Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Madżenka"

Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:02, 09 mar 2015

Do góry
Kasia73 napisał(a)
Marzenko a u ogrodnika w Brzeziej Łące są piękne brzozy może podjedź zobacz

Kasiu dzięki ale ja juz zamówiłam, zapłaciłam, czekam na dostawę...
Long trunk nie chciało mi się szukać, bo generalnie trudno je zdobyć
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 19:00, 09 mar 2015

Do góry
popcorn napisał(a)
Madzen, usmialam sie z zabrania torebki, komorki, wszystkiego, zebys tylko nic nie nabyla hehe

co do runianki - to jak jej łodygę z liśćmi zetniesz w połowie, to co ona wtedy robi?? odrasta z tej łodygi, chyba już nie?? muszę poeksperymentować

z bólem wytrzymam jeszcze tydzień!!! bez zdjęć od Ciebie!

Ja sie nad nią nie habilitowałam ale odrasta na boki, przede wszystkim się rozgałęzia i zagęszcza
Specjalnie dla Ciebie po pracy zrobiłam fotki
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:59, 09 mar 2015

Do góry
Gabrysia_ napisał(a)
Madżen,a może te brzozy już wyciąc i poczekać na nowe?

Dokłądnie tak zrobię... ale i tak dopiero za dwa tygodnie bo w ten weekend czasu nie bedzie ....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:58, 09 mar 2015

Do góry
Gabisia napisał(a)

Mądra bestia Marzenko ten Twój M.
Dziękuję za cynk, mus w następną niedzielę na obiad pojechać!

M wielbicielem ZC z powodu dietetycznej kuchni
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:56, 09 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

M. wie co robi, ze Cie bez portfela, karty i telefonu do ZC puszcza... Widziałam na giełdzie . Dzięki za rekonesans, taka wypasiona trawka do donicy przed trawkowym sezonem to by się przydała
Nerwom na opóźnienie z brzozami się nie dziwię ...

Były duże carexy ice dance, variegata, małe stipy i kostrzewy.
Ja sama mam szlaban na wydatki więc M to wymówka... mam inne priorytety teraz, ustawiłąm sobie zakaz na zamówienia....

Na szczescie na giełdzie sztuki można ponizej 2 zł kupić a w ZC chciejstwa zaczynają sie powyzej 20 zł....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:55, 09 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Oj, to niedobrze. Moje ostatnie żurawki przy tarasie wyglądają fatalnie, pewnie z tego samego powodu... Szukam zastępstwa za bordowe i limonkowe żurawki.

Ja wymieniam na konwalniki.... i posadze jak Danusia jesienia miniturowe białe tulipany
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:53, 09 mar 2015

Do góry
Karabela napisał(a)
to chyba jutro zrobię wycieczkę do ZC, bratków mi się chce i czegoś kwitnącego do donic przed domem chyba że na giełdzie o 9 rano coś jeszcze znajdę

a Ty Marzenka nie byłaś dziś przypadkiem na Bazarze Smakoszy w Browarze?

Nie byłam
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:53, 09 mar 2015

Do góry
mira napisał(a)

aaaa! to w tym Waszym ZC i w niedzielę otwarte i restauracja i kartami można płacić ? istny raj, że też ja tego wcześniej nie zlokalizowałam
miałam w planie afrykanarium jak teraz pojadę ale chyba zamienię na to Wasze ZC

Polecam restaurację w ZC
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 18:52, 09 mar 2015

Do góry
barbara_krajewska napisał(a)
Marzen, kondycji zazdroszczę... no bo w kilka godzin taką robotę w ogrodzie wykonać, toż to rekord niemal.
A teraz pytanko: jeśli stipa przetrwała zimę, to czy, i kiedy można ją podzielić?
Nie śmiej się, ale ja traw nigdy nie uprawiałam i się nie znam.

Z dzieleniem poczekaj do prawdziwej wiosny. Wcześniej niż w II połowie kwietnia bym nie ryzykowała. Dzielenie wg mnie gorsze od przesadzania, gdy z duża bryłą ziemi możesz ją niemal bez szkody przenieść. Dopytaj specjalistek od dzielenia
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:50, 09 mar 2015

Do góry
Przegoniłaś Wrocław z wiosną Piękne te tulipany w konwlaniku, nic tylko jesienią kopiować
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 13:18, 09 mar 2015

Do góry
Wieloszka napisał(a)

Danusiu, ok.10cm nad ziemią - tak radziła Madżenka, a jej - Szefowa i Finka
Posłuchałam mądrzejszych

Coś mi się kojarzyło o tych 10 cm, ale nie miałam pewności, czy tyle ściąć, czy tyle zostawić od ziemi
Ogrodowy powrót do dzieciństwa. 11:18, 09 mar 2015

Do góry
Dorotka napisał(a)
Polinko, wątku w tej chwili nie będę zakładać bo nie ma co pokazywać. Może z czasem, zreszt adzisiaj to mój pierwszy dzień.
Tak sobie kombinuje co tu sadzić można. Podobno pod koniec miesiąca róże, tylko jakie??

