Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "Tess"

Kubusiowo 14:05, 28 lip 2012

Do góry
kaisog1 napisał(a)
Kochani

Żegnam się z Wami na całe dwa tygodnie (jak ja to przeżyje?) już dzisiaj bo jutro pewnie zabraknie czasu Jedziemy jutro do Kubusiowa, niektórzy odpoczywać a niektórzy tańcować z łopatą

Buziole przesyłam

Jak my to przeżyjemy!

Gosiek, udanego urlopu
Wypoczywaj, akumulatory ładuj, sił nabieraj

Buziol wzajemny
Miało być inaczej 12:09, 28 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

Aguś, te upały wszystko wykończą. U mnie też słońce praży, smażąc i gotując roślinki. Jestem na miejscu, podlewam codziennie. I nic nie pomaga. W donicy - mokro, a roslinka (kwiaty, listki) obsuszona
Ten bukszpan zdobyczny od góry mi przypaliło...

3maj się

Dzięki Teresko..... wczoraj wlałam mnóstwo wody w te dzwonki co Wam obiecałam..... mam nadzieję, że mi nie poschną, bo też powiędły

Ze względu na Ciebie (serducho boli, jak się na to patrzy, prawda?) mam nadzieję, że nie poschną.
Ale tym, że nam obiecałaś to wcale, ale to wcale się nie przejmuj, dasz nam w przyszłym roku

Od dzisiaj zaczynam codzienną akcję podlewania.... następny tydzień praca na ranną zmianę, później urlop, więc może coś jeszcze da się uratować..... dzięki Teresko za słowa otuchy... one zawsze dają nam nowa siłę
U Sebka - czyli ogrodowych rewolucji ciąg dalszy :) 10:35, 28 lip 2012

Do góry
Sebek, przyciąłeś pęcherznicę ale zdjęć nie dałeś chyba, bo nie widzę.
Dasz? Daj
Zobaczyć instruktażowo chciałam
Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 10:31, 28 lip 2012

Do góry
a, to zmienia postać rzeczy
Miało być inaczej 10:30, 28 lip 2012

Do góry
AgnieszkaBK napisał(a)

Aguś, te upały wszystko wykończą. U mnie też słońce praży, smażąc i gotując roślinki. Jestem na miejscu, podlewam codziennie. I nic nie pomaga. W donicy - mokro, a roslinka (kwiaty, listki) obsuszona

3maj się

Dzięki Teresko..... wczoraj wlałam mnóstwo wody w te dzwonki co Wam obiecałam..... mam nadzieję, że mi nie poschną, bo też powiędły

Ze względu na Ciebie (serducho boli, jak się na to patrzy, prawda?) mam nadzieję, że nie poschną.
Ale tym, że nam obiecałaś to wcale, ale to wcale się nie przejmuj, dasz nam w przyszłym roku
Miało być inaczej 10:17, 28 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)
ale lilie się nie dają? dobrze wyglądają.

Lilie jeszcze wczoraj wyglądały dobrze..... one jednak korzenią się głębiej a u mnie jest glina, to troczę trzyma. najgorzej jest z roślinami, które w tym roku przesadzałam i tymi co się płtytko korzenią. Bardzo przyschła mi hortensja bukietowa i jeżówki..... a były takie ładne.
Zdjęcie z niedzieli.....już tak nie wyglądają
Miało być inaczej 10:12, 28 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)

3maj się

Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 10:10, 28 lip 2012

Do góry
Ładne te dalie masz
A dlaczego świerka nie chcesz posadzić gdzieś w innym miejscu w ogrodzie?
Miało być inaczej 10:08, 28 lip 2012

Do góry
ale lilie się nie dają? dobrze wyglądają.
Miało być inaczej 10:07, 28 lip 2012

Do góry

3maj się
Pomysły na wejście do ogródka-przedogródek 10:06, 28 lip 2012

Do góry
Dzięki Tess świerk będzie koło drzwi stał,w cieniu raczej, ma sporo miejsca w donicy a może znajdzie nowy dom dziś nawet nie wychodze w ten upał nic robić, jedynie do baseniku.Udanego weekendu
Dla odmiany czas na zmiany... 07:31, 28 lip 2012

Do góry
monitka napisał(a)

widziałaś te projekty Gosi, co podrzuciła Ani?

