Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Madzenka 21:02, 08 mar 2015

wiunia napisał(a)
Marzenko graby pryskałaś miedzianem pierwszy raz tej wiosny czy drugi?

Pierwszy, bo mi dwa tygonie temu zabrakło proszku na całość drzew lisciastych
mira 21:05, 08 mar 2015

Widziałam Twoje zakupy - no brak słów, czekam na te donice z zawartością zakupową chyba że już były prezentowane?
Chciałam się pożalić - znalazłam dziś po raz pierwszy larwę/jedną/ opuchlaka aż mną zatrzęsło - mam szukać dalej?

u mnie forsycja kwitnie ! w wazonie

pozdrawiam
Madzenka 21:05, 08 mar 2015

popcorn napisał(a)
Madzen, foty! plis! pozachwycac bym sie chciala, a tu cisza! :/
wytlumacz proszę jak tniesz runiankę. Nigdy tego nie robiłam, a pewnie powinnam - chcę taką gęstą jak u Ciebie!

Muszę prosić o wybaczenie.... Obsadzilam dwie doniczki szafirkami i stokrotkami ..... I wyjechałam o 10:30 z domu... Wróciłam o 19... Zatem na fotki trzeba poczekać do następnego weekendu... I tak wiekszość kwiatów stoi nadal w osłonkach, będę pod wiata w świetle lamp sadzic przez tydzien....

Karolina jak ciąc runiankę? ... Hm bez zastanowienia nozycami szpalerowymi... Uderz mi, że robie to w 5 minut , bez przymiarek, lepiej częsciej niż mocniej. Po prostu wszystko co wychodzi ponad ogólny zarys przycinam nozycami jak do bukszpanów (szpalerowe do żywopłotu)
Madzenka 21:09, 08 mar 2015

Malgosik napisał(a)
Marzena nie wiesz, czy planacja bukszpanów sprzedaję bukszpany wiosną?
Potrzebuję kulki.

Dziewczyny donosiły, że już ruszyli z kopaniem. Ale ceny im wywindowalyśmy i już nie są takie niskie....
Madzenka 21:10, 08 mar 2015

baraga1904 napisał(a)
...kulki są juz w Obi

Nie tYlko
Madzenka 21:12, 08 mar 2015

mira napisał(a)
Widziałam Twoje zakupy - no brak słów, czekam na te donice z zawartością zakupową chyba że już były prezentowane?
Chciałam się pożalić - znalazłam dziś po raz pierwszy larwę/jedną/ opuchlaka aż mną zatrzęsło - mam szukać dalej?

u mnie forsycja kwitnie ! w wazonie

pozdrawiam

Szukac.... Wczoraj sie chwialiłam Wrocławiankom, ze u mnie w tym roku nie widac larw.... A gdy robilam porządki w ogrodzie zdziwiła mnie przekrzywiona skimia..... Nie miała korzeni.... Jedna laurowisnia rowniez..... Juz grasują potwory...
nawigatorka 21:14, 08 mar 2015

A te ceny na plantacji bardzo się zmienił? Oby nie bo ja z Poznania po nie jeździłam bo mimo dojazdu bardzo się to opłacało. Ps. U nas już pszczoły latają.
Madzenka 21:17, 08 mar 2015

Dzisiaj była zachwycajaca pogoda we Wrocławiu, to juz nie przedwiosnie, iscie wiosennie było. Niestey nie spędziłam dnia w ogrodzie

Ale donoszę Grupie W, w ZC tez są małe kulki bukszpanowe po 49 zł. Jest też mnóstwo trawek z Holandii po 29 zł i ciemierniki po 32 zł.
M mi jednak zabronił wchodzić na halę z karta płatniczą..... Wypuścił mnie na rekonesans zaopatrzenia z restauracji wyłacznie bez torebki......i komórki.... Cobym platnosci telefonem nie dokonała

Na obsadzenie doniczek jeszcze koncepcji nie mam zatem musicie poczekac. Powtórzyłam tylko nasadzenie z Keukenhof czyli stokrotki i szafirki w szarych donicach. Niech jednak szafirki zakwitna bo na razie ich nie widać.,,

I mam nerwa bo mi brzoz jeszcze nie zamierzają wysłać!!!! A ja musze rewolucję zrobić na brzozowej bo wszystko juz rosnie i jak wykopac stare brzozy?
Madzenka 21:18, 08 mar 2015

nawigatorka napisał(a)
A te ceny na plantacji bardzo się zmienił? Oby nie bo ja z Poznania po nie jeździłam bo mimo dojazdu bardzo się to opłacało. Ps. U nas już pszczoły latają.

Podobno juz po 15 zł..... A jeszcze w ubiegłym roku po 10 zł kupowałyśmy... Zrobiłyśmy im reklamę.....
barbara_kraj... 21:24, 08 mar 2015

Marzen, kondycji zazdroszczę... no bo w kilka godzin taką robotę w ogrodzie wykonać, toż to rekord niemal.
A teraz pytanko: jeśli stipa przetrwała zimę, to czy, i kiedy można ją podzielić?
Nie śmiej się, ale ja traw nigdy nie uprawiałam i się nie znam.