Dorotka, w temacie róż to ja ciemna jestem. Mam 2 szt. Chopin i właśnie robię im eksmisję. Widziałam, że Madżenka i Mała Mi podpowiedziały Ci co można sadzić na glinie Ja niestety nie mam jeszcze takiej wiedzy aby doradzać cokolwiek
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:54, 09 mar 2015

Do góry
bdan napisał(a)
Agnieszka na jakiej wysokości cięłaś stipę?

Danusiu, ok.10cm nad ziemią - tak radziła Madżenka, a jej - Szefowa i Finka
Posłuchałam mądrzejszych
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:33, 09 mar 2015

Do góry
polinka napisał(a)
Piękne hektary masz Aguś Ogród nawet na przedwiośniu zachwyca.

Mam grzyba na bukszpanach, kulki z plantacji w tamtym roku kopane Zrobiłam już raz oprysk miedzianem, w następnym tygodniu powtórzę. Zalecasz coś jeszcze?

Polinko, moje bukszpany planatacyjne sadzone jesienią też coś mają. Ale czekam teraz na młode listki, bo te stare to już raczej nie wrócą do formy.
Może wypróbuj Falcon - Madżenka mówiła, że lepszy niż Topsin. Będę go w tym roku używać.
Pozdrawiam
Eksperymentarium 21:21, 08 mar 2015

Do góry
Nie ma opcji , na bank opuchlaki.....
Kup sobie wrotycz w proszku w sklepie zielarskim i zrób gnojówkę i lej.... U mnie niesty juz tez żerują, przerzuciły sie na skimie i laurowisnie... Zurawki sie trzymaja...

Płyn na wszy tez podobno działa.....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:18, 08 mar 2015

Do góry
nawigatorka napisał(a)
A te ceny na plantacji bardzo się zmienił? Oby nie bo ja z Poznania po nie jeździłam bo mimo dojazdu bardzo się to opłacało. Ps. U nas już pszczoły latają.

Podobno juz po 15 zł..... A jeszcze w ubiegłym roku po 10 zł kupowałyśmy... Zrobiłyśmy im reklamę.....
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:17, 08 mar 2015

Do góry
Dzisiaj była zachwycajaca pogoda we Wrocławiu, to juz nie przedwiosnie, iscie wiosennie było. Niestey nie spędziłam dnia w ogrodzie

Ale donoszę Grupie W, w ZC tez są małe kulki bukszpanowe po 49 zł. Jest też mnóstwo trawek z Holandii po 29 zł i ciemierniki po 32 zł.
M mi jednak zabronił wchodzić na halę z karta płatniczą..... Wypuścił mnie na rekonesans zaopatrzenia z restauracji wyłacznie bez torebki......i komórki.... Cobym platnosci telefonem nie dokonała

Na obsadzenie doniczek jeszcze koncepcji nie mam zatem musicie poczekac. Powtórzyłam tylko nasadzenie z Keukenhof czyli stokrotki i szafirki w szarych donicach. Niech jednak szafirki zakwitna bo na razie ich nie widać.,,

I mam nerwa bo mi brzoz jeszcze nie zamierzają wysłać!!!! A ja musze rewolucję zrobić na brzozowej bo wszystko juz rosnie i jak wykopac stare brzozy?
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:12, 08 mar 2015

Do góry
mira napisał(a)
Widziałam Twoje zakupy - no brak słów, czekam na te donice z zawartością zakupową chyba że już były prezentowane?
Chciałam się pożalić - znalazłam dziś po raz pierwszy larwę/jedną/ opuchlaka aż mną zatrzęsło - mam szukać dalej?

u mnie forsycja kwitnie ! w wazonie

pozdrawiam

Szukac.... Wczoraj sie chwialiłam Wrocławiankom, ze u mnie w tym roku nie widac larw.... A gdy robilam porządki w ogrodzie zdziwiła mnie przekrzywiona skimia..... Nie miała korzeni.... Jedna laurowisnia rowniez..... Juz grasują potwory...
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:10, 08 mar 2015

Do góry
baraga1904 napisał(a)
...kulki są juz w Obi

Nie tYlko
Madżenie ogrodnika cz. aktualna 21:09, 08 mar 2015

Do góry
Malgosik napisał(a)
Marzena nie wiesz, czy planacja bukszpanów sprzedaję bukszpany wiosną?
Potrzebuję kulki.

Dziewczyny donosiły, że już ruszyli z kopaniem. Ale ceny im wywindowalyśmy i już nie są takie niskie....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies