Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Miłkowo - moje miejsce na Ziemi. cz.II

Milka 15:30, 07 sie 2013

magnolia napisał(a)
Irenko, ale na bieganie psów, to chyba hedera- bluszcz najlepszy- jeśli tylko dadzą mu urosnąć, nie wykopią go.
Wszystko inne jest kruche, połamią, łażąc

bluszczy mam pełno, nawet 2 już wcisnęłąm tam, ale i tak będę ryzykować, bo tam na murku będą deski i przyjemnie byłoby posiedzieć w miłym otoczeniu
magnolia 15:37, 07 sie 2013

pewnie, znajdzie się i dla Ciebie Irenko tego lirope.

postaram się pamiętać we wrześniu, przypomnij najwyżej.

Miałam napisać Ci o paprotce- Adiantum- przyszło ładne. Możesz kupować.
Jeszcze z paproci ładna i może przydatna dla ciebie byłaby onoklea wrażliwa- tylko ona lubi dość wilgotno, inaczej podsycha. Ale szybko się rozrasta
Milka 15:41, 07 sie 2013

dzięki za liriope i za odpowiedź z paprocią, ona śliczna; a ta druga uschnie mi tam, skoro i pióropusz strusi nie wytrzymuje
zapisałam w kajeciku, przypomnę się, ale...plis załóż wątek, obiecałaś
magnolia 15:47, 07 sie 2013

wyszłam na dwór i zrobiłam fotkę 'ugotowanego' lirope. O dziwo znosi upał lepiej niż ja- mnie aż mdli na dworzu z gorąca:

tu rośnie prawie w słońcu

magnolia 15:49, 07 sie 2013

obiecałam i się juz nie wycofam. Tylko po wakacjach- teraz mam duzo pracy i dzieciaki w domu- sama wiesz jaki to 'rozjazd' w człowieku- brac się za robotę, czy za obiad. siedzieć na tyłku, czy zabrac ich na basen a potem rysować z kawą. Niestety, kawa mi nie pomaga, najwyżej kubek- można na nim spać.
agniecha973 15:52, 07 sie 2013

To teraz chyba dzieci sprzedałaś skoro z nami siedzisz
agniecha973 15:55, 07 sie 2013

Wróceę jeszcze do tematu lirope. Mi kiedyś ktoś polecił jakieś lirope na duże, które się mocno rozłazi i jest wtedy traktowane jako roślina okrywowa. Nie pamiętam dokłądnej nazwy, ale nie było to lirope muscari, coś na B (tak mi się kojarzy). Szukałąm wtedy, ale tylko strony angielskie mi się otwierały. Czy to Twoje to to, którego szukałam?
Milka 15:56, 07 sie 2013

magnolia napisał(a)
obiecałam i się juz nie wycofam. Tylko po wakacjach- teraz mam duzo pracy i dzieciaki w domu- sama wiesz jaki to 'rozjazd' w człowieku- brac się za robotę, czy za obiad. siedzieć na tyłku, czy zabrac ich na basen a potem rysować z kawą. Niestety, kawa mi nie pomaga, najwyżej kubek- można na nim spać.

całkiem cię rozumiem, na spokojnie, i wybierz przyjemności i lekkie jedzenie
ta twoja liriope jest cudowna, już się na nią cieszę jeśli moja się w końcu rozrośnie, będę się dzielić
agniecha973 15:56, 07 sie 2013

magnolia napisał(a)
wyszłam na dwór i zrobiłam fotkę 'ugotowanego' lirope. O dziwo znosi upał lepiej niż ja- mnie aż mdli na dworzu z gorąca:

tu rośnie prawie w słońcu

Ono tak cały czas ma kwiatki?
Milka 15:58, 07 sie 2013

agniecha973 napisał(a)
Wróceę jeszcze do tematu lirope. Mi kiedyś ktoś polecił jakieś lirope na duże, które się mocno rozłazi i jest wtedy traktowane jako roślina okrywowa. Nie pamiętam dokłądnej nazwy, ale nie było to lirope muscari, coś na B (tak mi się kojarzy). Szukałąm wtedy, ale tylko strony angielskie mi się otwierały. Czy to Twoje to to, którego szukałam?

Aguś, to pytanie do Magnoli, ja wiesz zielona w tych liriope