Wkleję do Ciebie, bo tamten wątek ma być usunięty, to po co mamy potem po wątkach szukać

Zobacz, jakie fajne nasadzenia koło wejścia do domu:

Wstawię Ci 3 rabatki jakie gdzięs tam posklejałam dla Forumowiczek może Cie zainspirują

Musisz sie zastanowić, co Ty wogóle chcesz mieć w ogrodzie.
W szczególności w przedogródku.
Na początek

Spokojnie dziewczyny, nie bójta się projekty nie zginą, są w moim wątku na projektowaniu nasza Gosia kochana je trzasnęła
Teresko to jest rabata przy tarasie

Beatko u Ciebie takie angielszczyzny świetnie by wygladały

dzieki Monisiu za projekciki

angielszczyzny powiadasz? Gosia też tak mówiła

dzieki że wpadałaś

Boćkowe perypetie ogrodkowe 02:46, 28 lip 2012

Do góry
Tess napisał(a)
Madżenko, jeszcze nie śpisz?

Tess to ty nie śpisz U mnie dopiero 19:45
Ogród nad Rozlewiskiem 02:04, 28 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)
Tereniu...
zasiedziałam się u Ciebie... ostatnio przejrzałam krajobrazy - z braku czasu.. i wstyd mi jest.. bo historia ogrodu jest piękniejsza nawet niż ogród... !.. Widoki są cudne...ale Ty potrafisz je pokazać. ... tak, że widać to,co niewidoczne dla oczu...
dziękuję!....

Ewuś, normalnie się wzruszyłam... To Twoje "dziękuję" mnie rozwaliło doszczętnie.

Czekaj, muszę się pozbierać.

No, już

Oczywiście, że historia jest piękniejsza, niż ogród, bo:

- historię napisał Los, tkając jak pajęczynę ludzkie ścieżki,

- ogród nie jest piękny, i ja mam tego świadomość. Piękno jest wokół niego. Ale właśnie to mnie urzekło i urzeka nieustająco

Ogród dopiero będzie piękny, zajmuję się nim przecież dopiero trzeci rok (przy czym pierwszy to było tylko przez połowę lata i zajmowanie polegało w zasadzie tylko na odchwaszczeniu i usunięciu tego, co było na czymś, co kiedyś było trawnikiem)

Dzięki za to, że przeczytałaś i za to, co napisałaś
Ogród nad Rozlewiskiem 01:48, 28 lip 2012

Do góry
ana_art napisał(a)
trafiłam przypadkiem przeczytałam i mam niedosyt!!! tak pieknie opowiadałas że zezłościłam się że Cie poganiali a Ty uległaś Czytało mi się jak wstęp do pieknej powieści.... i nie wiem co ciekawsze opowieść czy fotki W takich historiach jest tyle magii... A tak poważnie to śliczne masz widoki na wschody i zachody. Jak kupowaliśmy dom 2,5roku temu to wokół była prawie pustka miałam widok na bocianie gniazdo, a teraz sąsiedzi się pobudowali, gniazda nie widać jeszcze tylko z jednej strony mam widok na pola

Miło mi gościć Cię Aniu, nad rozlewiskiem Szczęśliwy traf sprawił, że tu trafiłaś, bo to cieszy mnie ogromnie

Fakt, że uległam tym, co mnie poganiali
A miałam tak pieknie opracowany scenariusz
Zdjęcia wybrane do każdego odcinka

Ale może to dobrze, bo ja gaduła jestem i pewnie długo jeszcze ta historia mogła być opowiadana
A bardzo szanowane i cenione przeze mnie osoby dały mi znak, że czas kończyć

Znam Cię Aniu i Twój piękny ogród
Byłam tam niejeden raz, choć chyba cichaczem i incognito
Ostatnio widziałam, jak pięknie stożki przycinałaś

