Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miało być inaczej

Miało być inaczej

AgnieszkaBK 10:12, 28 lip 2012

Tess napisał(a)
Aguś, te upały wszystko wykończą. U mnie też słońce praży, smażąc i gotując roślinki. Jestem na miejscu, podlewam codziennie. I nic nie pomaga. W donicy - mokro, a roslinka (kwiaty, listki) obsuszona
Ten bukszpan zdobyczny od góry mi przypaliło...

3maj się

Dzięki Teresko..... wczoraj wlałam mnóstwo wody w te dzwonki co Wam obiecałam..... mam nadzieję, że mi nie poschną, bo też powiędły
AgnieszkaBK 10:17, 28 lip 2012

Tess napisał(a)
ale lilie się nie dają? dobrze wyglądają.

Lilie jeszcze wczoraj wyglądały dobrze..... one jednak korzenią się głębiej a u mnie jest glina, to troczę trzyma. najgorzej jest z roślinami, które w tym roku przesadzałam i tymi co się płtytko korzenią. Bardzo przyschła mi hortensja bukietowa i jeżówki..... a były takie ładne.
Zdjęcie z niedzieli.....już tak nie wyglądają
Tess 10:30, 28 lip 2012

AgnieszkaBK napisał(a)

Aguś, te upały wszystko wykończą. U mnie też słońce praży, smażąc i gotując roślinki. Jestem na miejscu, podlewam codziennie. I nic nie pomaga. W donicy - mokro, a roslinka (kwiaty, listki) obsuszona

3maj się

Dzięki Teresko..... wczoraj wlałam mnóstwo wody w te dzwonki co Wam obiecałam..... mam nadzieję, że mi nie poschną, bo też powiędły

Ze względu na Ciebie (serducho boli, jak się na to patrzy, prawda?) mam nadzieję, że nie poschną.
Ale tym, że nam obiecałaś to wcale, ale to wcale się nie przejmuj, dasz nam w przyszłym roku
Klamber 11:14, 28 lip 2012

Agnieszko, dopiero doszedłem do Ciebie, przykra sprawa jak się widzi roślinki w takim stanie, chodzisz przy tym, doglądasz a potem klops. Zdziwiłem się jak powiedziałaś że jeżówka uschła u mnie rośnie na górce piachu i nic ją nie bierze ale pół dnia jest w cieniu. Na pocieszenie daję Ci śpioszka mam ich dużo, możesz się zapisać.
AgnieszkaBK 12:09, 28 lip 2012

Tess napisał(a)

3maj się

Ze względu na Ciebie (serducho boli, jak się na to patrzy, prawda?) mam nadzieję, że nie poschną.
Ale tym, że nam obiecałaś to wcale, ale to wcale się nie przejmuj, dasz nam w przyszłym roku

Od dzisiaj zaczynam codzienną akcję podlewania.... następny tydzień praca na ranną zmianę, później urlop, więc może coś jeszcze da się uratować..... dzięki Teresko za słowa otuchy... one zawsze dają nam nowa siłę
AgnieszkaBK 12:18, 28 lip 2012

Klamber napisał(a)
Agnieszko, dopiero doszedłem do Ciebie, przykra sprawa jak się widzi roślinki w takim stanie, chodzisz przy tym, doglądasz a potem klops. Zdziwiłem się jak powiedziałaś że jeżówka uschła u mnie rośnie na górce piachu i nic ją nie bierze ale pół dnia jest w cieniu. Na pocieszenie daję Ci śpioszka mam ich dużo, możesz się zapisać.

Robercie, jeżówka na szczęście jeszcze nie uschła.... zwiędła tylko bardzo i mam nadzieję, że da się ją odratować. Niestety ta hortensja co rośnie z boku, ma ponad połowę żółtych liści
Te kwiatki mam...tylko nie wiedziałam,że nazywają się śpioszki.... znam nazwę śniedek Zdjęcie śpioszków urocze i nazwa bardzo mi się spodobała.... od dzisiaj tak je będę nazywać
Klamber 13:04, 28 lip 2012

Agnieszko, nazwa pochodzi od tego iż te kwiatuszki chodzą szybka spać, kwitną jak jest ładna pogoda i po południu się zamykają. Ciesze się że jeżówki się ocalą przed suszem, to jest mój ulubiony kwiat,. Powiedz jakie masz u siebie, ja mam różową i białą.
AgnieszkaBK 13:25, 28 lip 2012

Klamber napisał(a)
Agnieszko, nazwa pochodzi od tego iż te kwiatuszki chodzą szybka spać, kwitną jak jest ładna pogoda i po południu się zamykają. Ciesze się że jeżówki się ocalą przed suszem, to jest mój ulubiony kwiat,. Powiedz jakie masz u siebie, ja mam różową i białą.

Mam tylko różową , ale bardzo podobają mi się białe i biało-zielone. Jakbyś miał nadmiar białej to chętnie się nią zaopiekuję

Klamber 15:49, 28 lip 2012

Mam jeszcze kilka sadzonek białej to zostawię coś dla Ciebie a gailardie masz? też dużo wysiałem.
wanda7 18:51, 29 lip 2012

Witaj, Anieszko, gdzieś tam przeczytałam, że dołka miałaś. Mam nadzieję, że humor ci się już poprawił. Teraz jest już pod wieczór, ale cały dzień chodziłam jak śnięta od tych upałów. Ja mam trochę lepsze warunki niż ty, bo mam wysokie drzewa i dużo cienia, więc roślinysą w dobrej kondycji. Jeśli chodzi o hortensje, to od razu posadziam je w półcieniu, choć mówią, że na słońcu lepiej kwitną. Gdy nie ma takich wysokich temperatur, to może faktycznie kwitną lepiej, ale gdyby u mnie rosły na patalni, byłoby już po nich.
Ale głowa do góry, mam być już ciut chłodniej.