Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Zieleń, drewno i antracyt

Zieleń, drewno i antracyt

Mgduska 11:19, 16 cze 2020

antracyt napisał(a)
Poranny obchód ogrodu zrobiony, szykuje się gorący dzień.
Na kwiatach wszelakich (głównie rózach) grasuje mi w tym roku plaga żuków zjadających płatki.

Ogrodnica niszczylistka.
Też mam nalot w tym roku. Niszczę, przyznaję się, bo uważam, że trzeba przywrócić równowagę Kosy chyba też je łapią, ale same nie dałyby rady, więc pomagam.
antracyt 12:36, 16 cze 2020

U mnie też kosy jedzą, ale ciągle tego sporo.

Czy taka pleśń na przerobionym oborniku nadaje się na rabaty? Mam ją w jednym miejscu i nie wiem czy w czymś przeszkadza czy nie.
deszczowymaj 14:32, 16 cze 2020

Piękne różyczki masz patrzę na nie z zazdrością ogromną

qurczę właśnie mi uświadomiłaś ,że też przecież mogłam posadzić coś na kompostowniku hmmm
deszczowymaj 14:33, 16 cze 2020

antracyt napisał(a)
U mnie też kosy jedzą, ale ciągle tego sporo.

Czy taka pleśń na przerobionym oborniku nadaje się na rabaty? Mam ją w jednym miejscu i nie wiem czy w czymś przeszkadza czy nie.

Nie wiem nie znam się ..ale pleśń to chyba nic dobrego,może przepłucz tą część pod wodą i osusz na słoneczku
galgAsia 14:37, 16 cze 2020

Ja bym się tą pleśnią nie przejmowała. Grzyby też biorą udział w rozpadzie tkanki martwej. Na pewno nie jest to grzyb chorobotwórczy. Wymieszaj obornik i siuu, do ziemi
deszczowymaj 14:41, 16 cze 2020

yyyy Asia Ty to jednak jesteś krejzolka
sylwik69 14:54, 16 cze 2020

Zuza czytam ,że będziesz w mojej okolicy?
antracyt 16:31, 16 cze 2020

Płukać obornika nie będę. Mogłabym na nową gnojówkę przerobić ale już wszystko podlane. Na razie wykorzystam całość bez pleśni, a potem pod mniej wrażliwe rośliny resztę
Sylwia z chęcią skorzystam z zaproszenia ale w przyszłym miesiącu Będę musiała wtedy znowu lubuskie odwiedzić i samochodem podjadę z sadzonkami w prezencie. Teraz zmodyfikowaliśmy plany i wszystko załatwimy w piątek a potem siup nad morze
sylwik69 20:32, 16 cze 2020

antracyt napisał(a)
Płukać obornika nie będę. Mogłabym na nową gnojówkę przerobić ale już wszystko podlane. Na razie wykorzystam całość bez pleśni, a potem pod mniej wrażliwe rośliny resztę
Sylwia z chęcią skorzystam z zaproszenia ale w przyszłym miesiącu Będę musiała wtedy znowu lubuskie odwiedzić i samochodem podjadę z sadzonkami w prezencie. Teraz zmodyfikowaliśmy plany i wszystko załatwimy w piątek a potem siup nad morze

No to super już się cieszę myślę,że będę miała coś czym będę mogła Ciebie obdarować!!
Pobytu nad morzem zadraszczam i życzę miłego wypoczynku
antracyt 20:38, 16 cze 2020

Jak tylko będę znała przyszły termin wyjazdu to dam znać
A na ten weekend poproszę o pogodę bez nadmiernego upału i deszczu bo jedziemy motorem