Gniazda u sąsiadów już nie widać, ale boćki czasem po Twoim niebie latają chyba?
Boćkowe perypetie ogrodkowe 01:34, 28 lip 2012

Do góry
Madżenko, jeszcze nie śpisz?
Dla odmiany czas na zmiany... 01:33, 28 lip 2012

Do góry
beta napisał(a)
podobało mi się takie cuś od Sylwi ściągnięte- Wybacz kochana

i projekt Gosi

przy tym zastanawiałyśmy się tylko czy to wszystko tam wlizie, ale zawsze możnabybyło z jakiegos elementu zrezygnować

Teresko ja musz eprzysiąść do zrobienia jakiegoś niedudacznego pewnie projekciku całego mojego ogródka, zaplanować rabatki, ew. altanę-choć cały czas się wacham, no i myślałam o przeniesieniu kącika dla dzieci w pobliże domku, zeby wszystko do kupy było, ale musze do tego przysiąść, narazie nie bardzo miałam czas- w pracy jutro dużą imprezę mamy i normalnie szał był i jutro będzie

mnie samą irytuje bezczynność mojej strony, ale obiecuję że się biorę za robotę

i dziękuję Ci do mnie zaglądasz

Beatko, Ty się aż tak nie tłumacz
Bo ktoś pomyśli, że Cię biję, jak lekcji nie odrobisz
To, że Cię trochę zachęcam do działania, nie oznacza, że musisz to robić
To Twój ogródek przecież. Wolność Tomku w swoim domku

Patrz, teraz ja się tumaczę)
Dla odmiany czas na zmiany... 01:28, 28 lip 2012

Do góry
monitka napisał(a)

widziałaś te projekty Gosi, co podrzuciła Ani?

Wkleję do Ciebie, bo tamten wątek ma być usunięty, to po co mamy potem po wątkach szukać

Zobacz, jakie fajne nasadzenia koło wejścia do domu:

Wstawię Ci 3 rabatki jakie gdzięs tam posklejałam dla Forumowiczek może Cie zainspirują

Musisz sie zastanowić, co Ty wogóle chcesz mieć w ogrodzie.
W szczególności w przedogródku.
Na początek

Spokojnie dziewczyny, nie bójta się projekty nie zginą, są w moim wątku na projektowaniu nasza Gosia kochana je trzasnęła
Teresko to jest rabata przy tarasie

Beatko u Ciebie takie angielszczyzny świetnie by wygladały

To dla Ciebie Gosia robiła te projekty?
Pewnie, że u Bety dobrze by angielszczyzny wyglądąły
Kolorowe rabaty 01:19, 28 lip 2012

Do góry
O rany, Martuś, jakie Ty masz piękne cynie

Czy Ty nasz coś niepięknego?

Pokaż coś, proszę, bo w kompleksy wpadnę...
Boćkowe perypetie ogrodkowe 01:15, 28 lip 2012

Do góry
Evchen napisał(a)

Bociek, dzięki za wyrażenie zgody, ale jeszcze poproszę o odpowiedź na drugie pytanie jakie tam zadałam - ile ta rabata ma szerokości?

Teresko, waziutka jest, nawet 50 cm nie ma

Bociuś, a czy mogę poprosić przepis na taką rabatę?.. Hortensje i białe kfiatki rozpoznaję.. O trawki mi chodzi
Acha i jeszcze jeszcze Trzy to liczba magiczna. Chciałabym u mnie w rogu ogrodu 3 świerki. Jaką masz odmianę? I ile miejsca zarezerwować dla 3 sztuk sadzonych w trójkąt tzn. jeden z tyłu dwa po bokach..

A mogę ja za Bociusia na część odpowiedzieć? mogę - pozwoliłam sama sobie.
Tam są 3 miskanty, a pozostałe trawkopodobne to po prostu irysy syberyjskie
a co do świerków: byłaś tu?:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/1718-marzenia-i-plany-vs-rzeczywistosc?page=27

(ostatnie zdjęcie na tej stronie i następne strony).
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies