Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Mój ogródek pod Gdańskiem 17:21, 02 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

O, super, Ewo, że pokażesz nam sój ogród
Wejdż w "Nasze ogrody", po lewej jest napis "nowy wątek", kliknij i możesz wpisać nazwę ogrodu

Dzięki Tess, to po spacerze po Twoim ogrodzie podjęłam decyzję, ze założę swój watek. Jest fantastyczny i wieczorem wpiszę się,a le nie zdążłam jeszcze pzreczytać wszystkiego
Jak wy to robicie, ze jesteście wstanie to wszystko ogarnąć Ja nie nadążam pzreczytać wszyskich wpisów nawet u Moniki, a co dopiero u innych.

O, naprawdę? Mój ogród Cię zachęcił?
Miło mi , choć raczej z kurtuazji tylko piszesz o nim to, co piszesz
Nie mogę sie już doczekać żeby zobaczyć, jak wygląda Twój ogród
. Tess! Nie kokietuj Kochana! Masz super i w jednym i w drugim ogrodzie Ewa faktycznie ma co pokazać pozdrawiam
Kolorowe rabaty 16:59, 02 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Spacer wczorajszy? Poproszę zdjecie Martka na tle kamieniczek

Nikt mi nie zrobił zdjęcia ja robiłam moim towarzyszom spaceru

Uuuu, szkoda

Buziolek i miłego popołudnia

Wzajemnie i dziękuję
Kolorowe rabaty 16:56, 02 sie 2012

Do góry
Martek napisał(a)

Uuuu, szkoda

Buziolek i miłego popołudnia
Kolorowe rabaty 16:51, 02 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 16:17, 02 sie 2012

Do góry
Ty o kancikach jeszcze nie myśl
O rabatach myśl

Mozna tez wykorzystać podkłady kolejowe, dzisiaj komuś ogród Leny polecałam, ma tam takie obrzeża - i nie tylko.

ale kanciki - najłdniejsze, taki porządek i ład z nimi jest
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 16:14, 02 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Obstawiam, że trawnik
Ciekawe, z czego

Ha! Dobry ogrodniczy nos wyczuwa zamiary! Faktycznie - pierwszy plan był taki by było tam coś na kształt trawnika i w tym celu została zakupiono odpowiednio niska gęsiówka (taka okrywowa), ale potem plan ewoluował i jeszcze jest w niestabilnej fazie pomysłów

Desek przyciąć niestety nie mogę - są ,,pożyczone" .

Poza tym jestem bladą i dumną posiadaczką sześciu plastikowych skrzynek balkonowych - bardzo już wysłużonych, w dodatku przechodnich i w gustownym, charakterystycznym brązowym kolorze

Skrzynki owe skutecznie zakrywają ,,luki" w nawierzchni (może po prostu kiedyś dotnę tam jeszcze jedną deskę? Bo teraz trochę krzywo stoją...).

Myślę tylko jakby im ową ,,brązowość" trochę upiększyć - ma ktoś doświadczenie w tym temacie?
Tzn w odratowywaniu starych, brzydkich, brązowych skrzynek?
Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 16:08, 02 sie 2012

Do góry
Sianiem trawy się nie przejmuj, wyrysuj linię rabat i siej, a jak coś niechcący wpadnie na rabatę, i wyrośnie, to usuniesz, jak wyrośnie
Możesz czymś przykryć brzegi rabat na czas siania.

Kostką odzielenie rabat od trawnika ma na forum wiele osób.
Chodziłaś trochę po ogrodach, żeby zobaczyć?
W Gąszczu u Tess 16:04, 02 sie 2012

Do góry
nebel napisał(a)
Witam Tess,
nie, to nie żadna kurtuazja z mojej strony. Wpawdzie przeczytałam tylko część wpisów i jestem strasznie ciekawa jak w tej chwili wygląda Twój ogród, ale parę osób pisało o tym i ja też podzielam to zdanie, zazdroszę Ci tych duzych drzew i roślin, a szczególnie tych kwitnących pnączy.
Ale również to co z nimi zrobiłaś, zastrzegam nie widziałm wszystkiego, ale na tyle dużo, żebym uważała, że twoje decyzje również mi się podobają. To trudne, ryzykowne i bardzo odważne co robisz
Pozdrawiam.ewa

Ewo, to żart był buźkę wstawiłam, że żartuję

Witam Cię serdecznie w moim Gąszczu
Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 16:03, 02 sie 2012

Do góry
To mnie zmartwiłaś Tess bo chyba czymś muszę oddzielić jak będę siała trawę, ale lepsze to niż plastik chyba.podoba mi sie pomysł EwyG z witkami ale nie oddziela to nasionek.A co sadzisz o kostce?Podkaszarka i tak jest u nas w ruchu......dlaczego to takie skomplikowane eh ?
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 16:01, 02 sie 2012

Do góry
popcarol napisał(a)
A co będzie na podłodze reszty tego metra kwadratowego?

Obstawiam, że trawnik
Ciekawe, z czego
Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 15:58, 02 sie 2012

Do góry
Ewcia88 napisał(a)
Te nieruszone kawałki to brak czasu, dzisiaj będzie kończone bo pózno zaczeliśmy.Zostawiamy mały kawełek trawnika na wprost tarasu, z boku ( jakby to powiedzieć na równo z budynkiem) ale tam na wiosnę będzie robiony taras taki jak ma być, coś dla dziecka, teraz basen niszczy tam trawe wiec na wiosne ręcznie to zrobimy a to nieduży kawałek wyjdzie.Najgorsze co z tym basenem,zawsze niszczy trawe pod spodem, chyba o jakiejs nawierzchni trzeba bedzie pomyslec.
No ale teraz sama bede w piątek i sobote to nie bardzo bedzie jak co robić,wiec kiedy zdjęcia z siana trawy będa nie wiem-jeszcze myślę jednak nad rolboardami ( czy jakoś tak) żeby rabaty odzielić przed moim niszczycielem

Acha, to już rozumiem
Nie rób rolboarderów. Nieładnie wygląda ogród z nimi. Wiem, bo mam.
Miałam tylko przy jednej rabatce, i jakoś to w miarę znośnie wyglądało. Nie raziło w każdym razie. Potem, nie wiem, co mnie podkusiło (chyba duża promocja), ale chyba nie dalej niż w ub. roku, zafasowałam sobie wszędzie

Kosić jest trudniej, bo przy nich kosiarką nie wykosisz, więc trzeba ręcznie albo podkaszarką dokaszać. I naprawdę ogród traci na wyglądzie. Szczególnie w takiej plackarni, Bo jak rośliny już je zarosną, to jakoś to jeszcze ujdzie.

Ani przed dzieckiem, ani przed psem też nie chronią. Wcale.

Pamiętaj, że jak posiejesz trawę, to naprawdę musisz dawać jej dużo wody. Codziennie, jeżeli taka pogoda się utrzyma.

I oczywiście raportuj na bieżąco
Kibicuję Ci i trzymam kciuki
MIKRO ogród - czyli 1 m2 nagrzanego betonu 15:34, 02 sie 2012

Do góry

Ozz, jak się cieszę że masz wątek
I już się cieszę, na to, co zobaczyłam
W Gąszczu u Tess 15:30, 02 sie 2012

Do góry
Witam Tess,
nie, to nie żadna kurtuazja z mojej strony. Wpawdzie przeczytałam tylko część wpisów i jestem strasznie ciekawa jak w tej chwili wygląda Twój ogród, ale parę osób pisało o tym i ja też podzielam to zdanie, zazdroszę Ci tych duzych drzew i roślin, a szczególnie tych kwitnących pnączy.
Ale również to co z nimi zrobiłaś, zastrzegam nie widziałm wszystkiego, ale na tyle dużo, żebym uważała, że twoje decyzje również mi się podobają. To trudne, ryzykowne i bardzo odważne co robisz
Pozdrawiam.ewa
Mój ogródek pod Gdańskiem 15:02, 02 sie 2012

