Jakieś mam takie dziwne przeczucie, że jeszcze nie raz będziemy się zachwycać tym jegomościem. Mimo tej jego wiosennej pstrokacizny. O towarzystwie pisałam wyżej, zobaczymy jak to się sprawdzi. Na razie wszystko tycie maluśkie, hortensje takie, jednej o mało nie podeptałam łażąc po tej rabacie. Wzrost - całe 15 cm:
A największa jeżówka taka, resztę ledwo co widać Tę chciałam nawet podzielić, ale jakoś się scykorzyłam
Mam nadzieję, że mój maluszek właśnie TAK kiedyś zakwitnie! Nie po to się ślęczy nad internetem długie godziny, żeby kupić pomyłkę! Na razie kwiatki mojego Charlesa wyglądają jednak całkiem inaczej - ale to młodziak, więc chyba trzeba mu dać czas, żeby dorósł??
Bo nie mam miejsca na drugiego (na razie nie widzę ), myślałam, żeby ewentualnie kiedyś zaszczepić sobie jedną gałąź inną... Szczepiłyście?
Karolino, kolory to się u mnie dopiero zaczynają, a to stara, 40 letnia azalia, piękne pachnie, była kilkakrotnie przesadzana.
Dubel, to daję inne zdjęcie
W ubiegłym tygodniu musiałam już pociachać bukszpanowy żywopłot, głownie przez miodunkę... był mega długi, ciężko się cięło... w przyszłym roku pierwsze cięcie na mur beton w marcu przewiduję
Może i teraz wygląda jak bidulka.
Bo taka patyczkowata.
Ale jak liście urosną to i wizerunek się jej poprawi.
trochę ją podkarm.I czekaj.W każdym następnym sezonie będzie piękniejsza.
Dobrze,ze masz duzo innych pięknych kwitnień to milsze będzie oczekiwanie na wypiękniającą dębolistną.
Warzywnik wzorowy :0
Pooglądaj i usuń
Zobacz, że pąków ma cały czas sporo, tylko rozwijają się sukcesywnie.
A tak wygląda z góry. Kwiaty są mniej widoczne, bo skierowane lekko w dół. Może ta odmiany tak mają. U mnie tło jest dość pstrokate i kwiaty z tej perspektywy giną w gąszczu siewek wszelakich i kory.