no to byłoby niedopuszczalne i chyba nie w stylu Marty
pozdrawiam Zbysiu, pamiętam o trawce , o którą pisałeś, tylko tak mi schodzi odszukanie, ale w końcu będzie
Bociek, dzięki za wyrażenie zgody, ale jeszcze poproszę o odpowiedź na drugie pytanie jakie tam zadałam - ile ta rabata ma szerokości?
Teresko, waziutka jest, nawet 50 cm nie ma
Bociuś, a czy mogę poprosić przepis na taką rabatę?.. Hortensje i białe kfiatki rozpoznaję.. O trawki mi chodzi
Acha i jeszcze jeszcze Trzy to liczba magiczna. Chciałabym u mnie w rogu ogrodu 3 świerki. Jaką masz odmianę? I ile miejsca zarezerwować dla 3 sztuk sadzonych w trójkąt tzn. jeden z tyłu dwa po bokach..
(ostatnie zdjęcie na tej stronie i następne strony).
Tessi, dziękuję
Miskanty na środku pewnie Chińskie?...
Irysy syberyjskie zapisałam Zapomniałam, o tym kfiatkach, a moja babcia zawsze je miała w ogródku. Jeśli się nie mylę jest też biała odmiana...
Idę rysować dalej A tego drugiego wątku nie widziałam... Poczytam
Buziaczki .. dla Boćka też!
Tess może nie czytałaś, rabaty swoje zaczęłam wycinać z trawnika jakieś 9 lat temu może już 10 ...?
Ale zawsze były to jednoroczne rzeczy z niewielkimi wstawkami popularnych bylin.I tak jest do dziś.Trochę więcej wycięte,dokupione byliny i jeszcze wiele przede mną ,żebym czuła się "spełnioną" ogrodniczką słysząc pochwały i porównania do angielskich rabat wiem,że to komentarze na wyrost i zobowiązują mnie do polepszenia wyglądu terenu .Nie jest to kokieteria ja wiem,że jeszcze mi do nich daleko.Poza tym nie wzoruje się na nich sieję,wkładam co mi się podoba .
Wiele roślin od zawsze rosła w wiejskich i dworskich ogródkach naszego kraju i u mnie można je odnaleźć.
Niech żyje cellulit !))))))))))))))
Witam, bardzo dobrze, ze sadzisz co Ci się podoba, dzięki temu jest kolorowo.
Do klubu celluit się nie przyłaczę, u siebie nie mogę go jakoś "wyplewić"
Lecę na powtórkę Mai.
Tereniu nie poluję z broni tylko z aparatu, ale teraz już nie bo zdrowie coraz gorsze i nie wypuszczam się na takie eskapady, ale mam na swoim koncie wybudowana ambonę kiedyś bardzo często obserwowałam las i jego mieszkańców a ta akcja z jeleniami miała miejsce jakieś 30 lat temu została w pamięci, czego człowiek nie robił jak był piękny i młody
Ojtam, ojtam
nadal jesteśmy piękne i młode
To tylko ciało mdłe, duchem młódki jesteśmy przecież
Piękną pasję miałaś No a tą amboną mnie zabiłaś Sama ją wybudowałaś?
Ech, okropny dzień.
Tak dużo zaplanowałam, a niemal niczego nie zrobiłam.
Upał nie pozwalał wyjść z domu.
Na nic nie pozwalał
Ponieważ nic nowego nie robiłam, nie mam nic nowego do pokazania.
Z nowinek: trawa posiana w poniedziałek już wschodzi
Z ciekawostek:
Widok na mój gąszcz z balkonu, czyli aparat jest na wysokości około 6 metrów.
Z placu boju:
Cis na stożek:
Rozmnażanie.W kącie pod daglezją ukorzeniają się bukszpan, cis i trzmielina. Ale trzmielinę niestety nieco zasuszyłam
W doniczkach głównie sadzonki bukszpanu, ale też milin, hortensja (ogrodowa i pnąca) widzę tam też jukkę (nawet nie pamiętam, że ją sadziłam), bluszcz, rododendron.
Tess może nie czytałaś, rabaty swoje zaczęłam wycinać z trawnika jakieś 9 lat temu może już 10 ...?
Ale zawsze były to jednoroczne rzeczy z niewielkimi wstawkami popularnych bylin.I tak jest do dziś.Trochę więcej wycięte,dokupione byliny i jeszcze wiele przede mną ,żebym czuła się "spełnioną" ogrodniczką słysząc pochwały i porównania do angielskich rabat wiem,że to komentarze na wyrost i zobowiązują mnie do polepszenia wyglądu terenu .Nie jest to kokieteria ja wiem,że jeszcze mi do nich daleko.Poza tym nie wzoruje się na nich sieję,wkładam co mi się podoba .
Wiele roślin od zawsze rosła w wiejskich i dworskich ogródkach naszego kraju i u mnie można je odnaleźć.