Trochę popadało część nabytków posadzona deszcz przerwał mi pracę. Może jeszcze popracuje przejaśnia się. Planowałam więcej zrobić ale cóż deszcz bardzo potrzebny.
Te patyki za powojnikiem to moje najnowsze nabytki
Niestety, jarząby z uszkodzonej przesyłki miały się coraz gorzej, dałam im szansę, ale nie rokowały. Szybka decyzja, żeby nie tracić sezonu czy dwóch - i są godni następcy! Tadam! Przestawiam Wam Flanrock Autumn Spire sztuk 3!
Piękne, prawda?
najpierw prezentami - dostałam piękną azalię (jest w tej chwili największym egzemplarzem na azaliowisku i trawkę, której nawy nie mogę sobie przypomnieć
śliczne ciemierniki i powojnika z grupy montana - jeszcze nie znalazłam im docelowego miejsca. Ale już się cieszę na te wszystkie kwiatki
W moim ogrodniczym była meeeega dostawa, dziesiątki ciekawych bylin, no taka szczęśliwa jestem, że mimo już już ścisk na rabatach kupiłam sobie Świecznice i parzydla leśne na moją rabatkę rodkową
Akurat mam jeszcze wolne poletko w tym miejscu reszta zarośnięta na ścisk.
A tu obok, takiego olbrzymiego na pół metra liścia rodgresja kasztanowcolistna wypuściła :
Bardzo kiedyś lubiłam brodzić w takiej wodzie, ale potem też mi się wydawało, że nie wejdę. Ale córka mnie namówiła i stało się. Po takim spacerze inaczej krew krąży w stopach i wcale nie jest zimno w stopy, tylko właśnie gorąco po wyjściu. Należy tylko natychmiast osuszyć.
Pozdrawiam
No nie lubię, ale w tych temperaturach nic mi na balkonie przetrwać nie może to próba z lawendą jest. Dziś dokupiłem niebieskie srebrny i jeszcze dwie doniczki wiszące z kompozycjami biało niebieskimi, bakopa i coś na A. I powiem Ci, że chciałam się konsekwentnie utrzymać w kolorach, ale coś mi nie leży coś mi nie gra to nie moje barwy...choć jak lawendą zakwitnie to będzie pasować, ale....niebieski lubię w zestawieniu z żółtym, z białym to tak spokojnie jak na galowo....chyba nie dla mnie.
Może mi się opatrzy i przywyknę...
Doniczki bym wolała w brzmieniu, ale nie było
Ptaszek w doniczce będzie miał gniazdko jak mu ówiję