Wimatm ponownie zastosowałem się do zaleceń częste podlewanie podniosłem wysokość koszenia wydaje się że strawnikiem jest wszytko dobrze dziękuję bardzo za podpowiedź pozdrawiam
W kwietniu został posiany nowy trawnik. Ziemia była nawożona + górna warstwa czarnoziem
Po pierwszym koszeniu wg wskazówek w sklepie ogrodniczym posypałem nawozem Agrecol. Trawa po paru dniach zrobiła się grubsza i cały trawnik wyglądał jednolicie jak na zdjęciu (te ciemniejsze pasy trawy) jednak po tygodniu zrobiły się żółte plamy, trawnik podlewany jest codziennie wieczorkiem.
Poradźcie co zrobić lub kupić by ratować?
Prosiłbym o informację jak można uratować trawnik w tym miejscu? Podejrzewam że po nawożeniu tak się stało. Trawnik ma niecały rok i jest z rolki. Niestety łatwo się wyciąga tą spaloną trawę.
jeśli od razu po wpadce zalałbyś to mega dużą ilością wody, może byłoby do odratowania.
Wygrab i podlewaj, jeśli nie pomoże - wycinasz spaloną darń, sypiesz świeżą ziemię, dosiewasz.
Danusiu w zasadzie wszystko w tym temacie juz jest, wspomagałem sie Twoimi radami tu zawartymi i uratowałem moją trawę spaloną saletrą. Mam tylko 2 pytanie bo nieznalazłem tu odpowiedzi.
Jaki siewnik do nawozu polecasz? cos wspominałaś wiele lat wczesniej ale nic nie znalazłem. Ja kupiłem taki zwykły za 40 zł w castoramie i nim własnie popaliłem trawę
Drugie pytanie czy łatając dziury, albo ubytki po popalonej trawie proponujesz robić dosiewkę tą trawa którą się ma, czy można użyć mieszanek samozagęszczających?