Do góry
nebel napisał(a)

Wejdż w "Nasze ogrody", po lewej jest napis "nowy wątek", kliknij i możesz wpisać nazwę ogrodu

Dzięki Tess, to po spacerze po Twoim ogrodzie podjęłam decyzję, ze założę swój watek. Jest fantastyczny i wieczorem wpiszę się,a le nie zdążłam jeszcze pzreczytać wszystkiego
Jak wy to robicie, ze jesteście wstanie to wszystko ogarnąć Ja nie nadążam pzreczytać wszyskich wpisów nawet u Moniki, a co dopiero u innych.

O, naprawdę? Mój ogród Cię zachęcił?
Miło mi , choć raczej z kurtuazji tylko piszesz o nim to, co piszesz
Nie mogę sie już doczekać żeby zobaczyć, jak wygląda Twój ogród
W Gąszczu u Tess 14:58, 02 sie 2012

Do góry
Ojoj, ja tu sobie posta nieudolnie składałam, a tu tylu gości

Agatko dzięki, no własnie z tym problem, że oba piękne ale kazdy ma inne zalety
Wezmę, co będzie (jak będą oba, to oba, gdzieś indziej pójdą)

Ozz, dzieki faktycznie zapomniałam, że derenie są takie ekspansywne. A wiem, co to znaczy, bo mi milin usiłuje wykraść się spod kontroli co chwila
Ale ładny jest (dereń)
a jaką Hakonechloa kupiłaś?
A dlaczego Ty nie masz swojego wątku?
Mój ogródek pod Gdańskiem 14:53, 02 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)

W Gąszczu u Tess 14:50, 02 sie 2012

Do góry
No własnie, ML jest delikatniejszy, dodałby wiekszej lekkości A V. wydaje mi się, że jest jasniejszy, to by rozjaśnił bardziej.
Zobaczę, co ja tam sklepie odłożyłam Wezmę, co będzie (z tych dwóch), a nawyżej potem wykorzystam gdzieś indziej
Chcę wziąć, bo w naturze chcę poustawiać, żeby zobczyć, jaki układ będzie najlepszy.
Będę ustawiać i focić, mam nadzieję, że mi pomożecie

Bo naprawdę chcę ten przedogródek już zrobić
Czego nie mam -się dokupi
Bo nie mam limlajtki jeszcze, a nie kupiłam, bo nie wiem ile
Mój ogródek pod Gdańskiem 14:42, 02 sie 2012

Do góry
W Gąszczu u Tess 14:41, 02 sie 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Dzięki, Irenko
Czyli dereń zdecydowanie tak, ten Ivory coś tam
Bodrowe trawki - na stałe nie.
Trawy do przedogródka jednakowe.

Gabik, a jakbym miała wybierać pomiędzy Variegatusem a 'Morning Light', to co radzisz? Mnie się wydaje, że V.?
Jeśli chodzi o kolor zieleni kul i stożków, jaki tam będzie, to i cisy, i bukszany: większy stożek to bukszpan, mniejszy to cis, kule spore też cis i małe - bukszpan.

wszystko fajnie brzmi, ja bym wybrała V., rozjaśni
W Gąszczu u Tess 14:37, 02 sie 2012

Do góry
Dzięki, Irenko
Czyli dereń zdecydowanie tak, ten Ivory coś tam
Bodrowe trawki - na stałe nie.
Trawy do przedogródka jednakowe.

Gabik, a jakbym miała wybierać pomiędzy Variegatusem a 'Morning Light', to co radzisz? Mnie się wydaje, że V.?
Jeśli chodzi o kolor zieleni kul i stożków, jaki tam będzie, to i cisy, i bukszany: większy stożek to bukszpan, mniejszy to cis, kule spore też cis i małe - bukszpan.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies