Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "magnolia"

Marzenia i plany vs. rzeczywistość 09:31, 17 cze 2013

Do góry
nie dostaję powiadomień, a lubię tu wpadać, więc 'odchaczam'
Miniaturowy ogródek 09:29, 17 cze 2013

Do góry
Ogród w lesie - moje miejsce na ziemi 09:27, 17 cze 2013

Do góry
Początki 09:24, 17 cze 2013

Do góry
To będzie zaczarowany ogród 09:22, 17 cze 2013

Do góry

Pięknie kwiatnie Twój ogród. Aż chciałoby się zatrzymać czas

Pszczelarnia 09:12, 17 cze 2013

Do góry
wpadam się 'odchaczyć' u Ciebie, zjadło mi powiadomienia.
Buziaki
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:11, 17 cze 2013

Do góry
Dasia napisał(a)
Cieszę się, że udało się zmobilizować Cię do zdjęć
Kwitnące cieszą oko, ale ten warzywnik, pomidorki, truskawki, ehh ślinka cieknie

Dasia, zmobilizowałyście mnie, to prawda. Wszystko cieszy, bardzo!

JulkAd napisał(a)
Aga dzielnie działasz u siebie, roślinki za opiekę Ci się ładnie odwdzięczają....truskawki mmm, sama bym zjadła tak prosto z krzaczka....u mnie tylko pojedyncze okazy.....miski w calym sezonie chyba nie uzbieram....pozdrówka na dobranoc

Rozbawiłaś mnie tą miską w sezonie Dzięki za mobilizację i dobre słowo.

Marzena2007 napisał(a)
Powiadomienia mi wcięło ale Ciebie długo nie było.
Czekam na pełnię kwitnienia róź, bo widzę że masz ich pełno.

Madżen, pełnia kwitnienia to za rok myślę. To wszystko młodziutkie nasadzenia. Pokażą kwiaty oczywiście, ale nie będą jeszcze gęste i bujne. A wybór róż w sumie spory jak na pierwszy rok.

magnolia napisał(a)
tez mi wcięło powiadomienia.
ładnie u Ciebie- wszystko kwitnie, rośnie
U nas szałwia od Ciebie tez zakwitła- śliczna jest bardzo.
Twój bodziszek Laura ma już kwiaty ?- pokaż, nie mogę się doczekać, u mnie nie kwitnie.
I rabatę bukszpanowo- carexową też.-masz takie szalone montany ( moje też ruszyły wreszcie)

Nie straszcie mnie, że wcina powiadomienia! To najgorsza kara na ogrodowisku!!!
Szałwia ładna, prawda? Laura jeszcze nie kwitnie, ale ma już pączki (jeśli to ona, bo mam jeszcze jedną odmianę). Bukszpanowocarexowa jeszcze nie wypielona porządnie, więc nie pokazuję. Montany te najpierwsze są bardzo ładne. Inne jeszcze się w sobie zbierają.
Ogród tworzę nowoczesny czyli wewnętrzna walka jak nie zostać kokoszką :) 09:10, 17 cze 2013

Do góry
do Ciebie tez pasowałyby obrzeża metalowe, z grubej blachy. Tylko nie wiem jak to wygląda z kosztami.
Odchaczam sie u Ciebie, bo nie dostaje powiadomień.
Ogród zmyślony 09:08, 17 cze 2013

Do góry
Ogród na 300 metrach kwadratowych 09:07, 17 cze 2013

Do góry
DUŻY OGRÓD małej ogrodniczki 1 09:05, 17 cze 2013

Do góry
wpadam się 'odchaczyć' u Ciebie, zjadło mi powiadomienia, a tu jest tak ładnie, że trzeba móc podglądać
Ogród do kwadratu 09:04, 17 cze 2013

Do góry
zjadło mi powiadomienia, 'odchaczam' się u Ciebie, szałwiowa dziewczyno
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 09:02, 17 cze 2013

Do góry
wpadam, zapisuję znowu wątek, żeby dostawać powiadomienia. Co prawda często nie daje rady ich przeczytać, ale choć czasem się uda.
Wszędzie pięknie, ale u siebie najlepiej 09:00, 17 cze 2013

Do góry
tez mi wcięło powiadomienia.
ładnie u Ciebie- wszystko kwitnie, rośnie
U nas szałwia od Ciebie tez zakwitła- śliczna jest bardzo.
Twój bodziszek Laura ma już kwiaty ?- pokaż, nie mogę się doczekać, u mnie nie kwitnie.
I rabatę bukszpanowo- carexową też.-masz takie szalone montany ( moje też ruszyły wreszcie)
Ogrodowe skarby 23:49, 14 cze 2013

Do góry
Nie wiem co posadzić przy bukszpanach z jednej strony rośnie magnolia "Susan" a z drugiej strony hortensja Anabell a co dalej nie wiem !!! Jak macie pomysłu to ja chętnie poczytam

Zmykam spać Dobranoc
Głupi ogrodnik musi się uczyć od innych...... 23:26, 14 cze 2013

