Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II
18:32, 10 cze 2020
Teraz na froncie ładnie się zrobiło, odżyło po remoncie...
Kasiu, nie ogarniam Twojego ogrodu w tej fazie
Ciekawa jestem co wymyślisz dla róży czerwonej.
Życzę miłego popołudnia, a jutro udanego świętowania.
![]()
Cześć, czy to jest pęcherznica?
![]()
![]()
![]()
Pięęęęęknie jest![]()
Miałam okazję obserwować pierwszy spacer małej wiewiórki. Odległość była dosyć spora więc zdjęcia nie są zbyt dobre ale...
Wyglądało to tak. Mama wiewiórka robiła kilka kroków, potem stawała, odwracała się do malucha i czekała aż zrobi kilka kroków. To malutkie nie potrafiło jeszcze dobrze chodzić, prawie czołgało się w trawie. Mama była bardzo cierpliwa i nie pomagała. Czekała aż dziecię samo sobie poradzi. Przejście ok. 10-15 metrów zajęło im jakieś 5-7 minut. Widok był niesamowity.
Na dwóch pierwszych zdjęciach jest Matka-Polka a na następnych są już razem. Maluch jest pod tym pustakiem - takie CÓŚ malutkie rude w trawie
![]()
![]()
![]()
![]()
Witam serdecznie. Mam taki problem z moim iglakiem widoczny na zdjęciach. Jaka może być przyczyna?
![]()
![]()
Danusiu jałowiec pinga liderki brązowieje, mam go trzeci rok i nie wiem co mu dolega. Podlewany, nawożony, podcinany. Wczesną wiosną formowalam go, czy mógł zmarznąc w majowe przymrozki? Pryskalam pinivitem 3 razy. W niektórych miejscach końcówki zostają dosłownie w ręce. Już sama nie wiem czy ma za sucho, czy nie wiem co. W dużej mierze jest zielony ale martwi mnie aby cały tak nie wyglądał.
![]()
![]()
![]()