Zrobiłam dziś postrzyżyny
Brunery zaczynają już irytować, pokładają się i wyglądają nad wyraz niefajnie. Więc pierwsza pod sekator trafiła Silver Heart.
Teraz już jestem Najbardziej cieszy mnie zakątek z ogniskiem z widokiem na kwitnące pnącza. Tak to teraz wygląda, właśnie wszystko się budzi.
Funkia Hi Ho też
Postanowiłam też w tym roku dodać trochę koloru i stanęło na amarantowym. Wybrałam surfinie i zawciąg nadmorski.
Co nie zmiania faktu, że marzę o większym metrażu i warzywniku z prawdziwego zdarzenia i o własnym stawie z plażą. No i jeszcze kawałek lasu. Takie tam drobiazgi
Tu miały być White Liberstar a chyba są same różowe Witty Picture i żółte z ubiegłego roku Yellow Crown. Ta rabata ma pecha do serii pomyłek. W ubiegłym roku były tu tylko żółte. Teraz zamiast miksu bieli, różu i żółci w pudrach - jest różowo żółty miks. Ech... zobaczę jak się do końca rozwiną.
One jeszcze mają czas.Kwitną przecież w czerwcu.
Faktycznie urosła ci niesamowicie . Zakryła pergolę oczkową i daje fajne ,
intymne schronienie na tarasie
Tu Bronisław Komorowski i Piękna Polka. I tak jak Bronek jest ciekawy, wysoki, długo trzyma kwiat. Tak Polka jest lekkim niewypałem. Niska, strasznie jaskrawa. Nie mój klimat.
Tu bardzo ładny tulipan o miodowo-pomarańczowym kolorze. Z zielonym i kremowym refleksem. Delikatny i subtelny ale super nadaje się do wazonu. Odmiana Dordogne.
Nie mogę znaleźć starszych zdjęć, pewnie na wątku wrzucałam co jakiś czas
Stan obecny Niestety mokry śnieg pozrywał nieco gałęzie ze sznurków przymocowanych do pergoli. Już tak zostawiam. Po kwitnieniu przytnę ją mocniej w tym roku.