Do góry
dorotyiwojtkadom napisał(a)
A jeśli chodzi o bez to córcia już się pogodziła,że będzie rwać od sąsiada

Nie wyobrażam sobie mojego ogrodu bez lilaku, jaśminu, kaliny. W maju zanurzam swój nos w swój bez, nie sąsiada. Po to mam ogród. By cieszyć się jego różnorodnością i zapachami. Argument, że lilak, jaśmin kwitnie tylko w maju nie przekonuje mnie, magnolia też kwitnie króciutko w kwietniu, a sadzi się ją. Inna sprawa, że ani z lilaka ani z jaśminu, nie zrobiłabym jakieś eksponowanej rabaty. Lilaki na razie mam dwa, gdzieś tam wkomponowane, kaliny też dwie, jedna daleko w kącie, bo obłazi mszycami, a z daleka widać tylko białe pompony, mszyc nie. Druga, szczepiona na pniu jest w miejscu cienistym, nie zajmuje wiele miejsca, mszyce jej się nie chwytają. Jaśminy są 3. Właśnie zaczynają kwitnąć. Ten zapach!! Hortensji mam 14 - limki, magical fire, magical candle, sundae fraise, 2 ogrodowe. Piękne, długo kwitną, zdobią jesienią, królowe rabat. Ale nie pachną. Więc i pachnące jaśminy i pachnące piwonie musiały znaleźć swe miejsce.

Może jednak Twoja córka znajdzie miejsce w Twoim ogrodzie na lilaka, czyli bez. Dzieci mają swoją mądrość...

"Narwali bzu, naszarpali,
Nadarli go, natargali,
Nanieśli świeżego, mokrego,
Białego i tego bzowego.

Liści tam - rwetes, olśnienie,
Kwiecia - gąszcz, zatrzęsienie,
Pachnie kropliste po uszy
I ptak się wśród zawieruszył"....

I kalina dla ciebie

Ogrodnik Mimo Woli cd 22:47, 14 cze 2013

Do góry
Kondzio napisał(a)
To się cieszcie sloneczkem bo może być różnie jak u nas np ja się ciesz hi hi

Kondzio ja ciepłolubna jestem Tylko mam setkę doniczek albo lepiej . do podlewania, a nie mam kiedy tego posadzić, bo mus przygotować teren... przyszły tydzień mi wypada.. w pracy nawał.. jeszcze z miesiąc postoją (to wariant optymistyczny )

Magnolia Nigra kwiaty ma cały czas.. pojedyncze ale kwitnie w zasadzie cały sezon....

Acha i zajechałam do sklepu by spisać nazwę traw co sobie kiedyś kupiłam.. to się nazywa bycie ogrodnikiem w pełni profesjonalnym....... wylazłam ze sklepu z 3 szt limki... i 2 opakowaniami środka na ślimaki co to nie szkodzi zwierzętom... w sklepie mielismy z obsługą poważne wątpliwości czy śłimak to zwierzę czy nie.. i czy tez mu zaszkodzi.. czy tylko będziemy je dokarmiać smacznym i drogim jedzonkiem... W zamian one nam nie będą jadły roślinek... Zaryzykowałam i będę bacznie obserwować...

Limki pokaźne , duże i pięknie rozgałęzione za jedyne 15 zł.. jutro opkażę. A Phantomy olbrzymie.. mega krzaki i gęste były po 45 zł...
Ogród Dominiki 22:19, 14 cze 2013

Do góry
malkul napisał(a)
Domi zdradż mi szybko skąd ten formowany grab. Magnolia mi zaprojektowała takiego przy tarasie ale ustaliłysmy ze bede go sama formowała powoli , jakiś już czas szukałam gdzie kupic dorodnego graba i nigdzie nie znalazłam a ty mi tu teraz taka fotę wsatwiasz!
może byc na priv, tu lub u mnie na wątku
Proszę proszę proszę
edit: czy to stąd: http://drzewaformowane.pl/index.php?id=3

Napisałam PW.
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 20:17, 14 cze 2013

Do góry
irena_milek napisał(a)
magnolia parasolowata, liście olbrzymie..i coś je źre, w dzień nic nie ma, pewnie wieczorem coś wyłazi, trudno, kiedyś wymknie w górę i tyle ją zobaczą robale, 3 sezon, nadal nie kwitnie...
a te kwiatki mam od Ani_antre, ale nie wiem co to?
wiem, ze ładne i zdrowe i tyle mi wystarczy

To dzwonki brzoskwiniolistne. Pozdrawiam Irenko.
A do gazonów nie chcesz czegoś zwisającego, floksy szydlaste, tojeść płożąca...
Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II 13:07, 14 cze 2013

Do góry
magnolia parasolowata, liście olbrzymie..i coś je źre, w dzień nic nie ma, pewnie wieczorem coś wyłazi, trudno, kiedyś wymknie w górę i tyle ją zobaczą robale, 3 sezon, nadal nie kwitnie...
a te kwiatki mam od Ani_antre, ale nie wiem co to?
wiem, ze ładne i zdrowe i tyle mi wystarczy

Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies