogród :) 10:17, 12 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Nawet mi to sprawnie poszło, mam co prawda parownice z funkcja mycia okien, ale jak się rozkreciłam to ręcznie wszystko oblecialam
Och niech te zywoploty i drzewa rosną szybko!

to pochwal się tą parownicą)

niech rosną,ale co biedak sąsiad będzie oglądał?)
Tu ma być ogród :) 09:56, 12 lis 2015

Do góry
Kacha123 napisał(a)

Jak się dobrze rozkręcisz przez zimę z planami, to w kolejnym sezonie wyskoczymy z kapci

Już w zeszłym roku było dużo planów, a zrealizowana może połowa, także zobaczymy, ale pomysły są i chęci też, tylko z czasem u nas najgorzej.
Tu ma być ogród :) 09:49, 12 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A w którym miejscu będziesz miała wgłębnik?

Przy domku ogrodnika - na fotkach omijam to miejsce, bo na razie straszny tam bajzel.
Ale to ta sama krawędź działki co plac zabaw, tylko z drugiej strony, patrząc z tarasu to po prawej stronie - ogólnie miejsce do całkowitego przerobienia - front robót na wiosnę
Musimy doprowadzić do porządku tą część działki. Za domkiem kończy się część rekreacyjna ogródka, a zaczyna użytkowa - będzie tam warzywniak - planowane 4 skrzynie prostokątne oraz miejsce pod drzewa i krzewy owocowe.
Za tym domkiem mamy dwie studnie, do których jest podłączone odwodnienie dachu, więc i z odwodnieniem wgłębnika nie byłoby problemu, bo to tylko jakieś 8 m.
Tu ma być ogród :) 09:26, 12 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Prostokątny, ściany gabionowe (nawiązanie do planowanej ściany wodnej).
Osłonięty trawami, tak jak u Malkul przy tarasie.

Jak się dobrze rozkręcisz przez zimę z planami, to w kolejnym sezonie wyskoczymy z kapci
Tu ma być ogród :) 09:23, 12 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
Wglebnika? Zdradz cos więcej

Prostokątny, ściany gabionowe (nawiązanie do planowanej ściany wodnej).
Osłonięty trawami, tak jak u Malkul przy tarasie.
Tu ma być ogród :) 08:45, 12 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No właśnie ja te seslerie w miejsce host dam - nie sprawdziło mi się to połączenie i będę zmieniać. Szukałam nawet jesienią, ale już za późno było - w kwietniu / maju Finka będzie miała, to tam uderzę.
A molinie wokół wgłębnika bym dała, żeby stworzyć dodatkową barierę dla niechcianych spojrzeń, tylko nie wiem czy tą realizację uda się w przyszłym roku zrobić.
Malowanie - zmieniam kolorowe akcenty, które teraz są ( braz, seledyn, czerwień) na szary
Zastanawiamy się jeszcze nad cegiełka na ścianę, ale na razie bez decyzji.

A w którym miejscu będziesz miała wgłębnik?
Tu ma być ogród :) 23:12, 11 lis 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

A ja myślałam o seslerii w połączeniu z berberysami a ostatecznie ... wybrałam hosty ... teraz jest trochę pusto ... może jednak seslerie byłyby lepsze? ... tylko u mnie nigdzie ich nie spotkałam

PS Remoncik tuz tuż? ... na jaki kolor malujesz?

No właśnie ja te seslerie w miejsce host dam - nie sprawdziło mi się to połączenie i będę zmieniać. Szukałam nawet jesienią, ale już za późno było - w kwietniu / maju Finka będzie miała, to tam uderzę.
A molinie wokół wgłębnika bym dała, żeby stworzyć dodatkową barierę dla niechcianych spojrzeń, tylko nie wiem czy tą realizację uda się w przyszłym roku zrobić.
Malowanie - zmieniam kolorowe akcenty, które teraz są ( braz, seledyn, czerwień) na szary
Zastanawiamy się jeszcze nad cegiełka na ścianę, ale na razie bez decyzji.
Tu ma być ogród :) 22:52, 11 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

No nakręciłam się ma seslerie i molinie jak u Asi i Jagody dyskusje się toczyły - a miejsca jeszcze troszkę mam, to upchnę

A ja myślałam o seslerii w połączeniu z berberysami a ostatecznie ... wybrałam hosty ... teraz jest trochę pusto ... może jednak seslerie byłyby lepsze? ... tylko u mnie nigdzie ich nie spotkałam

PS Remoncik tuz tuż? ... na jaki kolor malujesz?
Tu ma być ogród :) 22:52, 11 lis 2015

Do góry
siakowa napisał(a)

Mi przez noc oblecialy...niedoczekalam czerwieni zeszlorocznej

To ostatnie drzewa co u mnie jeszcze liście trzymają, reszta już golutka.
Kurcze jak musi być pięknie jak te korony są wielkie, że się prawie stykają.
Jak się na nie decydowałam to nawet nie miałam pojęcia, że o tej porze roku mogą być takie urokliwe - toteż mam miłą niespodziankę
Tu ma być ogród :) 22:47, 11 lis 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)

Haha nie wierze...

Ja też nie
Tu ma być ogród :) 22:37, 11 lis 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Ach Ty niedowiarku - jutro cyknę fotkę... Może przez noc nie oblecą

Mi przez noc oblecialy...niedoczekalam czerwieni zeszlorocznej
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies