Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi 2017

Ogród Małej Mi 2017

Mala_Mi 22:17, 18 cze 2020

Ewa777 napisał(a)
Aniu, już się cieszę na odcinek programu Tv z Twoim ogrodem. Z relacji zdjęciowych zapowiada się rewelacyjnie
Fajnych masz wnuków, a oni mają fajną babcię

Szkoda że babcia ciągle nieczasowa

Dziś się wkurzyłam ni opieliłam co z grubsza warzywnik, a wczoraj szkarnie. Telewizja na taki bałagan .. porażka .. ale u mnie inaczej nigdy nie będzie. Muszę to powiedzieć jasno i otwarcie.. to jest wpisane w mój ogród .

Tak było I widać jak powinno być.

Ale co tam, kolejne śmieciuchy zakwitają .. jeszcze rh nie obdarte i straszą

Mala_Mi 22:19, 18 cze 2020

Kasya napisał(a)
Szkalarnia elegancka... i te dziewanny

Dziewanny samosiejki

I ślimaki... amatory piękna Włażą na czubki kwiatów i zżerają. I te kaczki co mi włażą w te kwiaty by zeżreć ślimaki. Jakoś to do mnie nie przemawia

edit.. mam bardziej fotogeniczne ujęcie (dopiero foty oglądam z telefonu)
Mala_Mi 22:23, 18 cze 2020

Basilikum napisał(a)
Aniu moje nie niszcza, i nie sraja hmm czyli tak rzadko to robia, ze nic a nic nie widac. No i pielegnacja polega na rzuceniu garnuszka kukurydzy. jedyne co to wode potrzebuja, najepiej duzo a Two staw zajety.
Kotow tez nie lubialas hihi
ale ja nie namawiam na nic, kazdy musi wiedziec. Ja moich tez nie chcialam same przyszly.

Iza ty masz ogromne przestrzenie, a rabatki w stosunku do przestrzeni stanowią malutki fragment. U mnie jest odwrotnie. Poza tym u mnie kaczki mogą wychodzić na zewnątrz gdzie jest ulica, a dla kaczek zmieniać bramy z napędem nie będę..za drogo

I nic nie zmieni tego że drobiu nie lubię. Kotów też.. bo mordują inne stworzenia

hankaandrus_44 22:36, 18 cze 2020

Mimo chwastów w niektórych miejscach, jest pięknie, Chwastami się nie przejmuj. Znajdziesz czas to usuniesz, a życie ma swoje prawa, Trzeba patrzeć wyżej i dalej , a nie tylko pod nogi.

Też kaczek bym do Ciebie nie zapraszała. Drób, to drób. W jednym miejscu pasują, w drugim nie koniecznie. Widzę jak po sąsiedzku gospodarz puścił kury do sadu. 30 szt. I teraz ma 10 arów klepiska.

Fakt chwastów nie ma.
Mala_Mi 23:21, 18 cze 2020

hankaandrus_44 napisał(a)
Mimo chwastów w niektórych miejscach, jest pięknie, Chwastami się nie przejmuj. Znajdziesz czas to usuniesz, a życie ma swoje prawa, Trzeba patrzeć wyżej i dalej , a nie tylko pod nogi.

Też kaczek bym do Ciebie nie zapraszała. Drób, to drób. W jednym miejscu pasują, w drugim nie koniecznie. Widzę jak po sąsiedzku gospodarz puścił kury do sadu. 30 szt. I teraz ma 10 arów klepiska.

Fakt chwastów nie ma.

Dla Ciebie.. wrzuciłam na grupę ogrodowa.. tam sie szybciej wrzuca.. historyczne Comte de Chambord. W myśl zasady sprawdzone solidne zupełnie jak Ty

Juzia 23:27, 18 cze 2020

Obłędna jest ta rabata!!!

sylwia_slomc... 23:41, 18 cze 2020

Ania teraz w każdym ogrodzie chwasty są bo po tych deszczach rosną jak szalone, szkoda, że tą ilością deszczu nie obdzieli całego lata. Rośliny i ogrodnicy byliby zadowoleni, a tak to zamiast kwiatki podziwiać podziwiam ich łodygi na kolanach przy plewieniu
hankaandrus_44 08:44, 19 cze 2020

Dziękuję, Aniu, za miłą opinię. Przez tyle lat można było się sprawdzić.W wielu wymiarach. A czy tak jest teraz? Na razie truchtam, szuram, ale już nie podskakuję, bo nie mam komu. Ha,ha.
Dzieci na swoim, mnie niewiele trzeba, w myśl zasady: Oprócz błękitnego nieba, nic mi dzisiaj nie potrzeba....

Tobie też tego błękitu, nie tylko przez okno, jak najwięcej. Buziole!
Agania 09:01, 19 cze 2020

Mala_Mi napisał(a)

Sobota też była basenowa

Dziadek pojechał kupić materac czy jakie kółko do basenu..do Biedronki.. i przyjechał z flamingiem. Myślałam, ze chłopa wyrzucę razem z tym różowym ptaszyskiem.. taki obciach. I okazało się, że to był strzał w dziesiątkę.. radocha ogromna, bo jak pływająca wyspa Wszyscy chcieli na niej być ..

Aniu flamingi wszelakie to hit z poprzedniego sezonu, daj buziaka Rysiowi
Basilikum 09:58, 19 cze 2020

Mala_Mi napisał(a)

Dziewanny samosiejki

I ślimaki... amatory piękna Włażą na czubki kwiatów i zżerają. I te kaczki co mi włażą w te kwiaty by zeżreć ślimaki. Jakoś to do mnie nie przemawia

Aniu kaczki nie wlaza na kwiaty i rabaty, kaczki sa szybsze od slimakow, zanim taki na rabate wejdzie juz go nie ma

ale pieknieu Ciebie nie moge sie nazachwycac a ta rabata o ktorej dziewczyy pisza, ze obledna jest rzeczywiscie obledna przepiekna. Chwastami sie nie przejmuj, te na dwoch nogach sa trudniejsze do wytepienia
U mnie wlasnie sie zaczyly Dni Walki z Chwastem